ételrecept: Tejszínhabos-málnás alagút

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 tojás
  • 10 evőkanál hideg víz
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 púpozott evőkanál porcukor
  • A töltelékhez:
  • 60 dkg málna (lehet fagyasztott is)
  • 3 dkg zselatinpor
  • 6 dl habtejszín
  • 6 evőkanál porcukor
  • A tetejére:
  • 10-15 dkg málnalekvár
  • 10 dkg mandulaforgács
Elkészítés:

A tésztához a tojások sárgáját a vízzel habosra keverjük, majd a cukorral tovább verjük, majd beleszórjuk a lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a végefelé a porcukrot is beleszórjuk, majd óvatos mozdulatokkal a tésztába forgatjuk. Belisztezett, kivajazott nagy tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 16-17 percig sütjük. A kihűlt tésztát akkorára vágjuk, hogy egy őzgerincformát kibélelhessünk vele, és szabunk egy akkora lapot is, amelyik a tetejére illik.

A töltelékhez a málnát megmossuk, a 2/3-át turmixoljuk, lábosba szűrjük, felforraljuk. A zselatint beleszórjuk, kevergetve föloldjuk, majd megvárjuk, amíg langyosra hűl. Ezalatt a tejszínt kemény habbá verjük, a porcukorral ízesítjük, a zselatinos málnapürét belekeverjük. Óvatosan beleforgatjuk a félretett málnát is. A piskótával egy őzgerincformát kibélelünk a málnás habot belesimítjuk, piskótalappal lezárjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. Ezután a meglangyosított lekvárral körbekenjük, majd a megpirított, de már kihűlt mandulaforgácsot rászórjuk. Forró vízbe mártott késsel kisujjnyi szeletekre vágjuk.

Címkék: süti

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu