Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A csirkemelleket megmossuk, és a rostokra
merőlegesen nagyon vékony csíkokra vágjuk. Mélyebb üvegtálba tesszük,
hozzáadjuk a szójaszószt és a pálinkát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Megszórjuk a rizsliszttel, villával összekeverjük, lefedjük, és
legalább 1 óráig a hűtőben pihentetjük (még ízletesebb, ha előző este
bepácoljuk). A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A sárgarépát és az
uborkát először uborkagyalun vékony szeletekre, majd gyufaszál
vékonyságú csíkokra vágjuk. A pórét hosszanti irányban a közepéig
bevágjuk, vágott felével lefelé \"kiterítjük\", és 1 cm széles csíkokra,
majd rombuszokra vágjuk. A paprikákat vékony csíkokra, és ugyancsak kis
rombuszokra aprózzuk. A gyömbért és a fokhagymát meghámozzuk, egészen
apróra felkockázzuk. A szójacsírát és az ananászt leszűrjük, az
ananászléből 1 dl-t félreteszünk.
A mártáshoz a felsorolt hozzávalókat a félretett ananászlével, ízlés
szerint sóval és borssal simára keverjük. Nagyobb serpenyőben
felforrósítunk 2 evőkanál olajat, rádobjuk a húst, és erős tűzön,
folyamatosan kevergetve-rázogatva 3-4 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
Másik nagy serpenyőben felhevítjük a maradék 2 evőkanál olajat, néhány
másodpercig pirítjuk benne a gyömbért és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a
pórét, és 1 percig pirítjuk. Ezután következnek a paprikafélék, további
1 perc múlva a sárgarépa és az uborka, végül az ananász és a
szójacsíra. Végül a zöldségekhez keverjük a húst, ráöntjük a mártást,
éppen csak összeforrósítjuk és azonnal tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Édes-savanyú csirkemellcsíkok csípősen
Kínai csípős -savanyú csirke