ételrecept: Creme caramel

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
20 dkg cukor, 8 dkg sötét melaszos cukor, darabka vanília, 5 dl házi tej (3,8%), 3 tojás, 2 tojássárgája


Elkészítése:

Tegyük a pici szuflétálakat egy nagy tepsibe. A sütőt 160 fokra állítjuk és a tálkákat tepsistől a sütőbe tesszük. Egy edényben főzzük fel a cukrot kevés (5 cl), vízzel. Amikor barnulni kezd, óvatos és igen gyors mozdulatokkal kikapjuk a sütőből a tepsit (óvatosan, mert meleg), és öntsük a szuflétálakba a karamellt.

Ezután a tejet lassú tűzön a vaníliával együtt felfőzzük. Amíg lassanként felforrósodik, összekeverjük a tojásokat a melaszos cukorral, és forralunk egy nagy fazéknyi vizet. Amikor elkezd forrni a tej, lehúzzuk a tűzről, kivesszük belőle a vaníliát, hozzáöntjük a tojásos cukrot, habverővel csomómentesen elkeverjük (semmi sem lehetetlen), és a szuflétálakban lévő karamellre csorgatjuk.

A közben felforrt vizet a tálaknak otthont adó tepsibe öntjük úgy, hogy a tálkákat a kétharmadukig lepje el. Ezután a tepsit a 160 fokos sütőbe toljuk, és egy órára ott is hagyjuk. Miután elkészült, hagyjuk a konyhapulton kihűlni, majd legalább 2-3 órára a hűtőbe tesszük. Bármikor, bármivel, bárhol fenséges.

Címkék: creme caramel puding

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu