ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 rúd vanília
  • 1 l tej
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojásfehérje
  • 8 tojássárgája
  • 5 dkg vaj, vagy Rama
  • 1/2 citrom leve
  • 5 cl illatos likőr
Elkészítés:

A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és kikaparjuk belőle a pépet. A tejet felforraljuk 10 dkg cukorral, a vaníliapéppel, és lassú tűzön kb. 1 órát forraljuk, amíg kb. a fele elpárolog. Néha megkeverjük, majd leszűrjük, és kihűtjük.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 zsenge karalábé
  • 1 zsemle
  • 1 dl tej
  • 50 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vágott friss petrezselyem
  • 4 dkg vaj, vagy Rama
  • 2 dkg liszt
  • színes paprikák, ízlés szerint
Elkészítés:

A karalábékat megtisztítjuk, meghámozzuk, és a zsenge levelekkel együtt jól megmossuk. A zsenge leveleket apróra vágjuk. A zsemlét megáztatjuk a tejben (vagy vízben).

A zsemlét jól kinyomkodjuk, összekeverjük a darált hússal, a tojással, sóval, őrölt fehér borssal és a petrezselyemmel.

Tovább 

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A karalábét megpucolom és kisebb kockákra vágom, sós vízben megfőzöm, de nem túl puhára. A rizst megmosom, és sós vízben megfőzöm, majd leszűröm.

A darált hús elkészítem, mint egy pörköltet, paradicsommal, paprikával, ízlés szerint fűszerezve.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 2 fej karalábé
  • 1 kanál zsír vagy olaj
  • 1 kanál liszt
  • 1 tojásból galuska
  • pirospaprika
  • petrezselyemzöld
  • tejföl
Elkészítés:

A kicsiny kockára vágott karalábét forró vízbe tesszük, sózzuk, és puhára főzzük. A lisztből vékony rántás készítünk, a levest berántjuk, és beleszaggatjuk a galuskát. Petrezselyemzölddel és tejföllel ízesíthetjük.

Hozzávalók:

  • 1 édesköménygumó
  • 50 dkg brokkoli
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 2 szál újhagyma
  • 20 dkg főtt sonka
  • 1 evőkanál olaj
  • 8 dl tej
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 tojás
  • bors
  • reszelt szerecsendió
  • 15 dkg reszelt sajt
Elkészítés:

Az édesköményt megmossuk és megtisztítjuk. /Édeskömény tisztítása: megmossuk, gyökértövét és a száraz pikkelyleveleket eltávolítjuk, ezután a finom rostszálakat felfelé lehúzzuk, hosszában kettévágjuk, torzsáját óvatosan ék alakban kivágjuk./ Hosszában negyedeljük, és a rostokra merőlegesen csíkokra vágjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 kg kisebb szemű sárga burgonya
  • 1 pohár tejföl
  • 2 pohár joghurt vagy kefir
  • 1-2 db nyers tojás
  • 4-5 db főtt tojás (karikákra szeletelve)
  • 20 dkg bacon (apró kockákra vágva)
  • 20 dkg sonka (pizzasonka, csirke- vagy pulykamellsonka apró kockákra vágva)
  • 15 dkg reszelt sajt (trappista vagy edami)
  • 1 csokor snidling vagy 1 szál póréhagyma (apróra vágva)
  • kevés vaj, vagy Rama
  • szárított petrezselyem
  • sült burgonya fűszerkeverék vagy fokhagymás fűszerső és pirospaprika keveréke
  • kevés bazsalikom
  • fehérbors
Elkészítés:

A burgonyát megmossuk, héjastul megfőzzük úgy, hogy még ne repedjen szét.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg kockatészta
  • 40 dkg darált sonka
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 4 dl tejföl
  • bors
  • pici olaj
Elkészítés:

A kockatésztát előírás szerint sós vízben kifőzzük, pici olajjal meglocsoljuk, hogy ne ragadjon össze, majd összekeverjük.

A sonkát és a füstölt kolbász ledaráljuk, összekeverjük 2 deci tejföllel, sóval, borssal. A tésztát hozzáadjuk, jól összekeverjük, majd kikent tepsibe simítjuk, a tetejét tejföllel meglocsoljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertéscomb kockára vágva
  • 70 dkg édes (fehér) káposzta csíkokra vágva
  • 2 nagy fej hagyma apróra vágva
  • 1 paprika apróra vágva
  • 1 paradicsom felkockázva
  • pirospaprika
  • bors
  • fűszersó
  • 1 csomag gyorsrizs
Elkészítés:

A hagymát, paprikát, paradicsomot olajon megpirítom, aztán mehet hozzá a hús. Addig pirítom, míg kifehéredik. Ezután hozzáadom a fűszereket, kicsit így is pirítom, majd felöntöm BŐ vízzel. Fontos, hogy BŐ vízzel, mert miután félig megpuhult a hús, utána adom hozzá a káposztát, puhára főzöm együtt.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 30 dkg rizs
  • 0 dkg gomba
  • 2 paprika és 1 nagyobb paradicsom /vagy 8 dkg lecsó/
  • 5 dkg juhtúró
  • 2 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál vaj, vagy Rama
  • 1 tojássárgája
  • pirosparika
  • olaj a sütéshez
Elkészítés:

A felhevített olajon világossárgára pirítjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, és gyorsan elkeverjük. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott húst. Folytonos keverés közben lepörköljük, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott paprikát és paradicsomot, és kevés vizet aláöntve fedő alatt félpuhára pároljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 40-50 dkg sovány sertéslapocka - kockákra aprítva (lehet baromfihús is)
  • 2 közepes fej vöröshagyma - finomra aprítva
  • 20 dkg sárgarépa - kis kockákra aprítva
  • 15 dkg fehérrépa - kis kockákra aprítva
  • 20 dkg üveges konzerv gomba - vagy friss gomba
  • 20 dkg zöldborsó (fagyasztott volt)
  • 1 zöld paprika - aprítva (részben csípős is lehet, ízlés szerint)
  • kb. 4 evőkanál olaj
  • kedvenc ételízesítőnk - ízlés szerint
  • 1 nagy csokor petrezselyem - felaprítva
  • bővebben őrölt feketebors
  • 25 dkg jázmin rizs (2x12,5 dkg zacskósat használtam)
Elkészítés:

A zsiradékot felhevítem, a vöröshagymát addig pirítom, amíg enyhe barna színt kap.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu