ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

  • A piskótatekercshez:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 citrom héja lereszelve
  • A piskótatekercsbe:
  • őszibaracklekvár
  • A töltelékhez:
  • 1 doboz őszibarackbefőtt, de nyáron frissből még finomabb
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • tej
Elkészítés:

Piskótatésztát készítünk tekercshez, amit megtöltünk őszibaracklekvárral. Feltekerjük, majd 1-2 cm vastagságúra vágjuk.

Fogunk egy nagy, félgömb alakú jénai tálat, és fóliával kibéleljük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • A kakaós piskótatekercshez:
  • 5 tojássárga
  • 3 tojásfehérje
  • 5 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál keserű kakaópor
  • kb. 1 kiskanálnyi sütőpor
  • Valamint:
  • áfonyalekvár
  • fél deci szörp vagy felforralt konyakmeggy
  • 2 csomag puncs vagy vanília ízűs pudingpor
  • 7 kanál cukor
  • 8 deci tej
Elkészítés:

Először elkészítjük a kakaós piskótatekercset: 5 tojássárgából, 3 tojásfehérjéből, 5 evőkanál cukorból, 3 evőkanál lisztből, 2 evőkanál keserű kakaóból és kb.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 30 dkg finomliszt
  • 4 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 25 dkg sütőmargarin
  • 35 dkg egres
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A tojáshabhoz:
  • 2 tojásfehérje
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 teáskanál étkezési búzakeményítő
  • 1 teáskanál citrom
  • A díszítéshez:
  • 15 dkg egres
  • 15 dkg almalekvár
  • 2 evőkanál szálasra vágott mandula
Elkészítés:

A tésztához a margarint habosra keverjük a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, pici sóval és a reszelt citromhéjjal.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 8 szelethez:
  • A tésztához:
  • 3,5 dl (kb. 25 dkg) liszt
  • 12,5 dkg sütőmargarin
  • 4-5 evőkanál hideg víz
  • A töltelékhez:
  • kb. 75 dkg egres
  • 8-10 dkg cukor
  • 1 evőkanál burgonyaliszt (esetleg 2 evőkanál piskótamorzsa vagy darált háztartási keksz)
  • A tetejére:
  • 1 tojás
Elkészítés:

A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és letakarva 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Az egrest megtisztítjuk, azaza bajuszát levágjuk, majd a szemeket megmossuk, jól lecsöpögtetjük.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg érett cseresznye
  • 30 dkg nem túl érett egres
  • 4-5 szál kapor
  • fél citrom
  • 1 kisujjnyi fahéj
  • 5-6 szegfűszeg
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl muskotályos fehérbor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő/vaníliás pudingpor
  • 2 dl tejföl
  • 3 cl cseresznyepálinka
Elkészítés:

A gyümölcsöket megmossuk, a cseresznyét kimagozzuk, az egres szárvégét-szakállkáját eltávolítjuk. A kaprot leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, szakállkáját lecsipkedjük a szárakról, néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többit finomra vágjuk. A citromot gondosan megmossuk, a felét felkarikázzuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs
  • 2 kis doboz tonhal
  • 25 dkg kukorica (dobozos vagy mélyhűtött)
  • 15 dkg olajbogyó
  • 2 tojás
  • 5-6 ecetes uborka
  • szerecsendió
Elkészítés:

A rizst a szokásos módon megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük. Félreteszünk egy kevés uborkát, tojást, olajbogyót a díszítéshez, a többit apróra vágjuk. A langyosra hűlt rizst lazán összekeverjük a többi hozzávalóval, a tetejét a félretett uborkával, tojással, olajbogyóval díszítjük.

Tovább 

Hozzávalók 2 személyre:

  • 15 dkg hosszúszemű rizs
  • 1 db alma
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg mozzarella
  • zöld és piros húsú paprika
  • 4 db koktélparadicsom (vagy 1 db sima)
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • fehér bors
  • + salátalevél a tálaláshoz
Elkészítés:

A rizst sós vízben készre főzöm és kihűtöm. Apró kockákra vágom a sajtokat, az almát (célszerű kevés citromlével meglocsolni, hogy ne barnuljon meg), a paprikákat kisebb darabokra vágom, a paradicsomokat negyedelem.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 2 szál újhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csésze rizs
  • bors
  • 20 dkg gomba (akármilyen)
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1/2 sültcsirke (pecsenyemaradék)
  • Salátaöntet:
  • 3 evőkanál almaecet
  • 2 kanál méz
  • kevés őrölt gyömbér
Elkészítés:

A hagyma zöldjét szeleteljük. A hagyma fehér részét olajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a rizst, sót, borsot és 2 csésze vízzel felöntjük. 20 percig főzzük. A gombát megtisztítjuk, szeleteljük és a még meleg rizshez adjuk, hűlni hagyjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 10-12 db sárgabarack
  • 15 dkg liszt
  • 2-3 kávéskanál sütőpor
  • 30 dkg (2*150g) natúr joghurt
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
Elkészítés:

1.) Először is melegítsük elő a sütöt 180 fokra légkeverésen.

2.) A cukrot (kristálycukor és vaníliás cukor) keverjük habosra a tojással, majd adjuk hozzá az egyik joghurtot. Keverjük el egyenletes krémmé.

3.) Keverjük össze a száraz hozzávalókat. Keverjük a folyékony krémhez a lisztes keveréket, és dolgozzuk ki csomómentes masszává.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 2 dl tej
  • 4 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • mézes fűszerkeverék
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 20 dkg babapiskóta
  • 10 dkg sütőmargarin
  • 5 dkg mogyoró
  • sárgabarack
Elkészítés:

A babapiskótát jól összemorzsoljuk, hozzákeverjük a darált mogyorót, majd az olvasztott margarinnal összegyúrjuk (ha nem áll össze, pici tejet önthetünk hozzá). Egy tortaformát jól kikenünk margarinnal, és belelapogatjuk a masszát.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu