ételrecept: Csokimázas rakott palacsinta

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
kb. 15 palacsintához: 25 dkg liszt (10 dkg teljes kiőrlésűt és 15 dkg csírás liszt), 2 egész tojás, 1 csipet só, 1 csapott evőkanál nádcukor, 3 evőkanál olaj, 1 közepes hámozott alma reszelve, kb. 2,5 dl tej, kb. 2,5 dl szénsavas ásványvíz; a töltelékhez: 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 5 dl tej, 15 dkg őrölt mák, ízlés szerint 4-5 evőkanál nádcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg mazsola, kevés reszelt citromhéj, kevés őrölt fahéj, 2-3 evőkanál sárgabarack lekvár, pici rum; a mázhoz: 3 dkg puha vaj, 3 dkg porcukor, 1 evőkanál víz, 1 púpozott evőkanál holland kakaó


Elkészítés:

A palacsintatésztát kikeverjük, legalább 10 percet pihentetjük, hogy a lisztszemek megdagadjanak.

Az első palacsintához a palacsintasütőt megkenjük kevés olajjal, jól felhevítjük, és elkezdjük sütni a palacsintákat. (A többi palacsinta alá már nem kell zsiradék, mert a tésztában van annyi, amennyi elég a sütéshez.)

A töltelékhez a vajból a liszttel és a tejjel besamelmártást főzünk, forrón belekeverjük a mákot, a cukrot és a többi hozzávalókat ízlés szerint – kenhető masszát készítünk (ha sűrűnek találjuk hígíthatjuk tejjel).

Egy tűzálló tálat kivajazunk, egymásra töltjük a palacsintákat, előmelegített 180 fokos sütőben 10 perc alatt csak átsütjük.

A mázhoz mérsékelt hőfokon a cukrot a kakaóval és kevés vízzel simára főzzük, félrehúzzuk, a vajjal kikeverjük, lassan a kihűlt palacsintára öntjük. Ha kicsit szárad, csokidarával megszórjuk.

Amikor megszilárdul a teteje, vizes késsel szeleteljük és tálaljuk.

Címkék: csokimázas rakott palacsinta palacsinta tésztaétel édesség

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu