Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A tésztához a tojások sárgáját a vízzel
habosra keverjük, majd a cukorral tovább verjük, majd beleszórjuk a
lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a végefelé a
porcukrot is beleszórjuk, majd óvatos mozdulatokkal a tésztába
forgatjuk. Belisztezett, kivajazott nagy tepsibe simítjuk, és
előmelegített sütőben 16-17 percig sütjük. A kihűlt tésztát akkorára
vágjuk, hogy egy őzgerincformát kibélelhessünk vele, és szabunk egy
akkora lapot is, amelyik a tetejére illik.
A töltelékhez a málnát megmossuk, a 2/3-át turmixoljuk, lábosba szűrjük,
felforraljuk. A zselatint beleszórjuk, kevergetve föloldjuk, majd
megvárjuk, amíg langyosra hűl. Ezalatt a tejszínt kemény habbá verjük, a
porcukorral ízesítjük, a zselatinos málnapürét belekeverjük. Óvatosan
beleforgatjuk a félretett málnát is. A piskótával egy őzgerincformát
kibélelünk a málnás habot belesimítjuk, piskótalappal lezárjuk.
Hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. Ezután a meglangyosított
lekvárral körbekenjük, majd a megpirított, de már kihűlt
mandulaforgácsot rászórjuk. Forró vízbe mártott késsel kisujjnyi
szeletekre vágjuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Barackos muffin
Mazsolás juharszirupos muffin
Belga csokis keksz
Málnás babapiskótás szelet