ételrecept: Tárkonyos-petrezselymes húsgombócok fehérboros mártásban

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
  • 1 kg darált pulykahús
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • 2 teáskanál tárkony
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • reszelt sajt
  • 1 evőkanál mustár
  • pirospaprika
  • 2 evőkanál liszt
Elkészítés:

A darált húst összekeverem egy fél fej apróra vágott hagymával, lereszelt fokhagymával, zsemlemorzsával, tojással és az apróra vágott petrezselyemmel. Sóval, borssal és a tárkonnyal ízesítem, majd kis golyókat formázok belőle. A húsgolyók minden oldalát olívaolajban megpirítom, majd kiveszem az olajból, és félreteszem. A maradék olajban megpárolom a megmaradt, apróra vágott hagymát, hozzákeverem a mustárt, egy kiskanál pirospaprikát, felöntöm borral és összeforralom. Amikor felforrt, beleteszem a húsgombócokat, sózom, borsozom, majd közepes tűzöm fél óráig, fedő alatt párolom. Ezután a húsgombócokat jénai tálba teszem, a mártást pedig behabarom a tejszín és a liszt keverékével, majd a húsgombócokra öntöm. Megszórom a tetejét reszelt sajttal, és forró sütőben kb. 5-10 perc alatt rápirítom.

Címkék: egytálétel

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu