ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:
piskóta;4 tojás,30 deka porcukor,12e.k.cola,1 e.k.kakaó,20 deka zsír,25 deka liszt,1/2 csomag sütőpor,
krém;2 cs.vanelias puding,8 deci tej,20 deka margarin,15 deka porcukor,10 deka kókuszliszt
teteje;1/2 liter colaba ,1 csomag csokis puding,5 e.k. cukor.

Elkészítés:
4 tojássárgáját kikeverünk,30dkg porcukorral, hozzáadunk 12 evőkanál coca colát 1 evőkanál kakaóport,20 dkg zsírt vagy margarint,25 dkg lisztet,1/2 cs sütőport,és a 4 tojás felvert habját.180 fokos sütőben megsütjük.

KRÉM: 2 csomag vaniliás pudingot megfőzünk 8 dl tejben,és kihűtjük.

Tovább 

Hozzávalók:
A tésztához:
85 dkg liszt
1 cs sütőpor
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
3 tojás,
kb 3 dl tej

A krémhez:

5 dl tej,
7 evőkanál rétesliszt
25 dkg porcukor
35 dkg margarin
3 nagyobb citrom leve
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból tepsi hátán 5 lapot sütünk, majd elkészítjük a krémet.
Ehhez a tejben elkeverjük, majd megfőzzük a lisztet. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a margarint a porcukrot és a citrom levét és héját.

Tovább 

 

Hozzávalók:
50 dkg citrom, 2 kg kristálycukor, 2 liter víz.

Elkészítés:
Fél kiló citromot alaposan megmosunk, darabonként hosszában félbevágjuk, majd lapos tányéron, vigyázva, nehogy a leve elfolyjon, héjastól finom szeletekre metéljük. Lábasba szórjuk és 2 liter vizet öntünk rá. (Ne ijedjünk meg a sok víztől, főzés közben majdnem a fele elpárolog.) Lefedjük és 24-48 órát állni hagyjuk. Utána feltesszük főni és kevergetve addig főzzük, amíg a héja olyan puha nem lesz, hogy a lábas oldalához kenhető.

Tovább 

Hozzávalók:
2 db homár
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
0,5 db (leve) citrom
3 fej hagyma
8 dkg vaj
1,2 dl tejszín
1 ek. étkezési keményítő
3 ek. sherry
4 db (sárgája) tojás
15 dkg gomba
5 dkg sajt

Elkészítés:
A homárt sós vízben megfőzzük, majd húsukat kivesszük, és citromlével meglocsoljuk. A felaprózott hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a tejszínnel elkevert keményítőt, és 5 percig főzzük, majd belekeverjük a sherryt és a tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk.

Tovább 

Hozzávalók:
0,5 kg darált hús
20 dkg cékla
1 tojás
5-8 gerezd fokhagyma( tetszés szerint )
zsemlemorzsa
só, bors

Elkészítés:
A húsból fasírt masszát készítünk a beáztatott kenyér, vagy zsemle nélkül , amibe belereszeljük a nyers céklát.Annyi zsemlemorzsát rakunk bele ami felveszi a nedvességet és formázhatóvá teszi a húspogácsának valót.


Hozzávalók:
80 dkg borjúhús
10 dkg füstölt szalonna
3 gerezd fokhagyma
3 dl húsleves
2 dl fehérbor
2 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
pirospaprika


Elkészítés:
A borjúhúst alaposan dörzsöld be sóval, pici pirospaprikával és áttört fokhagymával. Tedd egy edénybe, zárd le, és éjszakára tedd a hűtőbe.

A szalonnát csíkozd fel, és a vízbe áztatott római edényt béleld ki vele. A karikára vágott vöröshagymát rétegezd rá, és fektesd rá a hűtőből kivett húst.

Tovább 

Hozzávalók:
1 db szűzpecsenye
30 dkg darált hús
15 dkg füstölt szalonna

bors
fokhagyma

Elkészítés:
A szűzpecsenyét hosszában félig bevágjuk, majd kiklopfoljuk hogy egy nagy szeletet kapjunk.
A szalonnát apró kockára vágjuk,majd a darált hússal sóval borssal fokhagymával összekeverjük.
A masszát a hússzeletre kenjük összegöngyöljük és megtűzzük.
Egy tepsit kizsírozunk belefektetjük a húst amit még gyengén megsózunk.Kevés vizet öntve alá megsütjük.

Tovább 

Hozzávalók:
50 dkg mexikoi-keverék
5 db főtt tojás
2 dl majonéz
mustár
15 dkg gépsonka
1 tasak zselatin

Elkészítés:
Mexikoi keveréket 3-4 percig főzzük, majd leszürjük, lehütjük a tojásokat feldaraboljuk és
ráöntjük a mustárt, majonézt és a zselatint meg melegitjük (de nem forraljuk) ovatosan ráöntük megkevergetjük.

Egy bordasütöt kibélelünk folpackal,és belehelyezzük a gépsonkákat. A fenti masszát elsimitjuk sőt meg ütögetjük, hogy ne legyen benne levegő.

A hütőbe tesszük egy éjszakára, másnap szépen szeletelhetjük.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 dkg vaj, vagy Rama
  • 12 dkg cukor (vaníliás cukor is legyen benne)
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 2 nagyobb tojás szétválasztva
  • 6 dkg finomliszt
  • késhegynyi sütőpor
  • 2,5 –
  • 3 dl tej
Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Dolgozd össze egy tálban a vajat, a cukrot és a citromhéjat. Keverd hozzá a tojások sárgáját és a lisztet, a sütőport, aztán jöhet a tej és a citrom leve. Egy külön tálban verd kemény habbá a tojások fehérjét, majd add hozzá a keverékedet.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 tojás
  • 5 dkg mézeskalács
  • 7,5 dkg vaj, vagy Rama, vagy Rama + a formához
  • 7,5 dkg cukor + a formához
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál kakaó
  • 4 dkg darált mandula
  • 2,5 dkg cukrozott narancshéj (oranzsát)
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 5 evőkanál vörösbor
  • 3 evőkanál vágott mandula
  • csillaggyümölcs a díszítéshez
Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A mézeskalácsot összetörjük.
A tojássárgájákat a vajjal, a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu