Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
50 dkg citrom, 2 kg kristálycukor, 2 liter víz.
Elkészítés:
Fél kiló citromot alaposan megmosunk, darabonként hosszában félbevágjuk,
majd lapos tányéron, vigyázva, nehogy a leve elfolyjon, héjastól finom
szeletekre metéljük. Lábasba szórjuk és 2 liter vizet öntünk rá. (Ne
ijedjünk meg a sok víztől, főzés közben majdnem a fele elpárolog.)
Lefedjük és 24-48 órát állni hagyjuk. Utána feltesszük főni és
kevergetve addig főzzük, amíg a héja olyan puha nem lesz, hogy a lábas
oldalához kenhető. (Ez elég hosszú időt vesz igénybe, jó órát, néha még
két órát is.) Ekkor a tűzről levesszük és 2 kiló cukrot öntünk bele. (Ez
soknak tűnik, de a citrom héja és a savanyúsága miatt kell ennyi.) Jól
összekeverjük, és újabb 1-2 napig állni hagyjuk. Akkor megint tűzre
tesszük és a forrástól számított 20 percig állandóan kevergetve teljesen
puhára főzzük annyira, hogy besűrűsödjön a leve. Akkor jó, ha egy
kistányérra kiöntve szépen megkocsonyásodik. Levesszük a tűzről, azon
forrón üvegekbe töltjük (az üvegeket előtte egy ujjnyi meleg vízzel telt
tepsibe állítjuk, hogy ne repedjenek el a forró dzsemtől), és lekötjük.
A hagyományos fémtető alá ajánlatos egy réteg celofánt tenni. Sem
tartósítószert, sem gőzölést nem igényel. Amikor kihűlt, mehet a
végleges helyére a kamrába.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!