ételrecept: Citromdzsem

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
50 dkg citrom, 2 kg kristálycukor, 2 liter víz.

Elkészítés:
Fél kiló citromot alaposan megmosunk, darabonként hosszában félbevágjuk, majd lapos tányéron, vigyázva, nehogy a leve elfolyjon, héjastól finom szeletekre metéljük. Lábasba szórjuk és 2 liter vizet öntünk rá. (Ne ijedjünk meg a sok víztől, főzés közben majdnem a fele elpárolog.) Lefedjük és 24-48 órát állni hagyjuk. Utána feltesszük főni és kevergetve addig főzzük, amíg a héja olyan puha nem lesz, hogy a lábas oldalához kenhető. (Ez elég hosszú időt vesz igénybe, jó órát, néha még két órát is.) Ekkor a tűzről levesszük és 2 kiló cukrot öntünk bele. (Ez soknak tűnik, de a citrom héja és a savanyúsága miatt kell ennyi.) Jól összekeverjük, és újabb 1-2 napig állni hagyjuk. Akkor megint tűzre tesszük és a forrástól számított 20 percig állandóan kevergetve teljesen puhára főzzük annyira, hogy besűrűsödjön a leve. Akkor jó, ha egy kistányérra kiöntve szépen megkocsonyásodik. Levesszük a tűzről, azon forrón üvegekbe töltjük (az üvegeket előtte egy ujjnyi meleg vízzel telt tepsibe állítjuk, hogy ne repedjenek el a forró dzsemtől), és lekötjük. A hagyományos fémtető alá ajánlatos egy réteg celofánt tenni. Sem tartósítószert, sem gőzölést nem igényel. Amikor kihűlt, mehet a végleges helyére a kamrába.

Címkék: citromdzsem

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu