ételrecept: Töltött karalábé

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók 4 személyre:
  • 8 zsenge karalábé
  • 1 zsemle
  • 1 dl tej
  • 50 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vágott friss petrezselyem
  • 4 dkg vaj, vagy Rama
  • 2 dkg liszt
  • színes paprikák, ízlés szerint
Elkészítés:

A karalábékat megtisztítjuk, meghámozzuk, és a zsenge levelekkel együtt jól megmossuk. A zsenge leveleket apróra vágjuk. A zsemlét megáztatjuk a tejben (vagy vízben).

A zsemlét jól kinyomkodjuk, összekeverjük a darált hússal, a tojással, sóval, őrölt fehér borssal és a petrezselyemmel. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A karalábékat alaposan kivájjuk, és a lyukat megtöltjük a töltelékkel. Hőálló tálba tesszük, a kimaradt töltelékből gombócokat készítünk, és a karalábé mellé tesszük. A kikapart darabkákat és a csíkokra vágott zsenge leveleket rászórjuk, megsózzuk, és aláöntünk 2 dl vizet. Alufóliával letakarjuk, és a sütőben kb. 40 percig sütjük. A vajat összegyúrjuk a liszttel, és amikor letelt az idő, a karalábé levébe csipkedjük, kicsit elkeverjük, ízlés szerint rászórjuk a csíkozott paprikákat (ha kevés a lé, pótoljuk), majd letakarva visszatesszük még 15 percre a sütőbe. Amikor megpuhult, kivesszük és tálaljuk.

Címkék: töltött karalábé

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu