ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók 4 személyre:


Karácsonyi csíkos torta
- 6 dkg darált dió
- 6 dkg darált mák
- 8 dkg finom liszt
- 10 dkg kristálycukor
- 5 tojás
- 6 dl tejszín
- 2 evőkanál zselatin
- 1 evőkanál baracklekvár

Linzer tészta
- 1 evőkanál kandírozott narancshéj
- 3 dkg porcukor
- 9 dkg finom liszt
- 6 dkg vaj

Krém
- 2 narancs
- 5 dl tej
- 12 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg vaj
- 10 dkg darált mák
- 10 dkg darált dió

Karácsonyi csíkos torta
A piskótához a tojások sárgáját habosra keverem a cukor egyharmadával, hozzáadom a lisztet, majd lazán belekeverem a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét.

Tovább 

Hozzávalók:
20 dkg őrölt mandula
10 dkg barnacukor
1 teáskanál víz
1 evőkanál kandírozott narancshéj
fél citrom leve
csipet fahéj




Elkészítés:
Őröld porrá a mandulát a barna cukorral aprítóban. Add hozzá a citromlevet, a fahéjat és a narancshéjat, majd egész kevéske vízzel őröld morzsalékosra. Ha kézzel nem lehet masszává gyúrni, adj hozzá még pár csepp vizet. Formázz szaloncukrokat belőle, majd mártsd olvasztott csokoládéba, vagy hempergesd meg kakaóporban, esetleg tejporban.

Tovább 

 

Hozzávalók:
50 dkg cukor
1,5 dl víz
10 dkg étcsokoládé (minimum 60%-os)
5 dkg vaj
10 dkg nagyon apróra vágott mazsola
20 dkg darált dió
10 dkg darált keksz
1 narancs héja


Elkészítés:
Főzz sűrű szirupot a cukorból és a vízből, ez körülbelül tíz perc. Időnként megkeverve hagyd kicsit kihűlni, és amikor már jó sűrű, keverd hozzá az apróra tördelt csokoládét és a vajat. Hagyd egy éjszakán át száradni, majd gyúrd össze a dióval, a mazsolával, a keksszel és a narancshéjjal.

Tovább 

Hozzávalók:
50 dkg dióbél
2 citrom reszelt héja
4 evőkanál rum (elhagyható)
1 narancs reszelt héja
1 narancs leve
1 citrom leve
5 evőkanál házi savanykás lekvár (cukormentes)
15 dkg 80% kakaótartalmú csokoládé
5 evőkanál olaj
1 teáskanál vaj


Elkészítés:
A  diót pirítsd meg (gyorsan megég!), majd őröld finomra. Gyúrd össze a hozzávalókat. Formázz kis golyókat, majd nyomd le egy kicsit, hogy ne guruljanak el. Állítsd őket selyempapírral bélelt nagy tepsibe, vagy sűrű rácsra.

Tovább 

Hozzávalók:
50 dkg mazsola
20 dkg őrölt mandula
10 dkg kókuszreszelék
2 bio citrom reszelt héja
csipet őrölt fahéj
5 dkg méz (elhagyható)


Elkészítés:
A mazsolát hagyd állni 5 percig forró vízben, majd szűrd le, és a méz kivételével a többi hozzávalóval aprítóban dolgozd morzsalékos masszává. Gyúrd össze a mézzel vagy egy kevés vízzel, majd készíts kis hurkákat belőle, és hagyd egy pár órát száradni. Mártogathatod olvasztott csokoládéba, de pálmazsírba kevert kakaóporral és mézzel is bevonhatod.

Tovább 

Hozzávalók:
½ kg cukor
1,5 dl víz
½ kg tejpor
10 dkg kakaó
15 dkg darált dió
15 dkg vaj
½ dl rum


Elkészítés:
A cukrot főzd fel a vízzel, forrald 3 percig, add hozzá a kakaóval elkevert tejport, majd fél perc főzés után vedd le a tűzről. Keverd bele a diót és a rumot, majd folytonos keverés mellett a vajat is. Mikor már sűrűsödik, öntsd kivajazott tepsibe, és hagyd dermedni két napig. Vizes késsel vágd formára.

Forralj fel fél kiló cukrot két dl vízzel, és folyamatosan kevergetve addig főzd, míg a massza hólyagos és átlátszó nem lesz. A hideg vízben lehűtött ujjaid közé csippentett masszának 2-3 centit kell nyúlnia, mielőtt elszakad, akkor kész. Ha többféle szaloncukrot szeretnél készíteni, oszd szét a masszát keverőtálakban. A citromoshoz csavard bele egy citrom levét, a felhasznált víz mennyiségét viszont arányosan csökkentsd. A diósba vagy mogyorósba keverj tíz deka finomra darált diót vagy mogyorót.

Tovább 

Hozzávalók:
5 dkg sütőmargarin, 40 dkg liszt, 15 dkg cukor, 1 tojás, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 3-4 evőkanál tej, 6 dkg méz; a töltelékhez: 20 dkg sütőmargarin, 20 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 3 dl tej, 6 dkg búzadara, 15 dkg baracklekvár


Elkészítés:
A tésztához a margarint, az egész tojást, a cukrot, a tejet és a mézet gőz fölött összefőzzük. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, és sima tésztává gyúrjuk. Négy cipóba osztjuk, és legalább fél órán át pihentetjük.

Tovább 


Hozzávalók:
6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 púpos evőkanál liszt, 1 csipet só, késhegynyi sütőpor; a töltelékhez: 4 tojás sárgája, 10 dkg porcukor, 1 kávéskanál vaníliakivonat, 10 dkg étcsokoládé, 20 dkg vaj, 4 evőkanál kakaópor, 5 dkg apróra vágott cukrozott narancshéj, 5 dkg mazsola rumba áztatva, aki szereti, tehet bele 5 dkg apróra vágott diót is, 1-2 evőkanál rum


Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, egy nagy, lapos tepsit sütőpapírral kibélelünk.

Tovább 

Hozzávalók:

40 dkg liszt
20 dkg
1/2 csomag sütőpor
1/2 citrom leve
1 dl tejföl
15 dkg baracklekvár
15 dkg vaníliás porcukor

Elkészítés:

A sütőporral és a porcukorral elkevert lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, összegyúrjuk a citrom levével és annyi tejföllel, hogy jól nyújtható legyen. Fél centi vastagra nyújtjuk, közepes nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, mindegyik közepére 1 mokkáskanál lekvárt teszünk, összehajtjuk, és előmelegített sütőben világosra sütjük.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu