Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és
kikaparjuk belőle a pépet. A tejet felforraljuk 10 dkg cukorral, a
vaníliapéppel, és lassú tűzön kb. 1 órát forraljuk, amíg kb. a fele
elpárolog. Néha megkeverjük, majd leszűrjük, és kihűtjük.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A karalábékat megtisztítjuk, meghámozzuk, és
a zsenge levelekkel együtt jól megmossuk. A zsenge leveleket apróra
vágjuk. A zsemlét megáztatjuk a tejben (vagy vízben).
A zsemlét jól kinyomkodjuk, összekeverjük a darált hússal, a tojással,
sóval, őrölt fehér borssal és a petrezselyemmel.
|
|
Hozzávalók:
A karalábét megpucolom és kisebb kockákra
vágom, sós vízben megfőzöm, de nem túl puhára. A rizst megmosom, és sós
vízben megfőzöm, majd leszűröm.
A darált hús elkészítem, mint egy pörköltet, paradicsommal, paprikával, ízlés szerint fűszerezve.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A kicsiny kockára vágott karalábét forró vízbe tesszük, sózzuk, és puhára főzzük. A lisztből vékony rántás készítünk, a levest berántjuk, és beleszaggatjuk a galuskát. Petrezselyemzölddel és tejföllel ízesíthetjük.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az édesköményt megmossuk és megtisztítjuk. /Édeskömény tisztítása: megmossuk, gyökértövét és a száraz pikkelyleveleket eltávolítjuk, ezután a finom rostszálakat felfelé lehúzzuk, hosszában kettévágjuk, torzsáját óvatosan ék alakban kivágjuk./ Hosszában negyedeljük, és a rostokra merőlegesen csíkokra vágjuk.
Hozzávalók:
A burgonyát megmossuk, héjastul megfőzzük úgy, hogy még ne repedjen szét.
Hozzávalók:
Elkészítés:A kockatésztát előírás szerint sós vízben kifőzzük, pici olajjal meglocsoljuk, hogy ne ragadjon össze, majd összekeverjük.
A sonkát és a füstölt kolbász ledaráljuk, összekeverjük 2 deci
tejföllel, sóval, borssal. A tésztát hozzáadjuk, jól összekeverjük, majd
kikent tepsibe simítjuk, a tetejét tejföllel meglocsoljuk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A hagymát, paprikát, paradicsomot olajon megpirítom, aztán mehet hozzá a hús. Addig pirítom, míg kifehéredik. Ezután hozzáadom a fűszereket, kicsit így is pirítom, majd felöntöm BŐ vízzel. Fontos, hogy BŐ vízzel, mert miután félig megpuhult a hús, utána adom hozzá a káposztát, puhára főzöm együtt.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A felhevített olajon világossárgára pirítjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, és gyorsan elkeverjük. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott húst. Folytonos keverés közben lepörköljük, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott paprikát és paradicsomot, és kevés vizet aláöntve fedő alatt félpuhára pároljuk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A zsiradékot felhevítem, a vöröshagymát addig pirítom, amíg enyhe barna színt kap.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu