ételrecept: Csőben sült töltött tök

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
  • 2 db hosszúkás zsenge tök, olyan 60-70 dekásak
  • 50 dkg darált sertéslapocka
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg csirkemáj
  • 20 dkg erdei gomba
  • 2 zsemle
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dl tej
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 20 dkg sajt (lehet fele füstölt)
  • frissen őrölt vegyes bors
  • őrölt tárkony
  • vaj vagy más zsiradék
Elkészítés:

A tököket meghámozom, hosszában kettévágom, magházát eltávolítom, gyengén besózom, állni hagyom. A hagymát, a gombát és a petrezselyemzöldet apróra vágom, a fokhagymát összezúzom, a zsemléket felszeletelve tejbe áztatom, a csirkemájat elkaparom, a sajtot lereszelem.

Kevés zsiradékon megpárolom a hagymát és a fokhagymát, beleadom a darált húst, alaposan átforgatom, sózom, fűszerezem a borssal és a tárkonnyal, felöntöm a borral, így párolom. Amikor kellően puhul, hozzáadom a gombát, az elkapart májat és a petrezselyemzöldet, ha igényli, még fűszerezem. Zsírjára pirítom.

A megmaradt zsiradékkal kikenek egy méretes tepsit, belehelyezem a félbevágott tököket, beléjük halmozom a darált húsos tölteléket, lehet, jól megpúpozva sikeredik. A tetejét megszórom a reszelt sajttal, és betolom a 180 fokosra előmelegített sütőbe, készre sütöm.

Frissen, melegen tálalom, köretet én nem szoktam készíteni hozzá, friss kenyérrel, felkarikázott paradicsommal roppant finom nyári ebéd. Könnyű fehérbor vagy rozé illik hozzá.

Címkék: egytálétel

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu