ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

  • 50-60 dkg magozott, felezett sárgabarack
  • 4 tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg rétesliszt
  • 15 dkg sima liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 18-20 dkg sütőmargarin olvasztva
  • 5 dkg csokoládé apróra kockázva (nem reszelve)
  • esetleg 2 kanál tejföl
Elkészítés:

A tojásokat egészben a krémesre, habosra verem a cukorral. Az olvasztott, de nem túl meleg margarint belecsorgatom, majd jöhet bele a sütőporos liszt, a csokoládékockák és a 2 kanál tejföl.

Tovább 

Hozzávalók:

  • személyenként 2-2 szelet karaj
  • hámozott friss füge
  • sárgabarack
  • színes bors frissen törve
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 5 dkg vaj
  • 3-4 evőkanál fügelikőr vagy barackpálinka
  • barnacukor
  • szerecsendió
Elkészítés:

A karajokat kiverjük, sózzuk, borsozzuk, 1-2 órát pihenni hagyjuk. A serpenyőt vagy rostsütőt vékonyan beolajozzuk, majd a liszben megforgatott karajokat kérgesre sütjük.

Egy cseréptálat kivajazunk, 1-2 evőkanál olajat és az italt beletesszük, majd a karajszeleteket a cseréptálba rakjuk, alufoliával letakarjuk, és a 180 fokos sütőben puhára pároljuk.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • 12 db érett, de kemény húsú friss füge
  • 12 dkg kecskesajt
  • 1/2 dl olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • 2 db rozsos mini bagett vagy kifli
Elkészítés:

A fügéket megmossuk, leszárítjuk, hosszában négy részt bevágjuk, de nem vágjuk teljesen át, majd kicsit szétnyitjuk, egy kis darabka kecskesajtot nyomunk bele, és ha az összes fügét megtöltöttük, sütőpapírral bélelt tepsibe állítjuk.

Meglocsoljuk az olívaolajjal, megszórjuk frissen őrölt borssal, és 180 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • nektarin vagy őszibarack (ízlés szerinti mennyiség)
  • cukor (2 evőkanál, de aki kevésbé cukrosan szereti, annak kevesebb)
  • jég (kb. 4-5 jégkocka)
  • tej (ízlés szerint)
  • vaníliafagyi (ízlés szerint kb. 2-3 evőkanál, minél több, annál krémesebb)
  • fahéj (nagyon pici kell)
  • gyömbér
  • kardamom
  • pici só (csipetnyi)
  • kevés citrom
Elkészítés:

Először meghámozom és feldarabolom a barackokat, turmixgépben összeturmixolom, majd egy kis tejet öntök hozzá.

Tovább 

Hozzávalók:

  • egy 23 cm átmérűjű kerek piteformához:
  • A tésztához:
  • 7,5 dkg rétesliszt
  • 5 dkg kukoricakeményítő
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 egész tojás szétválasztva
  • 7,5 dkg puha vaj, vagy Rama
  • 8 dkg finom szemű sütőcukor
  • 1 kávéskanál vanília kivonat
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál frissen facsart citrom
  • 2 teáskanál barackpálinka
  • néhány csepp mandulaaroma (elhagyható)
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • kb. 40 dkg kemény nektarin (4 közepes db)
  • 2 fürt ribizli
  • 5 dkg kemény marcipánmassza
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 1 evőkanál barnacukor
  • A szóráshoz:
  • vaníliával kevert porcukor
Elkészítés:

A sütőforma alját sütőpapírral borítom, széleit alaposan kivajazom.

Tovább 

Hozzávalók:

  • Besamel:
  • vaj
  • liszt
  • natúr joghurt vagy kefír
  • esetleg egy kis tej
  • Csirke:
  • csirkemell
  • bors
  • Gyümölcsök:
  • körte
  • alma
  • banán
  • szőlő
  • nektarin
  • illetve bármilyen gyümölcs, amit szerettek
Elkészítés:

Egy kevés vajon egy kevés lisztet összekeverek, kis tejjel felhígítom, felfőzőm, és belekeverem a joghurtot vagy a kefírt. Kész a besamel. A megsózott-borsozott csirkemellcsíkokat olívaolajon pirosra sütöm. A csíkokat jénaiba simítom.

Tovább 

Hozzávalók:
8 db vöröshagyma
2 dl tejföl
1 evőkanál petrezselyem
1 mokkáskanál kakukkfű
2 evőkanál vaj
10 dkg gouda sajt


Elkészítés:
A hagymákat megtisztítjuk a két végéből egy kis részt levágunk.A tejfölt összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel,kakukkfűvel reszelt sajttal és a sóval.
Tűzálló tálat kivajazunk,egymás mellé állítjuk a hagymákat és ráöntjük a tejfölös mártást.
Lefedve 30-40 percig sütjük,míg a teteje kissé megpirul.Ha kell kevés vizet öntünk alá.

Tovább 

Hozzávalók:
25 dkg Rama margarin
2 dkg kakaópor (cukor nélküli)
20 dkg porcukor
8 dkg tejpor
6-8 fagyi tölcsér
10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál étolaj

Elkészítés:
A Rama margarin felét megolvasztjuk, a másik felét a kakaóporral, a porcukorral és a tejporral simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a meleg Rama margarint és 1 dl forró vizet, és habverővel habosra keverjük. A krémet habzsákba töltjük, a tölcsérekbe nyomjuk, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Tovább 

Hozzávalók:
4 dl víz
30 dkg cukor
25- 30 dkg barack
1 citrom leve
0,5 l habtejszín

Elkészítés:
A vízből és a cukorból szirupot főzök, majd hozzáteszem a citromlevet és a feldarabolt barackot.(ha jó érett elég kézzel szétnyomkodni) tovább főzöm majd kihűtöm. Közben a tejszínt néhány kanál cukorral kemény habbá verem, majd hozzákeverem a gyümölcsös szirupot. Megspékelhetjük a szirupot pálinkával, fahéjjal, vagy akár mentával is.

Tovább 

Hozzávalók:
1/2 kg liszt
6 ek. olaj
1 kiskanál cukor
1 kiskanál só
1 tasak élesztő
250 ml. víz
fedeles serpenyő
tejföl
fokhagyma
bazsalikom
paradicsom
paprika
kolbász v. sonka
sajt

Elkészítés:
A lisztet, sót, cukrot, élesztőt és vizet összegyúrom, adhatok hozzá még lisztet, ha túl ragadós a massza, de nem szabad nagyon kötöttnek lennie. 30-40 percig állni hagyom ( ha lehet meleg helyen). A fokhagymát összetöröm, elkeverem a tejföllel és bazsalikommal, ez lesz az alap.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu