Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Az ép, hibátlan szőlőszemeket kiválogat,
megmos, alaposan leszárít. Előkészít két fakanálkát, előkap 2 db kisebb
és 1 db nagyobb serpenyőt/lábaskát.
Az egyik kis aranyosba bele a vaj, lángelosztón mérsékelt tűzre. A másik
kicsibe gyors iramban beletördel a csokit, a nagyobb serpenyőbe ujjnyi
víz, tűzre, ráhelyez a csokis edénykét (a víz ne érje az alját), lefed,
felforral alatta a vizet, majd takarék.
Közben felolvad a vaj, kevergetve a habja fogytáig süt. Amikor már
átlátszó, de még nem barnul (ha igen, akkor sikeresen túlsütöttük, más
lesz az íze), levesz a tűzről.
A csokit megszemlél, a másik főzőkanállal keverget teljes olvadásig, egyneműre.
Amikor mindkét akció sikeres, a vajat apránként összekever az olvadt,
csomómentes csokival (emeletes rendszer marad), bele a kevés alkohol,
nem túlhígítani. A nyomok eltüntetése érdekében a többit közben
megiszogat. Gázt le, hagy hűlni kézmelegre.
Ezalatt nagyobb rajztáblát, kisebb gyúródeszkát a tűzhely mellé, lefed
alufóliával. Kis kezet alaposan megmos, a csokiba belemártogat a száraz
szőlőszemeket, rárakosgat a fóliára, ne érjen össze. Ha a csokimáz
kihűlve csomósodna, gázt begyújt alatta, újra folyós lesz. Amikor a máz
hamarosan megszilárdul a szőlőszemeken (megérintve nem ragad, tapad),
porcelántálba rakosgat és meózás után a hűtőbe irányít.
1/2-1 óra múltával, érezni fogod mikortól, folyamatosan vámolható, ha marad, másnap is jó.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!