Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Előző este átválogatjuk a babot, megmossuk a
csülköt, és külön-külön tálban, mindkettőt beáztatjuk hideg vízbe.
Másnap leszűrjük, leöblítjük a csülköt és a babot. A fokhagymát
meghámozzuk, a borssal együtt teatojásba zárjuk. A répaféléket
megtisztítjuk, megmossuk, karikákra vagy kisebb kockákra vágjuk.
Annyi hideg vízben, hogy ellepje, feltesszük főni a csülköt, és fedő
alatt, mérsékelt tűzön félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a babot, a
babérlevelet és a teatojást, majd ha a bab is félig megpuhult,
beletesszük a répaféléket, és az egészet puhára főzzük. Közben
elkészítjük a csipetkét: 10 dkg lisztet elkeverünk egy csipet sóval,
hozzáadjuk a tojást, és víz nélkül kemény tésztát gyúrunk, majd kis
cipót formálunk belőle. Babszemnyi nagyságú darabkákra csipkedjük,
lisztezett deszkán „meggömbölygetjük” őket, és szikkadni hagyjuk. A
rántáshoz a hagymát meghámozzuk, és finomra vágjuk. Megpirítjuk az
olajon a maradék 3 dkg lisztet, hozzáadjuk a hagymát, 2 percig együtt
pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, majd
felöntjük 3 dl hideg vízzel, és simára keverjük. A megfőtt csülköt
kivesszük a levesből, kicsontozzuk, felaprózzuk, és visszatesszük a
levesbe. Hozzászűrjük a rántást, belekeverjük a tejfölt, majd fedő
nélkül, mérsékelt tűzön felforraljuk. Beleszórjuk a csipetkét, és 10-12
percig, fedő nélkül, szelíden forralva puhára főzzük. Végül ecettel vagy
citromlével ízlés szerint savanyítjuk, sózzuk. A teatojást és a
babérlevelet eltávolítjuk. A levest mély tálba szedjük, tetejét
zöldpaprika-karikákkal díszítjük. Külön csészében további tejfölt
kínálhatunk hozzá.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!