ételrecept: Sajtleves sörös sült kenyérrel

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 8 evőkanál vaj
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 liter sűrű húsleves /készülhet r darab erőleveskockából is/
  • 4 dl tejszín
  • 10 dkg ömlesztetett sajt
  • 20 dkg reszelt emmentáli sajt
  • őrölt fehérbors
  • reszelt szerecsendió
  • A levesbetéthez:
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • 8 szelet fehérkenyér
  • 8 evőkanál világos sör
  • 10 dkg vaj
Elkészítés:

1.) A hagymákat finomra aprítjuk. A vajat felforrósítjuk, és lassú tűzön üvegesre pároljuk benne a hagymákat. Hozzászitáljuk a lisztet, kicsit megfuttatjuk benne, de nem hagyjuk megbarnulni.

2.) Állandó keverés mellett lassan hozzáöntjük a levest, és 5-10 percig főzzük. A levest átszűrjük egy másik fazékba, és újra felforraljuk. Forrás után csökkentjük a lángot, majd belekeverjük a tejszínt a levesbe. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.

3.) Hozzáadjuk a reszelt és ömlesztett sajtokat, felforraljuk, majd ismét csökkentjük a lángot.

4.) A levesbetéthez a petrezselymet megmossuk és finomra metéljük. Fehérkenyérből pogácsaszaggatóval kerek szeletkéket vágunk ki, és meglocsoljuk sörrel.

5.) Serpenyőben a forró vajon aranybarnára sütjük a pogácsák mindkét oldalát.

6.) Előmelegített tányérokban tálaljuk a levest, rajta a pogácsákkal, amelyeket megszórunk petrezselyemmel.

Címkék: leves

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu