Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A sajt kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. A tetejét megkenjük felvert tojással, majd bőven meghintjük reszelt sajttal. Derelyemetszővel 5 cm-es stanglikat vágunk belőle, és 200 fokon megsütjük.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk, tojásfehérjével megkenjük a tetejét, majd szezámmaggal megszórjuk, és csíkokra vágjuk. Előmelegített sütőben 5 percig magas lángon, majd mérsékeltebb hőfokon 15-20 percig sütjük (villanytűzhelyben 175 fokon legjobb sütni).
|
|
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az élesztőt 1/2 dl langyos tejben 1/2 dkg
cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk
az élesztőt, a tojássárgát, sót (ne sajnáljuk belőle), és kevés tejjel
összegyúrjuk. (Én robotgéppel összekeverem).
Ceruza vastagságúra kinyújtjuk, és 8-10 cm-es rudakra vágjuk. Felvert
egész tojással megkenjük, és sóval (ne sajnáljuk) és egész köménymaggal
megszórjuk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral
felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az
élesztőt és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk félkemény tésztává, amit
fél óráig pihentetünk.
A medvehagymát megmossuk, jól lecsepegtetjük, és vékony csíkokra vágjuk.
A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagyma felét, és az
egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset, nyújtófával kissé ellapítjuk,
felébe egymásra hajtva 20 percig langyos helyen pihentetjük.
Hozzávalók:
A szalonnát és a sertéshúst felcsíkozzuk, a hagymát vékonyan felszeleteljük, a kolbászt is félkarikákra vágjuk.
Hozzávalók:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, majd tegyük bele a finomra összevágott fokhagymát. Dinszteljük pár percig, majd tegyük hozzá a vékony metéltre felvágott medvehagyma háromnegyed részét.
Hozzávalók:
A sóskát szárától megtisztítom, váltott vízben megmosom, lecsepegetem, marokra fogva vágódeszkán durvára aprítom.
Hozzávalók:
A sóskát váltott vízben alaposan megmossuk és lecsepegtetjük.
Az olajon 2 evőkanál liszttel világos rántást készítünk, amit a tejjel
felöntünk, és elkezdjük kiforralni. Ekkor beletesszük a megmosott
sóskaleveleket, ha szükséges, még folyadékkal hígítjuk. Mikor a
sóskalevelek összeestek, forralunk egyet rajta, majd merülőmixerrel
leturmixoljuk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Kezdésnek a zsemléket beáztatjuk a tejbe, az 5 db tojást feltesszük főni. A vöröshagymát finomra vágjuk, margarinon megpároljuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu