Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
20 dkg liszt, 2 tojás, 3 dl tej, 2 dl szénsavas ásványvíz, 1 csipet só, 3/4 dl olaj
Elkészítés:
Az alapanyagokat összekeverjük, és máris süthető. Az első sütése előtt a
forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre
már nincs szükség, maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából!
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
a tésztához: 1 kg liszt, 20 dkg cukor, 4 tojássárgája, 2 dl tej, 2 dkg
szalalkáli, tört fahéj és szegfűszeg; a mázhoz: 20 dkg cukor, 4 tojás
fehérje
Elkészítés:
A cukrot megpörköljük, 1 dl vízzel felengedjük és félretesszük, hogy
feloldódjon (kb. 2-3 óra), ezután a többi hozzávalóval összegyúrjuk, 3
mm vékonyra kinyújtjuk, közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Zsírozott sütőlemezen sütjük.
Ezalatt elkészítjük a mázt: 4 tojás fehérjéből 20 dkg cukorral vízgőz
felett nagyon kemény habot verünk.
|
|
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
20 dkg töltött mézeskalácsszív, 25 dkg vaj, 25 dkg cukor, 1 csomag
vaníliás cukor, 4 tojás, 50 dkg liszt, 2 teáskanál szódabikarbóna, 1/2
teáskanál fahéj, 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék vagy 3-4 db
szegfűszeg őrölve), 1 üveg (kb. 355 gramm) almaszósz, 20 dkg
sárgabaracklekvár, 15 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A tésztához valókat összekeverjük: először kicsit megolvasztjuk a vajat, beleütjük a 4 tojást, beletesszük a vaníliás cukrot, a cukrot, és ezt simára keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót (liszt, szódabikarbóna, fűszerek, almaszósz) is kézi robotgéppel egynemű tésztává keverjük, majd beletesszük a darabokra vágott mézeskalácsszíveket.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 tojás, 2 dl méz, 30 dkg kristálycukor, 30+70 dkg liszt, 2 teáskanál
őrölt fahéj, fél teáskanál őrölt szegfűszeg, 1 kávéskanál
szódabikarbóna, 25 dkg, dió, + 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
A
tojásokat, a mézzel, a cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a
szódabikarbónával és a 30 dkg liszttel kikeverjük, majd reggelig állni
hagyjuk a hűtőben.
A margarint elmorzsoljuk a maradék 70 dkg liszttel, majd hozzákeverjük a
hűtőben pihentetett tésztát.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 3 dl tej vagy tejszín, 8 dkg vaj, 6 alma, 1 csomag
vaníliás cukor, édesítőpor, 2 db tojás, 5 dkg méz, 10 dkg mandula vagy
dió, 1 mokkáskanál fahéj
Elkészítés:
A lisztet összegyúrjuk a vajjal és a tojássárgájával, a vaníliás
cukorral, a tejjel és az édesítőporral. Az így kapott masszát
sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
A meghámozott almákat félbevágjuk, a magházat kivesszük, késsel az alma
domború felületét egymással párhuzamosan kissé bevagdossuk, aljával
lefelé a masszára rakjuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
(úgy 100 darabhoz), 30 dkg langyos méz, 1 kg liszt, 1 evőkanál
szódabikarbóna, 1 kávéskanál sütőpor, 25 dkg cukor, 25 dkg lágy, 2
evőkanál rum, 2 db tojás, 1-1 kávéskanál őrölt fahéj, gyömbér,
szegfűszeg, kevés kardamon, kevés cukrozatlan kakaópor; a cukormázhoz:
15 dkg porcukor, 2 db tojásfehérje, kevés citromlé
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, a sütőporral, a fűszerekkel, a kakaóval. A mézet meglangyosítjuk, és hozzáadjuk a cukrot és a margarint.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
5 dl tej, 1 rúd vanília, 5 tojássárgája, 12 dkg cukor, 7 dkg finomliszt, csipet só
Elkészítés:
A tejet a cukorral, a sóval és a vaníliarúd kikapart belsejével
felforraljuk és néhány kanálnyit kimerünk belőle. Amikor már langyos,
hozzáadjuk az öt tojássárgáját és a lisztet, majd alaposan elkavarjuk.
Ha felforr a tűzön maradt cukros, vaníliás tej, akkor a bekevert,
lisztes részt hozzáadjuk, és folyamatos keverés mellett, nem túl nagy
lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1/2 bögre rizs, 2 bögre tej, 1 evőkanál finomliszt, 2 csomag vaníliás cukor, cukor, 2 tojás sárgája, csipet só
Elkészítése:
A rizst feltesszük főni, és amikor már alkotóelemeire esett, felöntjük
egy kis tejjel (jó leves tejberizst kell főzni, mert inkább a leve a
lényeg, mint maga a rizs). Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és annyi sima
cukrot vagy mézet, ami az ízlésünknek megfelel.
Hagyjuk egy picit hűlni, elkeverjük benne a tojások sárgáját és a
kanálnyi lisztet.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
20 dkg cukor, 8 dkg sötét melaszos cukor, darabka vanília, 5 dl házi tej (3,8%), 3 tojás, 2 tojássárgája
Elkészítése:
Tegyük a pici szuflétálakat egy nagy tepsibe. A sütőt 160 fokra állítjuk és a tálkákat tepsistől a sütőbe tesszük. Egy edényben főzzük fel a cukrot kevés (5 cl), vízzel. Amikor barnulni kezd, óvatos és igen gyors mozdulatokkal kikapjuk a sütőből a tepsit (óvatosan, mert meleg), és öntsük a szuflétálakba a karamellt.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 dl zsíros friss tej (minimum 3,5 %-os), 6 dl 30%-os habtejszín, 4
lapnyi zselatin, 10 dkg finomított fehér kristálycukor, 1 rúd bourbon
vanília
Elkészítése:
A tejet és a tejszínt egy közepes, lehetőleg vastag aljú fazékba öntjük.
A vaníliarudat óvatosan hosszában felmetsszük, majd a benne rejtező
magokat belekaparjuk a tejes tejszínbe. Magát a rudat is beletesszük, és
közepes lángon főzni kezdjük.
Hagyjuk, hogy felforrjon, majd levesszük a tűzről, betesszük a lapokat
meg a cukrot, és folyamatos keveréssel lehűtjük a sodót.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu