Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A kenyérszeleteket – miután héjukat levágtuk
– átlósan kettéhasítjuk; először vajjal, majd lekvárral megkenjük
mindegyiket. A maradék vajjal egy kb. 2 literes tűzálló tálat kikenünk,
majd a kenyérszeletekkel belülről kibéleljük úgy, hogy a lekváros
oldaluk befelé nézzen.
Az almákat meghámozzuk, elfelezzük, magházukat kimetsszük, húsukat
közepesen vastag cikkekre (egy almát kb. 8 részre) vágjuk, a tálba
szórjuk. A narancsokat gondosan meghámozzuk. Ügyeljünk arra, hogy vékony
fehér bundája ne maradjon a héjon – a legkönnyebb burgonyahámozóval
eltávolítani –, majd vékony csíkokra vágjuk, és a mazsolával együtt az
almára szórjuk. A tojásokat, a tojássárgáját, a kétféle cukrot meg az 1
deci tejet simára keverjük.
A többi tejet fölforraljuk. Egy keveset a tojásos masszába merünk,
elkeverjük és a maradék tejhez öntjük. Kevergetve 3-4 perc alatt
megforrósítjuk, ezalatt kissé besűrűsödik, de fölforralni már nem kell.
Az almára öntjük – akkor jó, ha a kenyeret is ellepi – és 15 percig
pihentetjük, ezalatt a kenyér a tejes keverék egy részét magába szívja.
Utána a tűzálló tálat egy magas falú tepsibe tesszük, és annyi vizet
öntünk köré, amennyi a tál feléig ér. Előmelegített sütőben a közepesnél
kisebb lánggal (170 °C; légkeveréses sütőben 155 °C) kb. 45 percig
sütjük. Akkor jó, ha a közepébe szúrt tű nem ragacsos. Közvetlenül
tálalás előtt porcukorral meghintjük. Ez a laktató édesség bármilyen
főétel után kínálható.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!