Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Lereszeljük a gyömbért (kb. 1 ujjnyit),
hozzáreszelünk 2-3 gerezd fokhagymát, ízesítjük 1 kis evőkanál
ketchuppal, 1 evőkanál mustárral, sóval és borssal, majd hozzáöntünk kb.
1 dl olívaolajat.
A csirkemelleket szépen szétnyitjuk, kissé kiklopfoljuk, majd az előbb
elkészített páccal bedörzsöljük mindkét oldalát. Fóliával lefedve 1
éjszakára a hűtőbe rakjuk pácolódni. (Ha marad pác, azt öntsük rá!)
Másnap a töltelékhez az almákat meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, egy
tálba tesszük, meglocsoljuk pici citromlével, hogy ne barnuljon meg.
Összevágjuk a datolyát és a fügét, hozzákeverjük, majd 1 db nagy tojást belekeverünk kötőanyagként.
Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, hozzátesszük a lisztet, kicsit
megsütjük, hogy ne legyen lisztes íze. Lassanként hozzáadjuk a tejszínt,
sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Mikor már jó meleg,
beletesszük a lereszelt trappistát, a márványsajtot, és beleolvasztjuk.
Szép csomómentesnek kell lennie.
A csirkemellszeletekre ráteszünk egy kis tölteléket (adagjuk a csirkemell méretétől függ), majd szépen, szorosan feltekerjük.
Ha kell, összetűzzük.
Sütőpapírral kibélelt, kivajazott tepsibe pakoljuk őket, majd
előmelegített sütőben kb. 15 percig lefedve sütjük/pároljuk. Ezután
levesszük a fedőt vagy alufóliát, és további 15 percig sütjük. Ráöntjük a
sajtos mártást, és újabb 15 percig sütjük. A sütőt mindvégig 180 fokon
tartjuk a sütések ideje alatt.
Párolt rizzsel tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Almával töltött csirkemell burgonyapürével
Gyömbéres csirke körtével
Cukkinis csirkemell - másként
Joghurtos csirkeszárnyak