ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg sütőmargarin
  • 25 dkg túró
  • 1 tojás
  • pici sütőpor
  • a tetejére sajt
Elkészítés:

A sajt kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. A tetejét megkenjük felvert tojással, majd bőven meghintjük reszelt sajttal. Derelyemetszővel 5 cm-es stanglikat vágunk belőle, és 200 fokon megsütjük.

Hozzávalók:

  • 50 dkg sütőmargarin
  • 80 dkg liszt
  • 4 dl tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 dkg mák /egész/
  • 2 tojás sárgája
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanál só
  • A tetejére:
  • tojásfehérje
  • szezámmag
Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk, tojásfehérjével megkenjük a tetejét, majd szezámmaggal megszórjuk, és csíkokra vágjuk. Előmelegített sütőben 5 percig magas lángon, majd mérsékeltebb hőfokon 15-20 percig sütjük (villanytűzhelyben 175 fokon legjobb sütni).

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 22 dkg sütőmargarin
  • 2 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • 1/2 dkg cukor
  • kevés tej
  • egész köménymag
Elkészítés:

Az élesztőt 1/2 dl langyos tejben 1/2 dkg cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, a tojássárgát, sót (ne sajnáljuk belőle), és kevés tejjel összegyúrjuk. (Én robotgéppel összekeverem).

Ceruza vastagságúra kinyújtjuk, és 8-10 cm-es rudakra vágjuk. Felvert egész tojással megkenjük, és sóval (ne sajnáljuk) és egész köménymaggal megszórjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg finom liszt
  • 1 csokor medvehagyma
  • 2 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 25 dkg margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 dkg cukor
Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk félkemény tésztává, amit fél óráig pihentetünk.

A medvehagymát megmossuk, jól lecsepegtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagyma felét, és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset, nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe egymásra hajtva 20 percig langyos helyen pihentetjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 2 főre:
  • A gombóchoz:
  • 10 dkg krumpli
  • 1 teáskanál vaj, vagy Rama
  • 0,5 dl tejszín
  • fehérbors
  • szerecsendió
  • 15 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 5 levél medvehagyma
  • A raguhoz:
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • fél fej hagyma
  • 5 dkg paprikás kolbász
  • 15 dkg sertéshús (lapocka)
  • 45 dkg (1 nagy pohár) tejföl
  • 5 dkg zöldbab
  • 5 dkg ecetes uborka
  • 10 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 1 teáskanál mustár
Elkészítés:

A szalonnát és a sertéshúst felcsíkozzuk, a hagymát vékonyan felszeleteljük, a kolbászt is félkarikákra vágjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 2 csokor medvehagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 db zöldségleveskocka
  • csipetnyi szerecsendió
  • őrölt bors
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • A gombócokhoz:
  • 2 szem burgonya
  • 1 tojás sárgája
  • 20 dkg rétesliszt
  • csipetnyi őrölt szerecsendió
  • 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:

Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, majd tegyük bele a finomra összevágott fokhagymát. Dinszteljük pár percig, majd tegyük hozzá a vékony metéltre felvágott medvehagyma háromnegyed részét.

Tovább 

Hozzávalók:

  • A mártáshoz:
  • 50 dkg friss sóska
  • 1 kis fej vöröshagyma - finomra aprítva
  • 1/2 dl olaj
  • kb. 4 evőkanál liszt /teljes kiőrlésűt használtam/
  • cukor vagy édesítő - ízlés szerint
  • 2 dl tejföl
  • A pirított burgonyához:
  • 80 dkg apró szemű parázsburgonya
  • 5 dkg vaj
  • kevés őrölt fehérbors
  • A buggyantott tojáshoz:
  • 1 liter víz
  • 2 evőkanál 10%-os ecet
  • 4 tojás
Elkészítés:

A sóskát szárától megtisztítom, váltott vízben megmosom, lecsepegetem, marokra fogva vágódeszkán durvára aprítom.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1/2 dl olaj
  • 2+2 evőkanál liszt
  • 30-50 dkg friss sóska
  • 5 dl tej
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 evőkanál szárított zöldségkeverék
  • kb. 15 dkg cukor
Elkészítés:

A sóskát váltott vízben alaposan megmossuk és lecsepegtetjük.

Az olajon 2 evőkanál liszttel világos rántást készítünk, amit a tejjel felöntünk, és elkezdjük kiforralni. Ekkor beletesszük a megmosott sóskaleveleket, ha szükséges, még folyadékkal hígítjuk. Mikor a sóskalevelek összeestek, forralunk egyet rajta, majd merülőmixerrel leturmixoljuk.

Tovább 

Hozzávalók:
  • friss, zsenge sóskalevél
  • édes narancs
  • Az öntethez:
  • joghurt
  • méz
  • + sajt, mazsola, alma, sárgarépa reszelve stb.
Elkészítés:

A hozzávalókat szükség szerint megtiszítjuk, felaprítjuk, salátástálba tesszük, tálalás előtt leöntjük a mézes joghurttal.

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke (kb 1,5 kg)
  • 5 db keményre főtt tojás
  • 30 dkg csirkemáj
  • 3 db szikkadt zsemle
  • 20 dkg fagyasztott vagy friss zöldborsó
  • 3 db egész tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld (finomra vágott)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröhagyma
  • 4 dl tej
  • őrölt feketebors
  • majoránna
  • margarin
  • 10 dkg gomba
  • olaj
  • reszelt sajt maradék töltelék sütéséhez
Elkészítés:

Kezdésnek a zsemléket beáztatjuk a tejbe, az 5 db tojást feltesszük főni. A vöröshagymát finomra vágjuk, margarinon megpároljuk.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu