ételrecept: Kapros rizzsel töltött tök

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 20 dkg kerekszemű rizs
  • bors
  • 3 + 2 dkg margarin
  • 3 dkg finom liszt
  • 3 dl tej
  • 1 tojás
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  • szerecsendió
  • 1 közepes tök (1-1,5 kg)
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 csokor kapor
Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra kockázzuk, megfonnyasztjuk a felhevített olajban. Rádobjuk a rizst, felöntjük 4 dl vízzel (vagy húslevessel), kissé megsózzuk, majd félig lefedjük, és gyakran megkeverve 10 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, fedő alatt 12-15 percig hagyjuk puhulni (a fedőt nem emelgetjük, mert megszökik a gőz).

A besameltmártáshoz 3 dkg margarinon
rózsaszinüre pirítjuk a lisztet, simára keverjük a tejjel, sűrűre főzzük. A tűzről lehúzva elkeverjük a tojással, a sajt felével, ízlés szerint sóval, borssal és 1-2 csipet őrölt szerecsendióval.

A tököt meghámozzuk, derékban félbevágjuk, kivájjuk a közepét. 3-4 cm vastag karikára szeljük, és 2 dkg margarinnal kikent tepsibe rendezzük.

A paprikát, a paradicsomot és a kaprot megtisztítjuk, néhány kaporszál kivételével finomra aprítjuk, a maradék sajttal együtt a rizshez keverjük.

Megtöltjük vele a tökkarikákat, bevonjuk a mártással, és 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.

Tálaláskor húslapáttal óvatosan alájuk nyúlva tálra emeljük a töltött tökkarikákat, a félretett kaporral, paradicsomgerezdekkel és csíkokra vágott paprikával díszítjük.

Címkék: egytálétel

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu