ételrecept: Vaníliás puding olasz módra

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 rúd vanília
  • 1 l tej
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojásfehérje
  • 8 tojássárgája
  • 5 dkg vaj, vagy Rama
  • 1/2 citrom leve
  • 5 cl illatos likőr
Elkészítés:

A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és kikaparjuk belőle a pépet. A tejet felforraljuk 10 dkg cukorral, a vaníliapéppel, és lassú tűzön kb. 1 órát forraljuk, amíg kb. a fele elpárolog. Néha megkeverjük, majd leszűrjük, és kihűtjük.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. Habosra keverjük a tojások sárgáját, és óvatosan hozzáadagoljuk a tejet. Végül a tojáshabot is beleforgatjuk. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk 4 kisebb pudingformát (vagy 1 nagyot). A masszát a formákba töltjük, és alufóliával letakarjuk. Forró vizet öntünk egy mély tepsibe, beleállítjuk a formákat. A víz kb. 2/3-ukig érjen. A sütőbe tesszük, és kb. 40 percig gőzöljük. Akkor jó, ha beleszúrunk a pudingba egy fogvájót, és nem ragad rá massza. Kihűtjük a pudingokat, és tányérra borítjuk. A maradék cukrot kevergetve megbarnítjuk (karamellizáljuk), hozzáöntjük a citromlevet, a likőrt, és elosztva a pudingokra folyatjuk. Azonnal tálaljuk.

Címkék: vaníliás puding olasz módra

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu