Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 közepes vöröshagyma, 2 evőkanál vaj, 12 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál
liszt, 3/4 l húsleves, 2,5 dl tejszín, só, frissen őrölt bors, frissen
reszelt szerecsendió, 1 evőkanál citromlé
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát a vajon üvegesre sütjük, hozzáadjuk az
összedarabolt fokhagymát, rövid ideig együtt pároljuk. A lisztet
belekeverjük, lepirítjuk. A húslevest és a tejszínt hozzáadjuk, lefedve
közepes tűzön 20 percig főzzük (vigyázat könnyen kifut).
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1-1,50 kg darált hús, 4 gerezd fokhagyma, 1 közepes fej vöröshagyma,
bazsalikom, paradicsomszósz (kb. 1,5 liter), kb. 1/2 liter tej, 3-4
evőkanál liszt, kb. 8 dkg vaj, só, olaj, 1 csomag (50 dkg) lasagne
tészta
Elkészítés:
Az olajban az apróra vágott vöröshagymát a fokhagymával együtt megdinszteljük, majd rátesszük a darált húst, és nagyobb lángon egészen addig pároljuk, amíg a hús kifehéredik. Sóval, borssal ízesítjük. Ezután pici vizet teszünk alá, és fedő alatt megpároljuk.
|
|
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
a tésztához: 40 dkg liszt, 2 tojássárgája, 4 dkg olvasztott, 2 dkg
élesztő, 3 dkg cukor, 2,5 dl tej, késéhegynyi só, a töltéshez: 5 dkg
vaj, 10 dkg darált dió, 5 dkg cukor, 5 dkg mazsola, reszelt citromhéj; a
vaníliasodóhoz: 1 liter tej, 1 csomag vaníliás puding, cukor
Elkészítés:
1,5 dl tejet meglangyosítunk, 1 evőkanál cukrot elkeverünk benne, és belemorzsoljuk az élesztőt. Kb. 10 percig állni hagyjuk, amíg felfut. Ekkor a lisztbe mélyedést készítünk, és beleöntjük a maradék tejjel együtt.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 25 dkg, 1 pohár tejföl, 1 tojás, 1/2 csomag sütőpor, 10 + 10 dkg sajt, teáskanálnyi só
Elkészítés:
A lisztbe szórjuk a sütőport, a sót, 10 dkg reszelt sajtot, a
margarinnal összemorzsoljuk. Beleütjük a tojást, belekeverjük a tejfölt.
Kb. 2 cm magasra nyújtjuk, berácsozzuk, megszórjuk a maradék 10 dkg
sajttal, és kb. 15-25 percig sütjük. (Villanysütőben hamarabb sül!)
A tetejére a reszelt sajt helyett köménymagot is tehetünk, ez esetben kenjük meg tojássárgájával.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg darált keksz, 3 evőkanál kakaó, 25 dkg vaj (olvasztva), 2 dl
langyos tej, 25 dkg cukor, rumaroma, 2 evőkanál olaj, 10 dkg étcsokoládé
(pl. Katica)
Elkészítés:
A
kekszet a kakaóval összekeverjük, beleöntjük a vajat, majd a langyos
tejbe kevert cukrot és rumaromát (ízlés szerint). Ezt a masszát úgy
25x35-40 cm tálcára, vagy jénai tepsibe terítjük egyenletesen, majd
fakanállal lenyomkodjuk, hogy sima legyen a teteje.
Forralt vízen felolvasztjuk az étcsokit az olajjal, amit az előzőleg
elkészített masszára öntünk és elsimítunk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
4 személyre Hozzávalók: 8 dl Tokaji szamorodni (édes) bor, 3 tojássárgája, 8-10 dkg cukor, ízlés szerint, 1 mokkáskanálnyi reszelt citromhéj, késhegynyi őrölt fahéj és szegfűszeg, csipetnyi só.
Előkészítés: a tojássárgákat habosra keverem a cukorral, ezután apránként 1 dl bort keverek bele.
Elkészítés: a megmaradt bort felforralom a fűszerekkel, majd a tűzről lehúzom, és néhány percnyi várakozás után belekeverem a boros-cukros tojássárgáját.
Közeleg
a karácsony, így itt az ideje elkészíteni a fenyőfára a karácsonyi
habkarikát! Hozzávalók: 3 tojásfehérje,1 teáskanál citromlé,150 g
cukor,barna cukormorzsa,ízlés szerint színezett porcukor, süteménydíszek
vagy szivárványcukor.
Három tojásfehérjét keverőgéppel a legmagasabb fokozaton kemény habbá verünk, 1 teáskanál citromlevet hozzákeverünk.
150 g cukrot apráként belekeverünk és addig verjük, amíg a késvágás látható marad benne.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 35 dkg ponty, 35 dkg harcsa és 30 dkg kecsege színhús, 30 dkg süllő, 20 dkg vöröshagyma, 10 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, télen ennek megfelelő mennyiségű lecsó, 2 dkg pirospaprika, só.
Jobb, ha a halászlét egészen friss halakból készítjük, de nem feltétlenül szükséges. Lényeges viszont, hogy többféle halból főzzük, mert a különböző halak íze adja meg a halászlé igazi zamatát. A halakat megtisztítjuk, 5-6 dkg-os darabokra vágjuk és besózzuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
2 evőkanál olajon kissé megpirítjuk a nagydarabokra vágott combot és hátat, majd kevés vörös bort vagy vizet öntve alá. egy kis fej vöröshagymával, egy gerezd fokhagymával,
csipet kakukkfűvel, bazsalikommal, sóval, kevés Piros Arany krémmel, egy babérlevéllel, 4 szem borókabogyóval fűszerezzük. Jó puhára poroljuk. elfőtt levét vörös borral vagy vízzel pótoljuk. Egy evőkanál olajban megpirítunk egy evőkanál cukrot, meghintjük egy csapott evőkanál liszttel, és egy pohár vörös borral felengedve addig forraljuk, míg a karamell fel nem oldódott.
Elkészítése:
Egy szép, méretes csirkét előző este kívül-belül sózz, borsozz be,
hajíts bele teáskanálnyi majorannát, és tedd reggelig hűtőbe. 20 dkg
mazsolát áztass be 2 dl édes borba (pl. muskotályos), önts még rá 1 dl
vizet, ebben a lében pihizzen ugyancsak reggelig.
Másnap reggel leszűröd a mazsit, a levét félreteszed, a mazsit betöltöd a csirekbe, esetleg beletunkolsz még pár gerezd egyéb gyümölcsöt (alma, körte, narancs), majd bestoppolod a csirit és irány a sütő kb.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu