Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
A tojásokat egészben a krémesre, habosra verem a cukorral. Az olvasztott, de nem túl meleg margarint belecsorgatom, majd jöhet bele a sütőporos liszt, a csokoládékockák és a 2 kanál tejföl.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A karajokat kiverjük, sózzuk, borsozzuk, 1-2
órát pihenni hagyjuk. A serpenyőt vagy rostsütőt vékonyan beolajozzuk,
majd a liszben megforgatott karajokat kérgesre sütjük.
Egy cseréptálat kivajazunk, 1-2 evőkanál olajat és az italt beletesszük,
majd a karajszeleteket a cseréptálba rakjuk, alufoliával letakarjuk, és
a 180 fokos sütőben puhára pároljuk.
|
|
Hozzávalók:
A fügéket megmossuk, leszárítjuk, hosszában
négy részt bevágjuk, de nem vágjuk teljesen át, majd kicsit szétnyitjuk,
egy kis darabka kecskesajtot nyomunk bele, és ha az összes fügét
megtöltöttük, sütőpapírral bélelt tepsibe állítjuk.
Meglocsoljuk az olívaolajjal, megszórjuk frissen őrölt borssal, és 180 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
Hozzávalók:
Először meghámozom és feldarabolom a barackokat, turmixgépben összeturmixolom, majd egy kis tejet öntök hozzá.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A sütőforma alját sütőpapírral borítom, széleit alaposan kivajazom.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Egy kevés vajon egy kevés lisztet összekeverek, kis tejjel felhígítom, felfőzőm, és belekeverem a joghurtot vagy a kefírt. Kész a besamel. A megsózott-borsozott csirkemellcsíkokat olívaolajon pirosra sütöm. A csíkokat jénaiba simítom.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
8 db vöröshagyma
2 dl tejföl
1 evőkanál petrezselyem
1 mokkáskanál kakukkfű
2 evőkanál vaj
10 dkg gouda sajt
só
Elkészítés:
A hagymákat megtisztítjuk a két végéből egy kis részt levágunk.A tejfölt
összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel,kakukkfűvel reszelt
sajttal és a sóval.
Tűzálló tálat kivajazunk,egymás mellé állítjuk a hagymákat és ráöntjük a tejfölös mártást.
Lefedve 30-40 percig sütjük,míg a teteje kissé megpirul.Ha kell kevés vizet öntünk alá.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
25 dkg Rama margarin
2 dkg kakaópor (cukor nélküli)
20 dkg porcukor
8 dkg tejpor
6-8 fagyi tölcsér
10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál étolaj
Elkészítés:
A Rama margarin felét megolvasztjuk, a másik felét a kakaóporral, a
porcukorral és a tejporral simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a meleg
Rama margarint és 1 dl forró vizet, és habverővel habosra keverjük. A
krémet habzsákba töltjük, a tölcsérekbe nyomjuk, és 1-2 órára hűtőbe
tesszük.
Hozzávalók:
4 dl víz
30 dkg cukor
25- 30 dkg barack
1 citrom leve
0,5 l habtejszín
Elkészítés:
A vízből és a cukorból szirupot főzök, majd hozzáteszem a citromlevet és
a feldarabolt barackot.(ha jó érett elég kézzel szétnyomkodni) tovább
főzöm majd kihűtöm. Közben a tejszínt néhány kanál cukorral kemény habbá
verem, majd hozzákeverem a gyümölcsös szirupot. Megspékelhetjük a
szirupot pálinkával, fahéjjal, vagy akár mentával is.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1/2 kg liszt
6 ek. olaj
1 kiskanál cukor
1 kiskanál só
1 tasak élesztő
250 ml. víz
fedeles serpenyő
tejföl
fokhagyma
bazsalikom
paradicsom
paprika
kolbász v. sonka
sajt
Elkészítés:
A lisztet, sót, cukrot, élesztőt és vizet összegyúrom, adhatok hozzá még
lisztet, ha túl ragadós a massza, de nem szabad nagyon kötöttnek
lennie. 30-40 percig állni hagyom ( ha lehet meleg helyen). A fokhagymát
összetöröm, elkeverem a tejföllel és bazsalikommal, ez lesz az alap.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu