ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

1 kg mazsola
1 kg csoki
10 dkg porcukor
50 dkg kókuszreszelék
3 dl rum
3 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A mazsolát beáztatjuk a rumba, lepje el a rum. Én a rumba még teszek egy jamaikai rumaromát, hogy intenzívebb legyen az íze. Minél tovább áll a rumban, annál finomabb, be kell hogy szívja a rumot. Lehet már akár 1-2 hónappal korábban is beáztatni. Karácsony előtt 1 héttel felolvasztjuk az 1 kg csokit gőz fölött, majd hozzáadjuk a 10 dkg porcukrot, a 25 dkg kókuszreszeléket, a 3 csomag vaníliás cukrot és a rumba áztatott mazsolát, rummal együtt.

Tovább 

Hozzávalók:
1 kg bőrös libaháj, víz, só, fokhagyma, tej


Elkészítés:

A gondosan megtisztított hájat felkockázzuk és beletesszük egy magasfalú edénybe, öntünk rá kevés vizet, és lassú tűzön, időnkénti keverés mellett elkezdjük a zsírt kiolvasztani.

Egy idő után a felesleges zsírt lemerjük róla, tovább sütjük, de most már gyakrabban ránézünk és megkavarjuk, nehogy odakapjon. Öntünk rá egy kevés tejet is, és megsózzuk.

Amikor már majdnem aranysárgára barnult, dobunk rá néhány szelet fokhagymát, újabb keverés jön, majd egy szitán átöntjük a megmaradt tepertőt (sajnos nem lesz sok) és a zsírt.

Tovább 

 

Hozzávalók:

50 dkg gersli (árpagyöngy, hántolt árpa), 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 db zellergumó, 30 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, pár gerezd fokhagyma, füstölt libamell, libazsír a sütéshez, só, bors

Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, kis kockára vágjuk. A füstölt libamellet is apróra kockázzuk. A hagymát a füstölt libamellel libazsíron megfuttatjuk, majd a gerslit is hozzáadjuk a zöldségekkel együtt.

Átforgatjuk, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk.

Tovább 

Hozzávalók:
4 libacomb (darabja kb. 30 dkg), 2 evőkanál ételízesítő, 5 evőkanál csipkebogyólekvár, 2 dl tejföl vagy tejszín


Elkészítés:
A libacombot megmossuk, a látható zsiradékot levágjuk, és a combot bedörzsöljük az ételízesítővel. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.

Felforrósítunk egy serpenyőt, zsíros felével lefelé beletesszük a combokat, és körös-körül megpirítjuk. A combokat tepsibe fektetjük, aláöntünk 1,5 dl vizet, 3 evőkanál csipkebogyólekvárt, és lefedve kb.

Tovább 

Hozzávalók:
20 dkg rizs, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evőkanál libazsír, a maceszgombóclevesből maradt libaleves, 2-2 szál levesben főtt sárga- és fehérrépa, a tetejére: 2 nagy fej vöröshagyma, finomliszt, a sütéshez bőven olaj


Elkészítés:
A rizst váltott hideg vízben alaposan megmossuk, és hideg vízben egy éjszakán keresztül állni hagyjuk. Másnap a hagymát apróra vágjuk, a libazsíron aranysárgára pirítjuk, majd a leszűrt rizst beleöntve, néhány percig sütjük.

Tovább 

Hozzávalók:
4 libacomb, 6 gerezd fokhagyma, 2 fej vöröshagyma, 1 kisebb fej vörös káposzta, 1 evőkanál vörösborecet, 2 evőkanál száraz vörösbor, 2 jonatán alma, 2 evőkanál ribizli dzsem, 3 evőkanál cukor, só, bors, szegfűszeg.


Elkészítés:

A libacombokat sóval-borssal bedörzsöljük, és kuktába tesszük. Mellédobjuk a megtisztított fokhagymát. Kevés vizet aláöntve 30 percig pároljuk. A húst áttesszük egy peremes tepsibe, aláöntjük a levét, és forró sütőben megpirítjuk.

Tovább 

Hozzávalók:
4 tojás, 6 dkg cukor, 5 dkg vaj, 1 tasak vaníliás cukor, 30 dkg liszt, 5 dl tej, 1 citrom reszelt héja; a sütéshez: vaj vagy olaj; a töltelékhez: 10 dkg darált dióbél, 6 dkg porcukor, 20 dkg narancslekvár, 10 dkg étcsokoládé


Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A töltelékhez a darált diót összekeverjük a porcukorral.

A tésztához habosra keverjük a tojások sárgáját, a vajat és a maradék cukrot.

Tovább 

Hozzávalók:
kb. 15 palacsintához: 25 dkg liszt (10 dkg teljes kiőrlésűt és 15 dkg csírás liszt), 2 egész tojás, 1 csipet só, 1 csapott evőkanál nádcukor, 3 evőkanál olaj, 1 közepes hámozott alma reszelve, kb. 2,5 dl tej, kb. 2,5 dl szénsavas ásványvíz; a töltelékhez: 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 5 dl tej, 15 dkg őrölt mák, ízlés szerint 4-5 evőkanál nádcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg mazsola, kevés reszelt citromhéj, kevés őrölt fahéj, 2-3 evőkanál sárgabarack lekvár, pici rum; a mázhoz: 3 dkg puha vaj, 3 dkg porcukor, 1 evőkanál víz, 1 púpozott evőkanál holland kakaó


Elkészítés:

A palacsintatésztát kikeverjük, legalább 10 percet pihentetjük, hogy a lisztszemek megdagadjanak.

Tovább 

Hozzávalók:
1 kisebb cukkini, 1 tojás, só, fehér bors, ételízesítő, liszt, kevés olívaolaj


Elkészítés:

A cukkinit lereszelünk, belekeverünk a tojást, sóval, fehér borssal és ételízesítővel ízesítjük, és annyi lisztet teszünk hozzá (lehet burgonyaliszt is), hogy palacsintatészta sűrűséget kapjunk, majd palacsintasütőben kevés olajjal kisütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl vastag, mert nem sül át...

Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma, 80 dkg csirkemáj, szív nélkül, 3 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál szárított majoránna, 1 evőkanál liszt, 1 dl tej, 16 db kész palacsinta; a panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa; a sütéshez: olaj; a mártáshoz: 1/2 alma, 1 szál újhagyma, 4 evőkanál majonéz, 2 evőkanál tejföl


Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A májat megtisztítjuk az inaktól, megmossuk, és apró kockákra vágjuk.

Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, rátesszük a májat (eközben kiengedi magából a levet, de az nem baj), borssal, majoránnával fűszerezzük, és gyakori kevergetés mellett 10 percig pirítjuk, pároljuk.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu