ételrecept: Erdélyi ludaskása

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
20 dkg rizs, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evőkanál libazsír, a maceszgombóclevesből maradt libaleves, 2-2 szál levesben főtt sárga- és fehérrépa, a tetejére: 2 nagy fej vöröshagyma, finomliszt, a sütéshez bőven olaj


Elkészítés:
A rizst váltott hideg vízben alaposan megmossuk, és hideg vízben egy éjszakán keresztül állni hagyjuk. Másnap a hagymát apróra vágjuk, a libazsíron aranysárgára pirítjuk, majd a leszűrt rizst beleöntve, néhány percig sütjük. Kétszer annyi levessel öntjük le, mint amennyi a rizs, és lefedve, nagyon kis lángon puhára pároljuk.

Ha a levét idő előtt elfőné, levessel pótoljuk. A végén a kis kockákra vágott főtt sárga- és fehérrépát beleforgatjuk, és tűzálló tálra „talapzatot” készítünk belőle.

A kisebb darabokra vágott, főtt libahúst a tetejére rakjuk, és az egészet a sütőben vagy mikrohullámú készülékben átforrósítjuk. Mialatt a rizses hús melegszik, a két fej hagymát karikákra vágjuk, lisztben megforgatjuk, és bő olajban ropogósra sütjük. Tálalás előtt a rizses húsra halmozzuk, hogy teljesen betakarja.

Címkék: erdélyi ludaskása kása ludhus

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu