Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 6 személyre: 1,5 kg pulykamell, 10 dkg füstölt szalonna, 3-4 gerezd fokhagyma, só, zsír vagy olaj; a töltött almához: 6 alma, 15 dkg darált dió, 6 dkg mazsola, 2 evőkanál méz, 2 evőkanál citromlé.
A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, hosszában 3-4 darabra vágjuk, a szalonnát vékony csíkokra szeleteljük. Ha a szalonna nem nagyon sós, a pulykamellet enyhén megsózzuk, majd hegyes késsel annyi helyen felszúrjuk, ahány fokhagymadarabunk van, s azokat a nyílásokba tűzködjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók
: 60dk halfilé,só, 1dl olaj,2 fej vöröshagyma,2db kaliforniai
paprika,1 fej fokhagyma, 1 vörösbab konzerv,1 kukorica konzerv,3db
paradicsom, 1 citrom,1 db csípős paprika.
Leírás : A halfilét sózzuk,apróra vágott hagymákat, paprikát,
olajon összepirítjuk, a bab, és kukorica konzervet hozzáadjuk, majd a
cikkekre vágott paradicsommal együtt az egészet felforraljuk.
A halfiléket a ragu tetejére tesszük, és lassú tűzön egybepároljuk.
|
|
Hozzávalók: 80 dkg lazac, 20 dkg shitake gomba, 5 dkg margarin, 2 dkg liszt, 2 dl tejföl, kapor. A megtisztított gombát kevés margarinban pirosra sütjük, sózzuk,
hozzáadjuk a kaprot, megszórjuk liszttel, tejfölt keverünk hozzá, és vízzel felöntjük. Jól elkeverjük és felforraljuk. Az így készített mártást citromlé hozzáadásával pikánsabbá, tejszínA pikánsabb változat a párolt, a lágyabb, tejszínes pedig a sült halakhoz illik inkább. Az előkészített lazacból kb.2 cm-es "patkót" vágunk, melyet sózunk és kevés, forró olajban megsütünk.
Hozzávalók
(kb. 40 darabhoz) 15 dkg hámozott mandula 12 dkg porcukor 1
tojásfehérje a tetejére: tojásfehérje 10 dkg fenyőmaga hintéshez:
porcukor.
A mandulát nagyon finomra daráljuk, majd a porcukorral és a tojásfehérjével összekeverjük. A tésztából rudat formálunk, amit vékony szeletekre vágunk. A szeletkékből kifliket alakítunk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket.
A tetejüket felvert tojásfehérjével megkenegetjük, a fenyőmaggal megszórjuk.
Vannak
fűszerek, melyek a karácsony hangulatát idézik. Az ánizs, a
csillagánizs, az édes kömény, a fahéj, a gyömbér, a kardamom, a
szegfűszeg, a szerecsendió vagy a vanília a mézeskalács és a forralt bor
elengedhetetlen összetevői.
Ám ezek a növények nemcsak az ételek illat, illetve íz harmóniájának
megteremtéséül szolgálnak, egészségvédő hatásuk is nélkülözhetetlen. Íme
néhány jellegzetes ünnepi ízesítő rövid leírása és gyógyhatásai.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:Nagyobb
család esetén: 1 db bébipulyka, 1000 g nyers gesztenye, 500 g sovány
darált sertéshús, 100 g vaj, 100 g füstölt szalonna, 2 db zsemle, 1 l
tej, 1 dl tejszín, 3 db tojás, 100 g zsír, só, majoránna, őrölt bors,
szerecsendió.
Kevesebb személynek: 600 g pulykamell, 150 g nyers gesztenye, 100 g sovány darált sertéshús, 30 g vaj, 50 g füstölt szalonna, 1 db zsemle, 2 dl tej, 0,5 dl tejszín, 1 db tojás, 40 g zsír, só, őrölt bors, szerecsendió
Elkészítése: Az egészben vett bébipulykát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, kívül-belül megsózzuk, a hasüreget bedörzsöljük majoránnával.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A felkockázott csirkemellet 1 napra bepácolom a szójaszósz, erőspaprikakrém és a méz keverékébe. A pácolt csirkemellet a mosott mogyoróval olajban megsütöm, félreteszem.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Kókusztejet felforraljuk, és beledobjuk a
csíkokra vágott citromfüvet, galangát (esetleg gyömbért), lime leveleket
és ízlés szerint a chilit. (A citromfüvet később majd ki kell venni,
ezért érdemes nagyobb darabokban beletenni, de úgy, hogy az íze jól bele
tudjon főni.)
Felkockázzuk a csirkét és a gombát.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Először is mindent feldarabolok nagyjából egyforma darabokra; a bébikukoricát, az újhagymát (zöldjével együtt), a cukorborsót a felhevitett wokban elkezdem pirítani az olivaolajon. Közben a fokhagymát apróra vágom és besózom.
Hozzávalók:
A babot egy éjszakára beáztatjuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu