Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók
A krémhez
5 cl rum
35 dkg meggybefőtt
10 dkg mogyoró
10 dkg kristálycukor
20 dkg Rama
10 dkg kakaó
10 dkg porcukor
2 dl tej
10 dkg mazsola
A tésztához
12 dkg liszt
12 dkg porcukor
6 tojás
Elkészítés:
Elkészítés
1.Kikent és lisztezett tepsiben 6 tojásból közepesen meleg sütőben piskótalapot sütök. Lisztezett deszkára borítom.
2.A krémhez a tejet a cukorral és a kakaóval folytonos keverés
közben forrásig hevítem. Ezután lehűtöm, majd hozzáadom a Ramát, az
egészet habosra keverem. A kristálycukorból karamellt készítek, s az
apróra vagdalt mogyoróval szép pirosra pirítom.
3.Közben egy tányért kikenek Ramával és beleöntöm a mogyorós karamellcukrot, ha kihűlt, összevagdalom.
4.A kakaókrém egyharmadát félreteszem, kétharmadában elkeverem az
összevagdalt mogyorókaramellt, a kimagozott meggyet és a rumba áztatott
mazsolát.
5.Ezt a krémet egyenletesen elsimítom a piskótatésztán, majd
szorosan feltekerem. A félretett krémmel a tekercset kívül is megkenem,
egy villával megcsíkozom.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!