Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és
kikaparjuk belőle a pépet. A tejet felforraljuk 10 dkg cukorral, a
vaníliapéppel, és lassú tűzön kb. 1 órát forraljuk, amíg kb. a fele
elpárolog. Néha megkeverjük, majd leszűrjük, és kihűtjük.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. Habosra keverjük
a tojások sárgáját, és óvatosan hozzáadagoljuk a tejet. Végül a
tojáshabot is beleforgatjuk. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat)
előmelegítjük. Kivajazunk 4 kisebb pudingformát (vagy 1 nagyot). A
masszát a formákba töltjük, és alufóliával letakarjuk. Forró vizet
öntünk egy mély tepsibe, beleállítjuk a formákat. A víz kb. 2/3-ukig
érjen. A sütőbe tesszük, és kb. 40 percig gőzöljük. Akkor jó, ha
beleszúrunk a pudingba egy fogvájót, és nem ragad rá massza. Kihűtjük a
pudingokat, és tányérra borítjuk. A maradék cukrot kevergetve
megbarnítjuk (karamellizáljuk), hozzáöntjük a citromlevet, a likőrt, és
elosztva a pudingokra folyatjuk. Azonnal tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!