Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Íme, három nagyon finom torta, amit gyorsan sütés nélkül is elkészíthetők karácsonyra.
Őszibarackos túrótorta
Finom őszibarackos tejszínes torta, amely sütés nélkül is elkészíthető.
Hozzávalók: 2 zöldcitrom, 20 dkg babapiskóta, 12,5 dkg vaj, 1 üveg őszibarackbefőtt, 5 dl tejszín,1 csomag tejszínes túrótorta krémpor, 50 dkg sovány túró, 3 kanál pisztácia.
1 zöld citrom héját lereszeljük, és a levét kicsavarjuk. A piskótát összemorzsoljuk, és vajjal és a citromhéjjal összegyúrjuk és a kapcsos tortaformába simítjuk.
A turbolya a legtöbb háziasszonynak nem sokat mond, bár már halott róla, használni mégsem szokták a magyar konyhákban, és sajnos a kertekben sem fedezhető fel.
Pedig ez a növény nem csak finom, de még a legigénytelenebb kertben is megél. Nagymamáink még ismerték és előszeretettel használták is ezt az egynyári enyhén fűszeres íz világgal rendelkező növényt. Kinézetre talán leginkább a petrezselyemre hasonlít, íze pedig kissé ánizsos és édeskés, amely a benne található izoanetol nevű illóolajnak köszönhető.
|
|
Hunyja le a szemét és képzelje azt, hogy egy zöldellő mezőn fekszik. A napsugár simogatja az arcát, miközben a kabócák versenyt ciripelnek egymással.
Ez a mediterrán életérzés minden üveg olívaolajban benne van!
A mediterrán vidékeken élő emberekről köztudott, hogy hosszabb életűek, mint a nyugat-európaiak. Ezt nyugodt életritmusuknak és táplálkozási szokásaiknak köszönhetik; sok zöldséget, gyümölcsöt és kevés vörös húst esznek, rendszeresen fogyasztanak viszont halat, illetve vörösbort, na és persze olívaolajat.
A mézeskalácsokat számtalan formában és színben dekorálhatjuk karácsonyra! Bemutatunk néhány ötletes díszítést.
Hideg tojáshabos bevonat:
Készítsünk vízből és porcukorból cukormázat, vagy vegyünk boltban erre a célra kapható színes cukormázat, majd egy széles lapos ecsettel kenjük be a sütemények felületét.
Ezután szórjuk be mindegyik mézeskalácsot színes szóró cukorral, vagy tortadarával.
Kandírozott mézeskalács.
A kisült mézeskalácsokat vonjuk be cukormázzal, amelyet ízesíthetünk kókusszal, reszelt citromhéjjal vagy fűszerekkel.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 70 dkg fagyasztott tonhal (amit reggel a fagyasztóból a hűtőszekrény normál hűtőterébe teszek, hogy estére felengedjen), 2 evőkanál olaj,
1-1 evőkanál mustár és ketchup, 1-1 teáskanál ételízesítő, majoránna, pirospaprika, citromlé, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint törött bors és só.
Előkészítése: a grillsütő rácsát beolajozom, a sütőt előmelegítem. Közben az összes fűszert, a zúzott fokhagymát és az olajat, mustárt, ketchupot mártássá keverem.
Hozzávalók:
natúr Medve tömlős sajt 20 dkg, csirkemell filé 4 db, ananászbefőtt 10
dkg, pritamin paprika 1 db, petrezselyemzöld 1 cs. liszt 10 dkg, tojás 3
db, zsemlemorzsa 20 dkg, olaj őrölt fehér bors, só.
Elkészítése: A csirkemell filéket fólia alatt kiverjük, sóval, borssal ízesítjük és félretesszük. A natúr tömlős sajtot kis kockákra vágott ananásszal, paprikával és finomra vágott petrezselyemzölddel összekeverjük.
Az ananászos sajtkrémmel a csirkemell filéket megkenjük, felgöngyöljük, és hústűvel megtűzzük.
Hozzávalók:
A megtisztított pulykahúst a fűszerkeverékkel beszórom (sózni nem kell, mert a fűszerkeverék sós), és kizsírozott vagy olajozott tepsibe teszem. A füstölt szalonnát vékonyan felszeletelem, és a hús tetejét megrakom vele.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A pulykamell szeleteket belehelyezem víz és fehérbor keverékébe, melybe beleteszem a fahéjat és kifehéredésig párolom. Kibélelek egy tepsit baconnal (a felét meghagyom), ráhelyezem a megpárolt pulykaszeleteket, és mindegyik tetejére egy szelet sajtot teszek, majd befedem a megmaradt baconnal. Középmeleg sütőben kb.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Lecsepegtetjük, és kis darabokra vágjuk az uborkát, a levét felfogjuk. Megtisztítjuk és felkockázzuk a hagymát. Megtisztítjuk, megmossuk és felaprítjuk a halványító zellert.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg krumpli
25 veronai, vagy kobász vagy sonka
25 dkg liszt
2 db tojás
olaj só
bors
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A krumplit megfözzük,sós vizben, leszürjük,(lehet héjjában is
főzni)áttörjük, hozzáadjuk a tojásokat és a lisztet, majd vastag hengert
formálunk, amit karikáva vágunk, félre tesszük.
A húsnemüt kb 1 cm kockára daraboljuk,és kevés olajon megfuttatjuk.
Mindegyik karikáka bele helyezzünk egy-egy kocka husikát, és gomboccá formáljuk.
Majd forró vizben kifőzzük, és piritot zsemlemorzsában meg hempergetjük.
Forrón tálaljuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu