ételrecept: Sonkás-szalonnás rakott burgonya

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
  • 1 kg kisebb szemű sárga burgonya
  • 1 pohár tejföl
  • 2 pohár joghurt vagy kefir
  • 1-2 db nyers tojás
  • 4-5 db főtt tojás (karikákra szeletelve)
  • 20 dkg bacon (apró kockákra vágva)
  • 20 dkg sonka (pizzasonka, csirke- vagy pulykamellsonka apró kockákra vágva)
  • 15 dkg reszelt sajt (trappista vagy edami)
  • 1 csokor snidling vagy 1 szál póréhagyma (apróra vágva)
  • kevés vaj, vagy Rama
  • szárított petrezselyem
  • sült burgonya fűszerkeverék vagy fokhagymás fűszerső és pirospaprika keveréke
  • kevés bazsalikom
  • fehérbors
Elkészítés:

A burgonyát megmossuk, héjastul megfőzzük úgy, hogy még ne repedjen szét. Hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, félbevágjuk.

Elkészítjük az öntetet is: 1 pohár tejfölt, 2 tojást és a joghurtokat összekeverjük az aprított petrezselyemmel és hagymával, a bazsalikommal és kevés fehérborssal.

Vajjal kikenünk egy kerek sütőformát, és lerakunk egy réteg főtt burgonyát, megszórjuk baconkockákkal, rárakjuk a tojásszeleteket, meglocsoljuk az öntet felével, majd újra egy sor burgonya következik, majd sonka, újabb sor burgonya, de azt már úgy, ahogy a képen látható, ügyelve arra, hogy a burgonya külső, domború széléből álló szeletek maradjanak utoljára, és azt a képen látható módon fel tudjuk használni. A burgonya fűszerkeverékkel minden sor burgonyát enyhén megszórunk, természetesen így járunk el a tetejével is.

Megszórjuk sajttal, meglocsoljuk a maradék öntettel, majd 180 fokos előmelegített sütőben 25 perc alatt megpirítjuk.

Címkék: sonkás-szalonnás rakott burgonya

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu