Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A karalábékat megtisztítjuk, meghámozzuk, és
a zsenge levelekkel együtt jól megmossuk. A zsenge leveleket apróra
vágjuk. A zsemlét megáztatjuk a tejben (vagy vízben).
A zsemlét jól kinyomkodjuk, összekeverjük a darált hússal, a tojással,
sóval, őrölt fehér borssal és a petrezselyemmel. A sütőt 160 fokra
(gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A karalábékat alaposan kivájjuk, és a
lyukat megtöltjük a töltelékkel. Hőálló tálba tesszük, a kimaradt
töltelékből gombócokat készítünk, és a karalábé mellé tesszük. A
kikapart darabkákat és a csíkokra vágott zsenge leveleket rászórjuk,
megsózzuk, és aláöntünk 2 dl vizet. Alufóliával letakarjuk, és a sütőben
kb. 40 percig sütjük. A vajat összegyúrjuk a liszttel, és amikor letelt
az idő, a karalábé levébe csipkedjük, kicsit elkeverjük, ízlés szerint
rászórjuk a csíkozott paprikákat (ha kevés a lé, pótoljuk), majd
letakarva visszatesszük még 15 percre a sütőbe. Amikor megpuhult,
kivesszük és tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!