Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
20 dkg töltött mézeskalácsszív, 25 dkg vaj, 25 dkg cukor, 1 csomag
vaníliás cukor, 4 tojás, 50 dkg liszt, 2 teáskanál szódabikarbóna, 1/2
teáskanál fahéj, 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék vagy 3-4 db
szegfűszeg őrölve), 1 üveg (kb. 355 gramm) almaszósz, 20 dkg
sárgabaracklekvár, 15 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A
tésztához valókat összekeverjük: először kicsit megolvasztjuk a vajat,
beleütjük a 4 tojást, beletesszük a vaníliás cukrot, a cukrot, és ezt
simára keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót (liszt,
szódabikarbóna, fűszerek, almaszósz) is kézi robotgéppel egynemű
tésztává keverjük, majd beletesszük a darabokra vágott
mézeskalácsszíveket.
Az így kapott tésztát 26 cm-es, kivajazott, lisztezett tortaformába
öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig (kb. 50 perc)
készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd a tetejét megkenjük forró
sárgabaracklekvárral. Ha már ez is kihűlt, a tetejét megkenjük forró gőz
fölött olvasztott étcsokoládéval.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Karácsonyi gesztenyetorta
Karácsonyi csillag
Karácsonyi csíkos torta
Karácsonyi grízes-mézes