Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 4 személyre:
Malac
A malac bőrét beirdalom, majd az apróra vágott, friss
zöldfűszerkeverékkel jó alaposan bedörzsölöm. A többi
fűszerrel (sóval, borssal, köménnyel, összetört fokhagymával) és a
cikkekre vágott hagymával megszórom. Aláöntöm a zsírt vagy olajat, s a
sörbe mártott füstölt szalonnával folyamatosan kenegetve – attól függően
sűrűn, hogy mennyire sül, a vége felé gyakrabban – kb. 45-50 perc alatt
omlósra, ropogósra sütöm.
A malacpecsenyét a gombás kosárkákkal és paradicsomos raguval együtt tálalom, friss fűszernövénnyel díszítem.
Tésztaköret
Amíg sül a malac, elkészítem a köreteket. A fagyasztott
vajas tésztát kiolvasztom, kinyújtom, méretre vágom, és a
darabokat egyenként kb. 10 cm átmérőjű kizsírozott kosárkaformákba
teszem. Ezután megkenem a tetejét a tojás sárgájával, megszórom a
napraforgómaggal és a durvára vágott pisztáciával, majd 15-20 percre
közepes
hőmérsékletű sütőbe teszem, és ropogósra sütöm.
Közben a cikkekre vágott lilahagymát fonnyasztom,
hozzáadom a feldarabolt gombát, megpárolom, és zsírjára
sütöm. Az időközben megsült kosárkákat sütőpapírra
helyezem, és beletöltöm az egyenlő arányban szétosztott
gombák felét. Rájuk morzsolom a kecskesajtot, végül pedig
befedem a maradék gombás-hagymás raguval. Viszszateszem a közepesen meleg sütőbe addig, amíg a
kecskesajt szétolvad.
Paradicsomos ragu
A paradicsomos ragut a következőképpen készítem el.
A paradicsom héját forró vízbe mártva lehúzom, és körömnyi nagyságú
darabokra kockázom. Felforrósított olívaolajon a felkarikázott
zöldhagymát megfonnyasztom, a
paradicsomhúst és a késsel szétnyomott fokhagymát
együtt párolom kb. 10 percig. Végül a bazsalikomlevelet
széttépkedem, és a paradicsomos raguhoz keverem. Kevés
sóval ízesítem.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Szűzpecsenye szalonnába tekerve
Baranyai böllérpecsenye