Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
(úgy 100 darabhoz), 30 dkg langyos méz, 1 kg liszt, 1 evőkanál
szódabikarbóna, 1 kávéskanál sütőpor, 25 dkg cukor, 25 dkg lágy, 2
evőkanál rum, 2 db tojás, 1-1 kávéskanál őrölt fahéj, gyömbér,
szegfűszeg, kevés kardamon, kevés cukrozatlan kakaópor; a cukormázhoz:
15 dkg porcukor, 2 db tojásfehérje, kevés citromlé
Elkészítés:
A
lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, a sütőporral, a fűszerekkel, a
kakaóval. A mézet meglangyosítjuk, és hozzáadjuk a cukrot és a
margarint. A két keveréket összeöntjük, és beleütjük a két tojást. Az
egészet összegyúrjuk – nem baj, ha nagyon ragad, a lényeg, hogy jól
gyurmázható legyen, és ne töredezzen, mert akkor túl keményre sikerült a
tészta.
Ha ezzel megvagyunk, letakarjuk a tálat és néhány órát (akár egy
éjszakát is) pihenni hagyjuk. Amikor már kipihente magát, kicsit
átgyúrjuk, 4 darabba osztjuk, és a darabokat egyenként (mert nem fér rá
az egész tészta a deszkára) 3-4 milliméter vastagra kinyújtjuk.
Szívecskés kiszúróval kiszaggatjuk, a tetejüket bekenjük tojással, aztán
előmelegített, sütőpapírral bélelt sütőben 10 perc alatt megsütjük. A
sütőben nagyon szépen megdagadnak és kivilágosodnak a szívek. Amikor egy
adag elkészül, tiszta konyharuhán hagyjuk a süteményeket kihűlni. Ha
már mind kihűlt, a cukormázzal kidíszítjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Mézeskalácstorta
Karácsonyi grízes-mézes
KARÁCSONYI RUMGOLYÓ
Almás-mézes lepény