ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:  50 dkg mélyhűtött vajastészta, 1 db tojás. Töltelék: 50 dkg lefőzött rebarbara (10 dkg Koronás Minőségi Kristálycukor, 3-4 db szegfűszeg, 1 kis fahéj), 10 dkg alma, 4-5 db mézes puszedli, 5 dkg durvára vágott dió, őrölt fahéj.

Díszítéshez: Koronás Díszítő jégcukor.

A megtisztított, feldarabolt rebarbara szárát cukros, fahéjas, szegfűszeges vízben félpuhára főzzük, majd hűtjük. A leszűrt, lehűtött rebarbaraszárat hámozott, kockára vágott almával, kockára vágott mézes puszedlivel, dióval és fahéjjal összekeverjük.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 ananász
  • 1 csillaggyümölcs
  • 1 grépfrút
  • 2 kivi
  • 3 banán
  • 25 dkg vegyes mélyhűtött gyümölcs
  • 1 citrom leve
  • 2 evőkanál édesítőpor
  • 2 evőkanál rum
Elkészítés:

Az ananászt kettévágjuk, húsát kivágjuk, és kisebb kockákra daraboljuk. A csillaggyümölcsöt megmossuk, karikákra vágjuk. A grépfrútot kifilézzük, azaz vastagon meghámozzuk, és a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst. A lecsepegő levet felfogjuk.

Tovább 

 

Hozzávalók: 60 dkg sertés szűzpecsenye, 1 teáskanál rozmaring, só, bors, fehérbors, 50 dkg brokkoli (vagy karfiol), 20 dkg ementáli sajt, 2,5 - 3 dl tej-szín, olaj a sütéshez, zsír és zsemlemorzsa a formához.

Előkészítés: A húst megtisztítjuk, lehártyázzuk, és 3 cm széles szeletekre vágjuk, amelyeket tenyérrel nyomkodunk simára. Forró olajban mindkét oldalon aranybarnára sütjük, egész kevés vízzel felöntjük, rozmaringgal, sóval, borssal fűszerezzük, s puhára pároljuk.

Tovább 

Gyorsan elkészíthető finom tejszínes gomba leves, amely diétához is ideális.

 

Hozzávalók:

20 dkg gomba, 5 kanál olaj, 5 dkg liszt, 1 fej vöröshagyma, 1 cs. friss petrezselyem, só, bors, 2 dl tejszín.

A gombát megtisztítjuk és felvágjuk. A hagymát felaprítjuk és olajon megfonnyasszuk, majd hozzáadjuk a gombát, és azt is megpirítjuk. Felöntjük vízzel vagy húsleves lével, amelyet kockából főzünk, sózzuk, borsozzuk, és fél óráig főzzük

Tovább 

10 dkg zabpehely, 10 dkg búzacsíra, 5 dkg búzakorpa, késhegynyi só, fél mokkáskanál fahéj, 3 dl joghurt, 1 dl juharszirup, 1 tojás, fél dl olaj, 10 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 10 dkg mazsola, vaj.

 

A zabpelyhet, búzacsírát, búzakorpát, sót, fahéjat és a joghurtot keverjük jól össze, és pihentessük húsz percig. Egy másik tálban keverjük el a lisztben a sütőport. A pihentetett joghurtos masszához keverjük hozzá a juharszirupot, az olajat és a felvert tojást, majd forgassuk bele a lisztet, és keverjük bele a mazsolát.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 kis fej friss karfiol (kb. 35-40 dkg)
  • 1 db közepes lisztes burgonya (pl. Ella, kb. 15 dkg)
  • 1 kisebb fej salottahagyma (vagy ½
  • fej vöröshagyma)
  • 1 l zöldségalaplé
  • 1 csokor friss bazsalikom (ha csak szárított van otthon: 1 teáskanálnyi szárított)
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • 1/2 citrom frissen préselt leve
  • 1,5 dl tej
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1 evőkanálnyi frissen reszelt parmezán (vagy bármely kemény sajt)
  • kevés őrölt zsálya
  • frissen őrölt bors
  • rozmaring
Elkészítés:

A karfiolt alapos mosás után rózsáira bontom.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szelet kicsontozott sertésborda
  • 1 kg karfiol (mélyhűtött)
  • 2 evőkanál citrom
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 dl olaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál mustár
  • 4 szelet lapka sajt
  • 4 szelet főtt tarja
  • A besamelhez:
  • 8 dkg vaj vagy rama
  • 8 dkg finomliszt
  • 5 dl tej
  • 4 tojássárgája
  • 40 g reszelt sajt
Elkészítés:

A húst leöblítjük, szárazra törölgetjük, kissé kiverjük, besózzuk. A karfiolt enyhén sós, 2 evőkanál citromlével ízesített vízben puhára főzzük, szűrőkanállal hideg vízbe tesszük, kihűtjük, alaposan lecsepegtetjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 25 dkg savanyú káposzta
  • 2 jonatán alma
  • 1 narancs
  • fél kis doboz darabolt ananász
  • 5 dkg mazsola
  • 10 dkg majonéz
  • 1 dl zsírszegény tejföl
Elkészítés:

A mazsolát meleg vízbe áztatjuk. Az almát héjastól lereszeljük. narancsot meghámozzuk, gerezdjeire szedjük és feldaraboljuk. A savanyú káposztát összekeverjük a lecsöpögtetett ananásszal, a naranccsal és az almával, a lecsöpögtetett mazsolával. A majonézt kikeverjük a tejföllel 1-2 kanálnyi befőttlével.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 1 pohárhoz:
  • 1 banán
  • 2 dl kefir
  • fél dl ásványvíz
  • 1 evőkanál citrom
  • 1 evőkanál méz
Elkészítés:

A banánt meghámozzuk, összeturmixoljuk a kefirrel, az ásványvízzel, a citromlével és a mézzel. Behűtjük, és mentalevéllel díszítjük. Sportolás után fogyasztjuk.

Hozzávalók:
15 dkg puha vaj, v. margarin
10 dkg kristálycukor
2 tojás
10 dkg étcsoki(belga)
10 dkg tejcsoki(belga)
1 kk. fahéj (nem szeretjük, kihagyom, de ez az alaprecept)
1 kk. sütőpor
kb. 5 dkg holland/belga kakaópor
kb. 15 dkg finomliszt

Elkészítés:
A vajat és a cukrot habosra keverem. A tojásokat egyenként beledolgozom, erőteljes mozdulatokkal keverem. Sütőt 200 C°-ra melegítem. A csokit felaprítom, majd a keverékhez adom. A liszt nagy részét, (a fahéjat) a kakaóport és a sütőport összekeverem, majd a tojásos masszához adom és simára keverem.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu