ételrecept: Nagymama ringlótortája

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
  • (8 szelethez)
  • a tésztához:
  • 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál hideg víz
  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg sótlan vaj
  • fél mokkáskanál só
  • a mandulás krémhez:
  • 12,5 dkg vaj
  • 12,5 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 15 dkg darált mandula
  • 2 evőkanál liszt
  • fél citrom reszelt héja
  • 2-3 csepp mandulaaroma
  • a tetejére:
  • 15 szép szem ringló
  • 3 csapott evőkanál cukor
  • 3-4 dkg vaj
  • a tálaláshoz:
  • tejszínhab
  • a tészta nyújtásához:
  • liszt
Elkészítés:

A tésztához a tojássárgáját a vízzel kissé fölverjük. A lisztet konyhai robotgépben a vajjal addig keverjük, míg morzsalékos nem lesz. Közben kissé megsózzuk. A tojásos masszát hozzáadva összegyúrjuk, és letakarva, hűtőszekrényben 30-40 percig pihentetjük. Ez elegendő idő arra, hogy a mandulás krémet elkészítsük. Ehhez a vajat a cukorral krémesre keverjük. Akkor jó, ha az utóbbi teljesen elolvadt benne. Utána a tojásokkal egyenként tovább keverjük. A mandulát, a lisztet meg a citromhéjat is hozzáadjuk, és az aromával ízesítjük, színezzük. A tésztát belisztezett deszkán kb. 4 milliméter vastagságúra nyújtjuk, majd kibélelünk vele egy 23-24 centi átmérőjű, alacsony peremű tortaformát. A mandulás krémet a közepére simítjuk. A gyümölcsöt megmossuk, hosszában kettéhasítjuk, magját kiemeljük. Utána eredeti formájára összeillesztjük, és szorosan egymás mellé a mandulás masszára rakosgatjuk. A cukorral megszórjuk, az olvasztott vajjal meglocsoljuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal, az alsó rácson 15, majd a középső rácson további 45 percig sütjük. Melegen, langyosan és kihűlve egyaránt tálalhatjuk. Ha hidegen kínáljuk, tejszínhabbal díszítjük.

Címkék: torta

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu