Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 kg bőrös libaháj, víz, só, fokhagyma, tej
Elkészítés:
A
gondosan megtisztított hájat felkockázzuk és beletesszük egy magasfalú
edénybe, öntünk rá kevés vizet, és lassú tűzön, időnkénti keverés
mellett elkezdjük a zsírt kiolvasztani.
Egy idő után a felesleges zsírt lemerjük róla, tovább sütjük, de most
már gyakrabban ránézünk és megkavarjuk, nehogy odakapjon. Öntünk rá egy
kevés tejet is, és megsózzuk.
Amikor már majdnem aranysárgára barnult, dobunk rá néhány szelet
fokhagymát, újabb keverés jön, majd egy szitán átöntjük a megmaradt
tepertőt (sajnos nem lesz sok) és a zsírt. A zsírt kitesszük hűlni, a
tepertőt pedig egy tálba öntjük.
A zsír kiváló zsíros kenyérhez hagymával, valamint sütéshez. A tepertőt
zsírral megkent fehérkenyérrel, lila- vagy újhagymával (esetleg
mindkettővel), paprikával, paradicsommal fogyasztjuk, kovászos vagy
ecetes uborka is passzol hozzá. Kiváló csemege, akár előételnek, akár
vacsorának. Jó kis vörösbor még élvezetesebbé teszi.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Gerslis rizottó füstölt libamellel
Mázas libacomb
Libasült vörös káposztával