Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
20 dkg cukor, 8 dkg sötét melaszos cukor, darabka vanília, 5 dl házi tej (3,8%), 3 tojás, 2 tojássárgája
Elkészítése:
Tegyük
a pici szuflétálakat egy nagy tepsibe. A sütőt 160 fokra állítjuk és a
tálkákat tepsistől a sütőbe tesszük. Egy edényben főzzük fel a cukrot
kevés (5 cl), vízzel. Amikor barnulni kezd, óvatos és igen gyors
mozdulatokkal kikapjuk a sütőből a tepsit (óvatosan, mert meleg), és
öntsük a szuflétálakba a karamellt.
Ezután a tejet lassú tűzön a vaníliával együtt felfőzzük. Amíg
lassanként felforrósodik, összekeverjük a tojásokat a melaszos cukorral,
és forralunk egy nagy fazéknyi vizet. Amikor elkezd forrni a tej,
lehúzzuk a tűzről, kivesszük belőle a vaníliát, hozzáöntjük a tojásos
cukrot, habverővel csomómentesen elkeverjük (semmi sem lehetetlen), és a
szuflétálakban lévő karamellre csorgatjuk.
A közben felforrt vizet a tálaknak otthont adó tepsibe öntjük úgy, hogy a
tálkákat a kétharmadukig lepje el. Ezután a tepsit a 160 fokos sütőbe
toljuk, és egy órára ott is hagyjuk. Miután elkészült, hagyjuk a
konyhapulton kihűlni, majd legalább 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
Bármikor, bármivel, bárhol fenséges.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Vaníliapuding
Török sült tejberizs
Panna cotta