Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma, 80 dkg csirkemáj, szív nélkül, 3 evőkanál olaj, 1
mokkáskanál szárított majoránna, 1 evőkanál liszt, 1 dl tej, 16 db kész
palacsinta; a panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa; a sütéshez:
olaj; a mártáshoz: 1/2 alma, 1 szál újhagyma, 4 evőkanál majonéz, 2
evőkanál tejföl
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A májat megtisztítjuk az inaktól, megmossuk, és apró kockákra vágjuk.
Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, rátesszük a
májat (eközben kiengedi magából a levet, de az nem baj), borssal,
majoránnával fűszerezzük, és gyakori kevergetés mellett 10 percig
pirítjuk, pároljuk. A májra szórjuk a lisztet, jól elkeverjük,
hozzáöntjük a tejet. Sózzuk, és 1-2 perc alatt egybefőzzük. Pürés állagú
lesz, de nem kell megijednünk, ez a cél. Kihűtjük.
A palacsinták közepébe teszünk egy-két kanál májas masszát,
behajtogatjuk kocka alakúra, és a szokásos módon panírozzuk (liszt,
tojás, prézli), de kétszer, hogy nehogy szétjöjjön a sütésnél. Bő forró
olajban világosbarnára sütjük, szalvétára kiszedve leitatjuk róla az
olajat.
A mártáshoz megtisztítjuk, és lereszeljük az almát, összevágjuk a
hagymát. Az almát összekeverjük a tejföllel, a majonézzel, a hagymával,
és a palacsinták mellé tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Kaviáros palacsinta
Húsos palacsinta gombás szósszal
Spenótos palacsinta
Csúsztatott palacsinta narancslekvárral és dióval