ételrecept: Csirkemájas palacsinta

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma, 80 dkg csirkemáj, szív nélkül, 3 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál szárított majoránna, 1 evőkanál liszt, 1 dl tej, 16 db kész palacsinta; a panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa; a sütéshez: olaj; a mártáshoz: 1/2 alma, 1 szál újhagyma, 4 evőkanál majonéz, 2 evőkanál tejföl


Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A májat megtisztítjuk az inaktól, megmossuk, és apró kockákra vágjuk.

Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, rátesszük a májat (eközben kiengedi magából a levet, de az nem baj), borssal, majoránnával fűszerezzük, és gyakori kevergetés mellett 10 percig pirítjuk, pároljuk. A májra szórjuk a lisztet, jól elkeverjük, hozzáöntjük a tejet. Sózzuk, és 1-2 perc alatt egybefőzzük. Pürés állagú lesz, de nem kell megijednünk, ez a cél. Kihűtjük.

A palacsinták közepébe teszünk egy-két kanál májas masszát, behajtogatjuk kocka alakúra, és a szokásos módon panírozzuk (liszt, tojás, prézli), de kétszer, hogy nehogy szétjöjjön a sütésnél. Bő forró olajban világosbarnára sütjük, szalvétára kiszedve leitatjuk róla az olajat.

A mártáshoz megtisztítjuk, és lereszeljük az almát, összevágjuk a hagymát. Az almát összekeverjük a tejföllel, a majonézzel, a hagymával, és a palacsinták mellé tálaljuk.

Címkék: csirkemájas palacsinta palacsinta

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu