Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk,
apróra kockázzuk, megfonnyasztjuk a felhevített olajban. Rádobjuk a
rizst, felöntjük 4 dl vízzel (vagy húslevessel), kissé megsózzuk, majd
félig lefedjük, és gyakran megkeverve 10 percig főzzük. Lehúzzuk a
tűzről, fedő alatt 12-15 percig hagyjuk puhulni (a fedőt nem emelgetjük,
mert megszökik a gőz).
A besameltmártáshoz 3 dkg margarinon
rózsaszinüre pirítjuk a lisztet, simára keverjük a tejjel, sűrűre
főzzük. A tűzről lehúzva elkeverjük a tojással, a sajt felével, ízlés
szerint sóval, borssal és 1-2 csipet őrölt szerecsendióval.
A tököt meghámozzuk, derékban félbevágjuk, kivájjuk a közepét. 3-4 cm
vastag karikára szeljük, és 2 dkg margarinnal kikent tepsibe rendezzük.
A paprikát, a paradicsomot és a kaprot megtisztítjuk, néhány kaporszál
kivételével finomra aprítjuk, a maradék sajttal együtt a rizshez
keverjük.
Megtöltjük vele a tökkarikákat, bevonjuk a mártással, és 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.
Tálaláskor húslapáttal óvatosan alájuk nyúlva tálra emeljük a töltött
tökkarikákat, a félretett kaporral, paradicsomgerezdekkel és csíkokra
vágott paprikával díszítjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Almával töltött csirkemell burgonyapürével
Gyömbéres csirke körtével
Cukkinis csirkemell - másként
Joghurtos csirkeszárnyak