ételrecept: Pikk-pakk fokhagymamártás

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
  • 10-12 ducóka gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 4 dl  tejföl (12 %-os)
  • liszt
  • 1 teáskanál Erős Pista
Elkészítés:

1,5 literes lábaskába bele az olaj, az őrölt paprika, elkever, mérsékelt lángra tesz. Először apránként, kevergetve bele kb. annyi víz, amennyi mártást kívánna, beletör a hagymust, bele a Pisti, a só.
Felforral, láng vissza, megfőz a hagymát (gyors iramban megvan).

Közben, tetszés szerinti mennyiségű liszttel a tejfölből elkészít a habarást.

Amikor megfőtt a hagyma, a forró lével, kanalanként beleadagolva hígabbra kever a habarkát, majd csorgatva, szorgosan keverve bele a forrásban lévő alapba (ha imád a gombóckákat benne, nem viszi túlzásba a kevergetést). Felforral, egyet rottyant rajta, meóz, utánízesít, kész.

Megjegyzés:

Anyu régi recije, a gyerekkori, egészben a vasárnapi levesbe főzött, hátrányos helyzetű tyúkok darabolt, megpirított változatának egyik szuper melléklete. Fantázia szerint húsételek apródja lehet, én krumplipüréhez, rizshez is szoktam mellékelni (meg még ami eszembe jut és úgy döntök, illik hozzá). Caklipakli, kényelmesen, fél órán belül megvan és már illatozik is a kiskonyha.

Címkék: mártás

Kapcsolódó hírek:

  Vadasmártás zsemlegombóccal

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu