Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 50 dkg mélyhűtött vajastészta, 1 db tojás. Töltelék: 50 dkg lefőzött rebarbara (10 dkg Koronás Minőségi Kristálycukor, 3-4 db szegfűszeg, 1 kis fahéj), 10 dkg alma, 4-5 db mézes puszedli, 5 dkg durvára vágott dió, őrölt fahéj.
Díszítéshez: Koronás Díszítő jégcukor.
A megtisztított, feldarabolt rebarbara szárát cukros, fahéjas, szegfűszeges vízben félpuhára főzzük, majd hűtjük. A leszűrt, lehűtött rebarbaraszárat hámozott, kockára vágott almával, kockára vágott mézes puszedlivel, dióval és fahéjjal összekeverjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
Az ananászt kettévágjuk, húsát kivágjuk, és kisebb kockákra daraboljuk. A csillaggyümölcsöt megmossuk, karikákra vágjuk. A grépfrútot kifilézzük, azaz vastagon meghámozzuk, és a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst. A lecsepegő levet felfogjuk.
|
|
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
60 dkg sertés szűzpecsenye, 1 teáskanál rozmaring, só, bors, fehérbors,
50 dkg brokkoli (vagy karfiol), 20 dkg ementáli sajt, 2,5 - 3 dl
tej-szín, olaj a sütéshez, zsír és zsemlemorzsa a formához.
Előkészítés: A húst megtisztítjuk, lehártyázzuk, és 3 cm széles szeletekre vágjuk, amelyeket tenyérrel nyomkodunk simára. Forró olajban mindkét oldalon aranybarnára sütjük, egész kevés vízzel felöntjük, rozmaringgal, sóval, borssal fűszerezzük, s puhára pároljuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Gyorsan elkészíthető finom tejszínes gomba leves, amely diétához is ideális.
Hozzávalók:
20 dkg gomba, 5 kanál olaj, 5 dkg liszt, 1 fej vöröshagyma, 1 cs. friss petrezselyem, só, bors, 2 dl tejszín.
A gombát megtisztítjuk és felvágjuk. A hagymát felaprítjuk és olajon megfonnyasszuk, majd hozzáadjuk a gombát, és azt is megpirítjuk. Felöntjük vízzel vagy húsleves lével, amelyet kockából főzünk, sózzuk, borsozzuk, és fél óráig főzzük
10 dkg zabpehely, 10 dkg búzacsíra, 5 dkg búzakorpa, késhegynyi só, fél mokkáskanál fahéj, 3 dl joghurt, 1 dl juharszirup, 1 tojás, fél dl olaj, 10 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 10 dkg mazsola, vaj.
A zabpelyhet, búzacsírát, búzakorpát, sót, fahéjat és a joghurtot keverjük jól össze, és pihentessük húsz percig. Egy másik tálban keverjük el a lisztben a sütőport. A pihentetett joghurtos masszához keverjük hozzá a juharszirupot, az olajat és a felvert tojást, majd forgassuk bele a lisztet, és keverjük bele a mazsolát.
Hozzávalók:
A karfiolt alapos mosás után rózsáira bontom.
Hozzávalók 4 személyre:
A húst leöblítjük, szárazra törölgetjük, kissé kiverjük, besózzuk. A karfiolt enyhén sós, 2 evőkanál citromlével ízesített vízben puhára főzzük, szűrőkanállal hideg vízbe tesszük, kihűtjük, alaposan lecsepegtetjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A mazsolát meleg vízbe áztatjuk. Az almát héjastól lereszeljük. narancsot meghámozzuk, gerezdjeire szedjük és feldaraboljuk. A savanyú káposztát összekeverjük a lecsöpögtetett ananásszal, a naranccsal és az almával, a lecsöpögtetett mazsolával. A majonézt kikeverjük a tejföllel 1-2 kanálnyi befőttlével.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
15 dkg puha vaj, v. margarin
10 dkg kristálycukor
2 tojás
10 dkg étcsoki(belga)
10 dkg tejcsoki(belga)
1 kk. fahéj (nem szeretjük, kihagyom, de ez az alaprecept)
1 kk. sütőpor
kb. 5 dkg holland/belga kakaópor
kb. 15 dkg finomliszt
Elkészítés:
A vajat és a cukrot habosra keverem. A tojásokat egyenként beledolgozom,
erőteljes mozdulatokkal keverem. Sütőt 200 C°-ra melegítem. A csokit
felaprítom, majd a keverékhez adom. A liszt nagy részét, (a fahéjat) a
kakaóport és a sütőport összekeverem, majd a tojásos masszához adom és
simára keverem.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu