Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A túrót villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a darabolt marcipánt, a porcukrot, a vaníliás cukrot, az olajat, és jól összekeverjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A szilvát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, negyedekre vágjuk. A marcipánt lereszeljük.
Kikenünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
A margarint habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a
citromhéjjal.
|
|
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A vajat a cukorral és az egész tojásokkal
habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a reszelt marcipánt, a
citromlevet, a tejet és a mákot. Legvégül óvatosan beleforgatjuk a
sütőporral elkevert lisztet.
Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A gyöngytyúkot megtisztítjuk, megmossuk, kívül-belül megsózzuk. A
fokhagymát megtisztítjuk, átnyomjuk. Az almát megmossuk, késsel
megszurkáljuk.
A tyúk belsejébe tesszük a fokhagymát, a zsályát, kevés borsot, és az
almát. A szalonnával kívülről megtűzdeljük a tyúkot.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A gyöngytyúkot megtisztítom az eseteleges tollmaradványoktól, szétbontom, a lábakat, nyakát, ernyőjét (a far és nyaka közötti csontos részt hívják így népiesen) félreteszem egy későbbi húslevesbe.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A megtisztított gyöngytyúkot, karikára
vágott zöldségekkel, vöröshagymával egy sütőtepsire helyezzük, sóval
ízesítjük, kakukkfűvel fűszerezzük, és erős tűzön megpirítjuk
A megpirított tyúkot fazékba tesszük, hideg vízzel felöntjük,
babérlevelet adunk hozzá.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A sertéshúst kockára vágjuk, megsózzuk-borsozzuk, lisztben megforgatjuk. Serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, megpároljuk benne a megtisztított, apróra vágott póréhagymát, majd öt percig pároljuk a póréhagymával együtt az előkészített húst.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 6 személyre:
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A fokhagymát megtisztítjuk. A húsba egy széles késsel lyukakat fúrunk, beletömködjük a 12 db olívabogyót és a fokhagymát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A combokat megmossuk, sózzuk, borsozzuk, és egy tepsibe rakjuk. Aláöntjük az olajat és a sört.
Alufóliával beborítjuk, és félkészre sütjük. A fóliát levéve a combokat bekenjük mézzel, és ropogósra sütjük.
Köretként tört krumplit vagy rizibizit tálalunk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
6 tojásból a megszokott módon piskótát sütünk, majd a lekvárral megkenve feltekerjük. A maradék 4 tojásból a kibélelendő tál méretével megegyező tortalapot sütünk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu