Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
az előző nap külön-külön beáztatott bab és csülök levét leszűröm. Mindkettőt annyi tiszta vízben, amennyi éppen ellepi, puhára főzöm. Közben a hagymát meg a fokhagymát megtisztítom, apróra vágom.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A babot megfőzzük, a levét leszűrjük. A hagymát felaprítjuk, megpirítjuk. Amikor szép barna, beletesszük a babot, felöntjük a paradicsomlével, megfűszerezzük, és egyet forralunk rajta, majd fogyasztható.
|
|
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Egy üvegbe beleöntöm az alkoholt. Amikor narancsot eszünk, krumplihámozóval belehámozom nagyon vékonyan a narancs héját, ha már mind a 6-7 narancs héja benne van, még hagyom állni kb. 1 hétig. Meg kell nézni, elszíneződött-e már az alkohol. Ekkor leszűröm, a vízből és a cukorból szirupot főzök, hagyom kihűlni, majd elegyítem a narancsos alkohollal.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A kávét 1 l vízzel leforrázzuk, hozzáadunk 1 kg cukrot, a vaníliarudat, és szirupot főzünk belőle, majd lehűtjük. Amikor a szirup kihűlt, hozzáöntjük az alkoholt és jól összekeverjük. Ezután szűrőpapíron átszűrjük, üvegekbe töltjük, ledugaszoljuk. Egy hónapig érleljük, közben többször felrázzuk, és csak ezután fogyasztjuk
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A tejet felfőzzük a vaníliarúddal, majd kihűlésig kavargatjuk. A mézet a tojássárgával simára keverjük (legalább 15 percig). A kavargatás közben belecsurgatjuk a tejet, végül az alkoholt, és üvegekbe töltjük. A tojáslikőr készítéséhez csak akácmézet használjunk!
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A nyers és a füstölt csülköt megtisztítjuk, megmossuk. (Jó,
ha kiskéssel lekapargatjuk, az esetleges szőrszálakat leperzseljük.)
Ezután annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni.
Hozzávalók 4 személyre:
Csokis pudingtorta erdeigyümölcs-szósszal
Az
egész tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral forró vízfürdő fölött
habverővel sűrű krémmé verjük.
Hozzávalók 4 személyre:
Malac
A malac bőrét beirdalom, majd az apróra vágott, friss
zöldfűszerkeverékkel jó alaposan bedörzsölöm.
A
karácsonyi menü és a karácsonyi hangulat kialakításában fontos szerepet
kapnak az idényszerű gyümölcsök és csonthéjasok.
Legyen szó pár narancssárga mandarinról, vagy egy gyönyörű rubint vörös
gránátalmáról, már a színeikkel is feldobják a karácsonyi asztalt.
A vörös áfonyát is több féleképp felhasználhatjuk, a levét reggeli gyümölcsturmixhoz, és koktélokhoz, míg aszalt formában a gyümölcsét salátákhoz, müzlihez, sütemények és torták ízesítésére is használhatjuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu