ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók 6 személyre: 1,5 kg pulykamell, 10 dkg füstölt szalonna, 3-4 gerezd fokhagyma, só, zsír vagy olaj; a töltött almához: 6 alma, 15 dkg darált dió, 6 dkg mazsola, 2 evőkanál méz, 2 evőkanál citromlé.

A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, hosszában 3-4 darabra vágjuk, a szalonnát vékony csíkokra szeleteljük. Ha a szalonna nem nagyon sós, a pulykamellet enyhén megsózzuk, majd hegyes késsel annyi helyen felszúrjuk, ahány fokhagymadarabunk van, s azokat a nyílásokba tűzködjük.

Tovább 

Hozzávalók : 60dk halfilé,só, 1dl olaj,2 fej vöröshagyma,2db kaliforniai paprika,1 fej fokhagyma, 1 vörösbab konzerv,1 kukorica konzerv,3db paradicsom, 1 citrom,1 db csípős paprika.
Leírás : A halfilét sózzuk,apróra vágott hagymákat, paprikát, olajon összepirítjuk, a bab, és kukorica konzervet hozzáadjuk, majd a cikkekre vágott paradicsommal együtt az egészet felforraljuk.

A halfiléket a ragu tetejére tesszük, és lassú tűzön egybepároljuk.

Tovább 

 

Hozzávalók: 80 dkg lazac, 20 dkg shitake gomba, 5 dkg margarin, 2 dkg liszt, 2 dl tejföl, kapor. A megtisztított gombát kevés margarinban pirosra sütjük, sózzuk,

hozzáadjuk a kaprot, megszórjuk liszttel, tejfölt keverünk hozzá, és vízzel felöntjük. Jól elkeverjük és felforraljuk. Az így készített mártást citromlé hozzáadásával pikánsabbá, tejszínA pikánsabb változat a párolt, a lágyabb, tejszínes pedig a sült halakhoz illik inkább. Az előkészített lazacból kb.2 cm-es "patkót" vágunk, melyet sózunk és kevés, forró olajban megsütünk.

Tovább 

Hozzávalók (kb. 40 darabhoz) 15 dkg hámozott mandula 12 dkg porcukor 1 tojásfehérje a tetejére: tojásfehérje 10 dkg fenyőmaga hintéshez: porcukor.

A mandulát nagyon finomra daráljuk, majd a porcukorral és a tojásfehérjével összekeverjük. A tésztából rudat formálunk, amit vékony szeletekre vágunk. A szeletkékből kifliket alakítunk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket.

A tetejüket felvert tojásfehérjével megkenegetjük, a fenyőmaggal megszórjuk.

Tovább 

Vannak fűszerek, melyek a karácsony hangulatát idézik. Az ánizs, a csillagánizs, az édes kömény, a fahéj, a gyömbér, a kardamom, a szegfűszeg, a szerecsendió vagy a vanília a mézeskalács és a forralt bor elengedhetetlen összetevői. Ám ezek a növények nemcsak az ételek illat, illetve íz harmóniájának megteremtéséül szolgálnak, egészségvédő hatásuk is nélkülözhetetlen. Íme néhány jellegzetes ünnepi ízesítő rövid leírása és gyógyhatásai.

Tovább 

 

Hozzávalók:Nagyobb család esetén: 1 db bébipulyka, 1000 g nyers gesztenye, 500 g sovány darált sertéshús, 100 g vaj, 100 g füstölt szalonna, 2 db zsemle, 1 l tej, 1 dl tejszín, 3 db tojás, 100 g zsír, só, majoránna, őrölt bors, szerecsendió.

Kevesebb személynek: 600 g pulykamell, 150 g nyers gesztenye, 100 g sovány darált sertéshús, 30 g vaj, 50 g füstölt szalonna, 1 db zsemle, 2 dl tej, 0,5 dl tejszín, 1 db tojás, 40 g zsír, só, őrölt bors, szerecsendió

Elkészítése: Az egészben vett bébipulykát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, kívül-belül megsózzuk, a hasüreget bedörzsöljük majoránnával.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 3 db csirkemellfilé (de combfilé is lehet)
  • 20-30 dkg mogyoró
  • 1 kínaikel
  • bébikukorica
  • karfiol
  • minigomba
  • 1 pritamin
  • 1 csomag szójacsíra
  • néhány marék rák
  • 3 db hagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • chili
  • 1 doboz konzerv ananász
  • üvegtészta
  • A páchoz:
  • szójaszósz
  • 1 evőkanál erőspaprikakrém
  • méz
Elkészítés:

A felkockázott csirkemellet 1 napra bepácolom a szójaszósz, erőspaprikakrém és a méz keverékébe. A pácolt csirkemellet a mosott mogyoróval olajban megsütöm, félreteszem.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkemell
  • 20 dkg gomba
  • 5 dl kókusztej
  • 1 szál citrom
  • kis darab galanga (vagy gyömbér)
  • 2 lime levél
  • chili
  • 1 kis csokor friss korianderlevél
  • kevés citrom
Elkészítés:

Kókusztejet felforraljuk, és beledobjuk a csíkokra vágott citromfüvet, galangát (esetleg gyömbért), lime leveleket és ízlés szerint a chilit. (A citromfüvet később majd ki kell venni, ezért érdemes nagyobb darabokban beletenni, de úgy, hogy az íze jól bele tudjon főni.)

Felkockázzuk a csirkét és a gombát.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 25 dkg bébikukorica
  • 25 dkg cukorborsó
  • 1 db nagy, húsos paradicsom
  • 25 dkg főtt rizs
  • 1 kis konzerv ananász (karika)
  • 1 csokor újhagyma
  • jó sok fokhagyma (minimum 5 gerezd, akár 1 fej is)
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:

Először is mindent feldarabolok nagyjából egyforma darabokra; a bébikukoricát, az újhagymát (zöldjével együtt), a cukorborsót a felhevitett wokban elkezdem pirítani az olivaolajon. Közben a fokhagymát apróra vágom és besózom.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 30 dkg tarkabab
  • 1 szál vastagabb kolbász
  • 1 db hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • pirospaprika (lehet csípős is, aki úgy szereti)
  • liszt
  • zsír
  • keményre főtt tojás (személyenként 1-1 darab)
  • A vörösboros mártáshoz:
  • 1 leveskocka (lehetőleg füstölt)
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • paradicsompüré
  • őrölt bors
  • cukor
  • 1 citrom héja reszelve
  • zsír
  • liszt
  • 1-2 dl vörösbor
Elkészítés:

A babot egy éjszakára beáztatjuk.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu