Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Szükség lesz:
Ha van egy jó minőségű wokod, arra. Ha nincs (nekem sincs), akkor egy
nagy teflonserpenyőre és egy nagy lábasra (az ételt abban főzzük készre,
mivel serpenyőben nem fog elférni, a wokkal könnyebb lenne a helyzet).
A húst vágd egyforma csíkokra.
A paprikákat szintén vágd csíkokra (kb. fél centiméteresekre).
A sárgarépát vágd hámozás után minimum 4 cm hosszú és gyufaszálnyi
csíkokra. Ssokat segíthet egy spéci zöldséggyalu. (Nekem nincs ilyen. Ha
neked sincs, akkor először gyaluld le uborkagyalun, majd elő az éles
nagykéssel, és vágd gyufaszálnyira).
A hagymákat is gyaluld le, 2-3 mm-nél nem vastagabbra.
Főzés:
Száraz teflonserpenyőben (vagy wokban) pirítsd aranyosra a
kókuszreszeléket(NEHOGY megégjen!!), tedd fére egy tányérra. Hevíts jó
minőségű olajat, a húscsíkokat ezen süsd meg hirtelen, sózd, borsozd a
vége felé. (A hús kb. 3/4-ig legyen kész.) Ezt is tedd félre egy tálra,
ha levet engedett, azt is öntsd mellé.
Tégy újra olajat a serpenyőbe, hevítsd föl, s ebbe tedd pirulni a
zöldségeket (csak a nyerseket!). Sózd is meg őket. Nagy lángon óvatosan
forgasd-pirítsd, közben a hús után az edényre sült pörzsanyagokat is
kapargasd hozzá. Akkor vagy kész, ha a sárgarépa még finoman roppan
fogad alatt, ugyanígy a paprika.
Tedd át a lábasba, öntsd nyakon a paradicsomlével, mehet bele az ananász
levestül, a citromlé és a héj, a hús. Sózd még, ha szükséges. Közepes
lángon rottyantsd össze az egészet úgy 15-20 perc alatt. A gyömbért és
az erőspaprikát a főzés vége előtt néhány perccel javaslom az ételbe
tenni, hogy ne veszítsen a zamatából-erejéből. Legvégül kissé sűrítsd be
némi keményítővel, esetleg liszttel, hogy szószosabb legyen. (Én
szoktam bele tenni cukrot is, hogy kissé édeskés is legyen.)
Tálaláskor jó bőven szórd meg a pirított kókusszal. Köretként rizs illik hozzá, de pennével is finom!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Édes-savanyú csirkemellcsíkok csípősen
édes-savanyú csirke