ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

  • 40-50 dkg nyers füstölt csülök
  • 30 dkg nagy szemű tarkabab
  • 2 dl tejföl
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 csokor tárkony vagy 1 evőkanál szárított (esetleg sóban eltett) tárkonylevél
  • 2-2 evőkanál olaj és liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
Elkészítés:

az előző nap külön-külön beáztatott bab és csülök levét leszűröm. Mindkettőt annyi tiszta vízben, amennyi éppen ellepi, puhára főzöm. Közben a hagymát meg a fokhagymát megtisztítom, apróra vágom.

Tovább 

Hozzávalók: Elkészítés:

A babot megfőzzük, a levét leszűrjük. A hagymát felaprítjuk, megpirítjuk. Amikor szép barna, beletesszük a babot, felöntjük a paradicsomlével, megfűszerezzük, és egyet forralunk rajta, majd fogyasztható.

 

Hozzávalók:

  • 5 dl liter 96%-os alkohol
  • 6-7 vastag héjú narancs héja
  • 5 dl víz
  • 50 dkg kristálycukor
Elkészítés:

Egy üvegbe beleöntöm az alkoholt. Amikor narancsot eszünk, krumplihámozóval belehámozom nagyon vékonyan a narancs héját, ha már mind a 6-7 narancs héja benne van, még hagyom állni kb. 1 hétig. Meg kell nézni, elszíneződött-e már az alkohol. Ekkor leszűröm, a vízből és a cukorból szirupot főzök, hagyom kihűlni, majd elegyítem a narancsos alkohollal.

Tovább 

Hozzávalók:

  • kb. 2 l-hez:
  • 6 evőkanál azonnal oldódó (instant) kávé
  • 1 kg cukor
  • 1 rúd vanília
  • Fél liter 96 fokos alkohol
Elkészítés:

A kávét 1 l vízzel leforrázzuk, hozzáadunk 1 kg cukrot, a vaníliarudat, és szirupot főzünk belőle, majd lehűtjük. Amikor a szirup kihűlt, hozzáöntjük az alkoholt és jól összekeverjük. Ezután szűrőpapíron átszűrjük, üvegekbe töltjük, ledugaszoljuk. Egy hónapig érleljük, közben többször felrázzuk, és csak ezután fogyasztjuk

Tovább 

Hozzávalók:
  • 30 dkg akácméz
  • 5 dl tej
  • 4 tojássárgája
  • 1/4 liter alkohol (90 fokos)
  • 1/2 vaníliarúd
Elkészítés:

A tejet felfőzzük a vaníliarúddal, majd kihűlésig kavargatjuk. A mézet a tojássárgával simára keverjük (legalább 15 percig). A kavargatás közben belecsurgatjuk a tejet, végül az alkoholt, és üvegekbe töltjük. A tojáslikőr készítéséhez csak akácmézet használjunk!

Hozzávalók 4 személyre:


Diótorta tejszínkrémmel
- 6 tojás
- 8 dkg porcukor
- 8 dkg finom liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál rum
- reszelt narancshéj
- 6 dkg dió

Töltelék
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dl tejszín
- 2 dkg zselatin
- 2 dkg kandírozott narancshéj
- 1 evőkanál porcukor
- 5 dkg mandula
- 5 evőkanál rum
- 10 dkg mazsola
- 1 evőkanál vaj
- 6 dkg kristálycukor
- 15 dkg dió

Díszítéshez
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 dkg vaj
- 3 evőkanál méz
- dió

Diótorta tejszínkrémmel
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 4 evőkanál hideg vízzel kemény habbá verjük, úgy, hogy közben lassan beleszórjuk a porcukrot.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

A nyers és a füstölt csülköt megtisztítjuk, megmossuk. (Jó,
ha kiskéssel lekapargatjuk, az esetleges szőrszálakat leperzseljük.) Ezután annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:


Csokis pudingtorta erdeigyümölcs-szósszal
- 1 evőkanál rum
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dkg étcsokoládé
- 8 dkg finom liszt
- 8 dkg kristálycukor
- 2 tojás

Krém
- 2 lapzselatin
- 2 dl tejszín
- 7 dkg étcsokoládé
- 1/2 dl rum
- 3 evőkanál porcukor
- 1/2 csomag vaníliás pudingpor
- 2,5 dl tej

Mártás
- 20 dkg erdei gyümölcs
- 1 evőkanál méz
- fahéj
- gyömbér


Csokis pudingtorta erdeigyümölcs-szósszal
Az egész tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral forró vízfürdő fölött habverővel sűrű krémmé verjük.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:


Malac
- 1 evőkanál zsír
- 1 fej vöröshagyma
- zöldfűszer
- 2-3 gerezd fokhagyma
- őrölt kömény
- őrölt bors
-
- 10-15 dkg füstölt szalonna
- 1 kg bőrös malacgerinc
- 1 pohár sör

Tésztaköret
- 25-30 dkg gomba
- 2 fej lilahagyma
- 2 tojássárgája
- 1 evőkanál zsír
- 5 dkg pisztácia
- 30-40 dkg kecskesajt
- 5 dkg napraforgómag
- 50 dkg levelestészta

Paradicsomos ragu
- 30 dkg koktélparadicsom
- 2-3 szál zöldhagyma
- 2-3 ág bazsalikom
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
-


Malac
A malac bőrét beirdalom, majd az apróra vágott, friss
zöldfűszerkeverékkel jó alaposan bedörzsölöm.

Tovább 

A karácsonyi menü és a karácsonyi hangulat kialakításában fontos szerepet kapnak az idényszerű gyümölcsök és csonthéjasok. Legyen szó pár narancssárga mandarinról, vagy egy gyönyörű rubint vörös gránátalmáról, már a színeikkel is feldobják a karácsonyi asztalt.

A vörös áfonyát is több féleképp felhasználhatjuk, a levét reggeli gyümölcsturmixhoz, és koktélokhoz, míg aszalt formában a gyümölcsét salátákhoz, müzlihez, sütemények és torták ízesítésére is használhatjuk.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu