Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg mazsola
1 kg csoki
10 dkg porcukor
50 dkg kókuszreszelék
3 dl rum
3 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A mazsolát beáztatjuk a rumba, lepje el a rum. Én a rumba még teszek egy
jamaikai rumaromát, hogy intenzívebb legyen az íze. Minél tovább áll a
rumban, annál finomabb, be kell hogy szívja a rumot. Lehet már akár 1-2
hónappal korábban is beáztatni. Karácsony előtt 1 héttel felolvasztjuk
az 1 kg csokit gőz fölött, majd hozzáadjuk a 10 dkg porcukrot, a 25 dkg
kókuszreszeléket, a 3 csomag vaníliás cukrot és a rumba áztatott
mazsolát, rummal együtt.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg bőrös libaháj, víz, só, fokhagyma, tej
Elkészítés:
A
gondosan megtisztított hájat felkockázzuk és beletesszük egy magasfalú
edénybe, öntünk rá kevés vizet, és lassú tűzön, időnkénti keverés
mellett elkezdjük a zsírt kiolvasztani.
Egy idő után a felesleges zsírt lemerjük róla, tovább sütjük, de most
már gyakrabban ránézünk és megkavarjuk, nehogy odakapjon. Öntünk rá egy
kevés tejet is, és megsózzuk.
Amikor már majdnem aranysárgára barnult, dobunk rá néhány szelet
fokhagymát, újabb keverés jön, majd egy szitán átöntjük a megmaradt
tepertőt (sajnos nem lesz sok) és a zsírt.
|
|
Hozzávalók:
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, kis kockára vágjuk. A füstölt libamellet is
apróra kockázzuk. A hagymát a füstölt libamellel libazsíron
megfuttatjuk, majd a gerslit is hozzáadjuk a zöldségekkel együtt.
Átforgatjuk, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 libacomb (darabja kb. 30 dkg), 2 evőkanál ételízesítő, 5 evőkanál csipkebogyólekvár, 2 dl tejföl vagy tejszín
Elkészítés:
A libacombot megmossuk, a látható zsiradékot levágjuk, és a combot
bedörzsöljük az ételízesítővel. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat)
előmelegítjük.
Felforrósítunk egy serpenyőt, zsíros felével lefelé beletesszük a
combokat, és körös-körül megpirítjuk. A combokat tepsibe fektetjük,
aláöntünk 1,5 dl vizet, 3 evőkanál csipkebogyólekvárt, és lefedve kb.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
20 dkg rizs, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evőkanál libazsír, a
maceszgombóclevesből maradt libaleves, 2-2 szál levesben főtt sárga- és
fehérrépa, a tetejére: 2 nagy fej vöröshagyma, finomliszt, a sütéshez
bőven olaj
Elkészítés:
A rizst váltott hideg vízben alaposan megmossuk, és hideg vízben egy
éjszakán keresztül állni hagyjuk. Másnap a hagymát apróra vágjuk, a
libazsíron aranysárgára pirítjuk, majd a leszűrt rizst beleöntve, néhány
percig sütjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 libacomb, 6 gerezd fokhagyma, 2 fej vöröshagyma, 1 kisebb fej vörös
káposzta, 1 evőkanál vörösborecet, 2 evőkanál száraz vörösbor, 2 jonatán
alma, 2 evőkanál ribizli dzsem, 3 evőkanál cukor, só, bors, szegfűszeg.
Elkészítés:
A libacombokat sóval-borssal bedörzsöljük, és kuktába tesszük. Mellédobjuk a megtisztított fokhagymát. Kevés vizet aláöntve 30 percig pároljuk. A húst áttesszük egy peremes tepsibe, aláöntjük a levét, és forró sütőben megpirítjuk.
Hozzávalók:
4 tojás, 6 dkg cukor, 5 dkg vaj, 1 tasak vaníliás cukor, 30 dkg liszt, 5
dl tej, 1 citrom reszelt héja; a sütéshez: vaj vagy olaj; a
töltelékhez: 10 dkg darált dióbél, 6 dkg porcukor, 20 dkg narancslekvár,
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A
tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét 2 evőkanál cukorral kemény habbá
verjük. A töltelékhez a darált diót összekeverjük a porcukorral.
A tésztához habosra keverjük a tojások sárgáját, a vajat és a maradék
cukrot.
Hozzávalók:
kb. 15 palacsintához: 25 dkg liszt (10 dkg teljes kiőrlésűt és 15 dkg
csírás liszt), 2 egész tojás, 1 csipet só, 1 csapott evőkanál nádcukor, 3
evőkanál olaj, 1 közepes hámozott alma reszelve, kb. 2,5 dl tej, kb.
2,5 dl szénsavas ásványvíz; a töltelékhez: 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 5 dl
tej, 15 dkg őrölt mák, ízlés szerint 4-5 evőkanál nádcukor, 1 csomag
vaníliás cukor, 5 dkg mazsola, kevés reszelt citromhéj, kevés őrölt
fahéj, 2-3 evőkanál sárgabarack lekvár, pici rum; a mázhoz: 3 dkg puha
vaj, 3 dkg porcukor, 1 evőkanál víz, 1 púpozott evőkanál holland kakaó
Elkészítés:
A palacsintatésztát kikeverjük, legalább 10 percet pihentetjük, hogy a lisztszemek megdagadjanak.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kisebb cukkini, 1 tojás, só, fehér bors, ételízesítő, liszt, kevés olívaolaj
Elkészítés:
A cukkinit lereszelünk, belekeverünk a tojást, sóval, fehér borssal és
ételízesítővel ízesítjük, és annyi lisztet teszünk hozzá (lehet
burgonyaliszt is), hogy palacsintatészta sűrűséget kapjunk, majd
palacsintasütőben kevés olajjal kisütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen
túl vastag, mert nem sül át...
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma, 80 dkg csirkemáj, szív nélkül, 3 evőkanál olaj, 1
mokkáskanál szárított majoránna, 1 evőkanál liszt, 1 dl tej, 16 db kész
palacsinta; a panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa; a sütéshez:
olaj; a mártáshoz: 1/2 alma, 1 szál újhagyma, 4 evőkanál majonéz, 2
evőkanál tejföl
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A májat megtisztítjuk az inaktól, megmossuk, és apró kockákra vágjuk.
Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, rátesszük a
májat (eközben kiengedi magából a levet, de az nem baj), borssal,
majoránnával fűszerezzük, és gyakori kevergetés mellett 10 percig
pirítjuk, pároljuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu