ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

  • 10 dkg marcipán
  • 25 dkg soványtúró
  • 7,5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 csipet só
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 doboz /820 g/ felezett sárgabarack vagy őszibarack
  • 1 tojás sárgája
  • 2 evőkanál tej
  • 2 db közepes nagyságú tojás
  • pisztácia, mandula, dió ízlés szerint
  • baracklekvár
Elkészítés:

A túrót villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a darabolt marcipánt, a porcukrot, a vaníliás cukrot, az olajat, és jól összekeverjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 60 dkg szilva
  • 10 dkg marcipán
  • 20 dkg sütőmargarin + a formához
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 4 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3 evőkanál pálinka
  • 2 evőkanál mandulaforgács
  • 2 dl tejszín
Elkészítés:

A szilvát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, negyedekre vágjuk. A marcipánt lereszeljük.

Kikenünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

A margarint habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • 6 dkg vaj, vagy Rama
  • 22 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg marcipán
  • 1 evőkanál citrom
  • 6 evőkanál tej
  • 15 dkg mák
  • 22 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • A tepsi kikenéséhez:
  • vaj
  • liszt
Elkészítés:

A vajat a cukorral és az egész tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a reszelt marcipánt, a citromlevet, a tejet és a mákot. Legvégül óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.

Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 gyöngytyúk
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 savanykás alma
  • 1 mokkáskanál szárított zsálya
  • 10 szelet bacon szalonna
  • 2 evőkanál olaj
  • alufólia
Elkészítés:


A gyöngytyúkot megtisztítjuk, megmossuk, kívül-belül megsózzuk. A fokhagymát megtisztítjuk, átnyomjuk. Az almát megmossuk, késsel megszurkáljuk.
A tyúk belsejébe tesszük a fokhagymát, a zsályát, kevés borsot, és az almát. A szalonnával kívülről megtűzdeljük a tyúkot.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A gyöngytyúkot megtisztítom az eseteleges tollmaradványoktól, szétbontom, a lábakat, nyakát, ernyőjét (a far és nyaka közötti csontos részt hívják így népiesen) félreteszem egy későbbi húslevesbe.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A megtisztított gyöngytyúkot, karikára vágott zöldségekkel, vöröshagymával egy sütőtepsire helyezzük, sóval ízesítjük, kakukkfűvel fűszerezzük, és erős tűzön megpirítjuk
A megpirított tyúkot fazékba tesszük, hideg vízzel felöntjük, babérlevelet adunk hozzá.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertéslapocka
  • 5 dkg sertészsír
  • 15 dkg póréhagyma
  • 5 dkg liszt
  • 2 dl barna sör
  • kevés Tabasco mártás
  • 7 dkg sampinyongomba
  • 1 szelet citromhéj
  • fűszercsomag (kevés petrezselyem, kakukkfű, 1 babérlevél gézbe kötve)
  • bors.
  • A körethez:
  • 4 sárgarépa
  • 4 dkg vaj
  • 30 dkg burgonya
  • kevés tejszín vagy tej
Elkészítés:

A sertéshúst kockára vágjuk, megsózzuk-borsozzuk, lisztben megforgatjuk. Serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, megpároljuk benne a megtisztított, apróra vágott póréhagymát, majd öt percig pároljuk a póréhagymával együtt az előkészített húst.

Tovább 

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 kg kicsontozott sertéskaraj
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 12 db + 2 evőkanál kimagozott zöld olívabogyó
  • 1 fej hagyma
  • 1 evőkanál + 2 és fél dkg vaj
  • 1 üveg sör
  • 1 teáskanál paradicsompüré
  • 50 dkg cseresznyeparadicsom
  • 1 evőkanál ecet
  • 3 evőkanál reszelt édes almapép
  • 1 és fél evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:

A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A fokhagymát megtisztítjuk. A húsba egy széles késsel lyukakat fúrunk, beletömködjük a 12 db olívabogyót és a fokhagymát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 4-6 db csirkecomb
  • 1,5 dl világos sör
  • 1-1,5 dl olaj
  • bors
  • akácméz
Elkészítés:

A combokat megmossuk, sózzuk, borsozzuk, és egy tepsibe rakjuk. Aláöntjük az olajat és a sört.

Alufóliával beborítjuk, és félkészre sütjük. A fóliát levéve a combokat bekenjük mézzel, és ropogósra sütjük.

Köretként tört krumplit vagy rizibizit tálalunk.

Mézes-sörös csirke

Hozzávalók:

  • A piskótához:
  • 10 tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál liszt
  • 30 dkg savanykás lekvár
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg mascarpone
  • 10 evőkanál méz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag zselatin
  • 1 dl tej
  • 4 dl tejszín
  • 30 dkg málna
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál keményítő
Elkészítés:

6 tojásból a megszokott módon piskótát sütünk, majd a lekvárral megkenve feltekerjük. A maradék 4 tojásból a kibélelendő tál méretével megegyező tortalapot sütünk.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu