Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
4 tojás, 6 dkg cukor, 5 dkg vaj, 1 tasak vaníliás cukor, 30 dkg liszt, 5
dl tej, 1 citrom reszelt héja; a sütéshez: vaj vagy olaj; a
töltelékhez: 10 dkg darált dióbél, 6 dkg porcukor, 20 dkg narancslekvár,
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A
tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét 2 evőkanál cukorral kemény habbá
verjük. A töltelékhez a darált diót összekeverjük a porcukorral.
A tésztához habosra keverjük a tojások sárgáját, a vajat és a maradék
cukrot. Amikor habos, beletesszük a vaníliás cukrot, a lisztet, a tejet,
a reszelt citromhéjat, egy csipet sót, és simára keverjük. Végül a
tojáshabot is lazán beleforgatjuk.
Nem túl forró, kivajazott vagy olajozott palacsintasütőbe teszünk egy
merőkanálnyi masszát (kb. 4-5 mm vastag téstzalapokat kell kapnunk) és
megsütjük az egyik oldalát. Tálra csúsztatjuk, és megkenjük lekvárral. A
következő palacsintás is megsütjük, amikor kész, a lekvárosra
csúsztatjuk, és megszórjuk a cukros dióval. A következő rétegre
csokoládét reszelünk. A rétegezést addig ismételjük, amíg elfogy a
tészta. A tetejére reszelt csokoládé kerüljön. Szeletelve tálaljuk.
Adhatunk mellé vaníliaöntetet vagy tejszínhabot is.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Csokimázas rakott palacsinta
Kaviáros palacsinta
Húsos palacsinta gombás szósszal
Spenótos palacsinta