ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

  • 6 személyre (12 darab):
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg pulykamellfilé
  • 8 evőkanál szójaszósz
  • 50 dkg paradicsom
  • 1 erős paprika
  • 1 kis szál póré
  • 1 fejes saláta
  • fél csokor menta
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 3 evőkanál mazsola
  • 1 konzerv szemes kukorica
  • 12 db tortilla
  • 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:

A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A húst falatnyi darabokra vágjuk. A szójaszószt elkeverjük a fokhagymával, a húsra öntjük, és egy órát pácoljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A csicseriborsót (ha nem konzerv) egy éjszakára beáztatjuk, áztatólevét leöntjük, és jó alaposan megmossuk. Egy lábosba öntjük, és annyi sós vízben, hogy ellepje, megfőzzük (25-30 perc).

Tovább 

 

Hozzávalók : 1 fej jég saláta 4 evőkanál cézár öntet 20 dkg kenyérkocka 30 dkg csirkemellfilé grill fűszerkeverék kevés olaj.

 


Leírás : A csirkemellet felkockázzuk és megszórjuk a grill fűszerrel.Az olajon készre megpirítjuk. A salátát feldaraboljuk tetszés szerinti méretre,hozzáadjuk a kenyérkockát és a cézáröntetet.A salátát összekeverjük és a tetejére öntjük a csirkemellet. Frissen fogyasztjuk.

Hozzávalók (4 személyre): 80 dkg burgonya, 25 dkg sárgarépa, 3 paradicsom, 3 zöldpaprika, 80 dkg marhaszegy, 25 dkg hagyma, 4 cikk fokhagyma, 3 babérlevél, 5 szem bors, 3 szegfűszeg, törött bors, 4 dl bor, 3 evőkanál paradicsompüré.

Vágjuk kockára a húst és hasonló nagyságúra az összes zöldségfélét. Egy cserépedény aljába rakjuk a répát, hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, rá a kockára vágott burgonyát, majd a húst. Fűszerezzük meg, majd folytassuk a rétegezést.

Tovább 

Hozzávalók: 4 nagy, savanykás alma, 5 dkg kristálycukor, 5 dl fehérbor, egy citrom héja és leve, néhány szegfűszeg, egy darabka fahéj, 10 dkg sárgabaracklekvár, 3 cl rum, 3 dkg mazsola, 6 dkg mandula csíkokra vágva, kb. másfél dl tej, 3 tojássárgája, 8 dkg porcukor, egy csomag vaníliás cukor, 2,5 dl tejszín. Durvára vágott pisztácia és eperszósz, vagy más készen kapható fagylaltöntet a díszítéshez.

Előkészítés: Az almát megmossuk, meghámozzuk, és a magházát kiszúrjuk.

Tovább 

Hozzávalók: 4 pisztráng (1 kiló), 1 citrom, 20 deka gomba, 10 deka vöröshagyma, 2 deci tejszín, 10 deka vaj, 3 deka liszt, 1 csokor petrezselyem, 1 deci étolaj, 2 teáskanál só.

A halat megtisztítjuk, belét kiszedjük kívül, belül sózzuk. Egészben hagyva citromos, sós vízben néhány szem gombával 1 fej karikára vágott hagymával 5-6 perc alatt megfőzzük. Szűrőlapáttal a halakat kiszedjük, és bőrüket lehúzzuk. Közepes nagyságú, finomra vágott hagymát vajon megfonnyasztunk.

Tovább 

Hozzávalók: 2 jó nagy csirkemell, só, 2 banán, 7 dkg liszt, 2 egész tojás, 8 dkg zsemlemorzsa, olaj.

 

Elkészítése: A csirkemellet a csontokról lefejtem. Az így kapott négy szelet húst óvatosan kiverem, ügyelve arra, hogy ne szakadjanak szét. Ezután kissé besózom, és mindegyikre fél banánt teszek.


Feltekerem, hústűvel vagy fogvájóval megtűzöm. A töltött csirkemellet ezután lisztben, felvert tojásban, zsemlemorzsában megforgatom, és forró olajban megsütöm.

Tovább 

Gyorsan elkészíthető muffin, amely kedvünkre variálható különböző lekvárokkal és dzsemekkel.

 

Hozzávalók:

15 dkg liszt, 2 tojás, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 3 kanál barack vagy más lekvár, fél csomag sütőpor, 5 dkg kakaópor, 5 dkg csokoládé.

A sütőt melegítsük elő, és készítsük elő a muffin sütőt is.

A lisztet keverjük össze egy tálba a sütőporral és a kakaóporral, majd egy másik tálba keverjük ki a tojásokat a cukorral, a vajjal, és a lekvárral.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg csirkemell, 1,2 kg cukkíni, 4 nagy krumpli, 2 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, egy kis csomó metélőhagyma, őrölt fehér bors, őrölt koriander, só.

A csirkemelleket bőrözzük le és filézzük ki, a csontot és a bőrt rövid lében főzzük meg. A filézett csirkemelleket enyhén veregessük ki, sózzuk meg, s egy olyan magasabb falú serpenyőben, amelyben elfér majd a cukkíni is, forró olajban mindkét oldalán süssük pirosbarnára.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre: 1 nagy csirkemellfilé, 1 fej vöröshagyma, 2 db sárgarépa, 1 db pritaminpaprika, 1 db angol zellerszár, 1 csésze rizs, só, őrölt bors.

A habaráshoz: 4 db tojássárgája, 2 db citrom leve

Elkészítése: Olívaolajat öntünk egy lábasba, és egyenként beletesszük a kockára vágott hozzávalókat. Kb. l0 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst, megborsozzuk, és együtt tovább pirítjuk, majd felöntjük vízzel.


Míg a leves fő, elkészítjük a citromos mártást a következőképpen: A tojások sárgájához csurgatjuk a 2 citrom levét, és jól összekeverjük.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu