ételrecept: Bőrös malacpecsenye leveles tésztával

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók 4 személyre:


Malac
- 1 evőkanál zsír
- 1 fej vöröshagyma
- zöldfűszer
- 2-3 gerezd fokhagyma
- őrölt kömény
- őrölt bors
-
- 10-15 dkg füstölt szalonna
- 1 kg bőrös malacgerinc
- 1 pohár sör

Tésztaköret
- 25-30 dkg gomba
- 2 fej lilahagyma
- 2 tojássárgája
- 1 evőkanál zsír
- 5 dkg pisztácia
- 30-40 dkg kecskesajt
- 5 dkg napraforgómag
- 50 dkg levelestészta

Paradicsomos ragu
- 30 dkg koktélparadicsom
- 2-3 szál zöldhagyma
- 2-3 ág bazsalikom
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
-


Malac
A malac bőrét beirdalom, majd az apróra vágott, friss
zöldfűszerkeverékkel jó alaposan bedörzsölöm. A többi
fűszerrel (sóval, borssal, köménnyel, összetört fokhagymával) és a cikkekre vágott hagymával megszórom. Aláöntöm a zsírt vagy olajat, s a sörbe mártott füstölt szalonnával folyamatosan kenegetve – attól függően sűrűn, hogy mennyire sül, a vége felé gyakrabban – kb. 45-50 perc alatt omlósra, ropogósra sütöm.
A malacpecsenyét a gombás kosárkákkal és paradicsomos raguval együtt tálalom, friss fűszernövénnyel díszítem.

Tésztaköret
Amíg sül a malac, elkészítem a köreteket. A fagyasztott
vajas tésztát kiolvasztom, kinyújtom, méretre vágom, és a
darabokat egyenként kb. 10 cm átmérőjű kizsírozott kosárkaformákba teszem. Ezután megkenem a tetejét a tojás sárgájával, megszórom a napraforgómaggal és a durvára vágott pisztáciával, majd 15-20 percre közepes
hőmérsékletű sütőbe teszem, és ropogósra sütöm.
Közben a cikkekre vágott lilahagymát fonnyasztom,
hozzáadom a feldarabolt gombát, megpárolom, és zsírjára
sütöm. Az időközben megsült kosárkákat sütőpapírra
helyezem, és beletöltöm az egyenlő arányban szétosztott
gombák felét. Rájuk morzsolom a kecskesajtot, végül pedig
befedem a maradék gombás-hagymás raguval. Viszszateszem a közepesen meleg sütőbe addig, amíg a
kecskesajt szétolvad.

Paradicsomos ragu
A paradicsomos ragut a következőképpen készítem el.
A paradicsom héját forró vízbe mártva lehúzom, és körömnyi nagyságú darabokra kockázom. Felforrósított olívaolajon a felkarikázott zöldhagymát megfonnyasztom, a
paradicsomhúst és a késsel szétnyomott fokhagymát
együtt párolom kb. 10 percig. Végül a bazsalikomlevelet
széttépkedem, és a paradicsomos raguhoz keverem. Kevés
sóval ízesítem.

Címkék: pecsenye

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu