ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:
30 dkg szűzpecsenye
5 dkg szalonna
2 dkg vaj
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
50 dkg aszalt szilva
1 ek fenyőmag (mandulaforgács)
1 erőleves kocka
1 dl vörösbor

bors
néhány szál petrezselyem, zeller, kapor
2 ek olaj

Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy kisebb edényben kiolvasztjuk a zsírját. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk

Tovább 

Hozzávalók:
2 pohár főtt rizs
10 dkg szósos darálthús (milánói v. spagetti)
1-2 tojás
10 dkg reszelt sajt
pici só
bors
olasz fűszerkeverék
panírhoz: liszt, tojás, morzsa

Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, mintha rendes fasírtot csinálnánk. Kicsi golyókat formázunk, bepanírozzuk és forró olajban kisütjük.

Tanácsok:
Tapasztalatom szerint nincs szükség 2 pohár főtt rizsre csak 1-re. De ezt készítés közben el lehet dönteni.

Tovább 

 

Hozzávalók:
a csirkemellhez

2 csirkemell

1 alma
2 sz sajt
1 fej lilahagyma

bors
1 tojás
kb. 20 dkg liszt
0,5 dl tej
zsemlemorzsa
olaj

a burgonyapüréhez


40 dkg burgonya

3 ek tejföl
1 ek margarin

bors

Elkészítés:
A csirkemelleket a laposabb, hosszanti oldalán megnyitjuk, egy kicsit megklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk.
Ebbe a nyílásba belehelyezünk egy-egy szelet sajtot, egy-egy szelet almát és egy-egy szelet lilahagymát.

Tovább 

Hozzávalók:
4 csirkecomb (alsó és felső vegyesen)
2 nagyobb körte
1 közepes hagyma
1 dl fehérbor
6 dkg vaj

a mázhoz:


1 tk őrölt gyömbér

2-3 ek házi sós paprikakrém
4-5 gerezd zúzott fokhagyma

frissen őrölt bors

Elkészítés:
A tisztított csirkecombokat sózzuk, borsozzuk.
A máz hozzávalóit elkeverjük és a húsra kenjük, amelyeket egy tapadásmentes fedeles edénybe teszünk. Hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott vajat.

Tovább 

Hozzávalók:
1 nagy csirkemell
40 dkg cukkini
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1-2 ek tejföl/joghurt
1 marék vágott oregánó

bors
olaj

Elkészítés:
A csirkemellből szeleteket vágunk, kicsit kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk.
A húst kevés olajon pirosra sütjük.
A vöröshagymát, fokhagymát finomra, a cukkinit karikákra vágjuk.
A sütés után visszamaradt szaftban a zöldségeket megpároljuk (nem túl puhára).
1-2 ek tejfölt vagy joghurtot összekeverünk maréknyi frissen aprított oregánóval.
A mártást a párolt zöldséggel összekeverjük.
A sült csirkemell szeletekkel tálaljuk.

Tovább 

Hozzávalók:
40 dkg cékla
2 dkg torma
8 dl joghurt
2 dkg zabkorpa

őrölt kömény

Elkészítés:
A megtisztított nyers céklát és tormát lereszeljük.Hozzáadjuk a köményt a sót jól összekeverjük majd turmixoljuk.Végül beletesszük a zabkorpát a
joghurtot és simára keverjük.
Azonnal fogyasztható

Hozzávalók:
25 dkg túró
200 ml habtejszín
100 ml tej
1 zacskó főzés nélkül készíthető vanília puding
vegyes bogyós gyümölcs

Elkészítés:
A túrót a fagyasztóba teszem. Amíg megfagy elkészítem a bogyós részt.Málna-piros, ribizli-fekete,ribizli-áfonya-eper (vegyesen vagy ízlés szerint) turmixolom. Tálba öntöm. A turmixba beleöntöm a habtejszínt, tejet, hidegen kikeverhető pudingot és a fagyott túrót. Alaposan összedolgozom, majd a masszát a gyümölcshúshoz adom.

Tovább 

Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 tojás
8 dkg cukor
2 evőkanál méz
2 evőkanál tejföl
5 dkg margarin
1 teáskanál szódabikarbóna.

Krém: 3 csomag málnaízű pudingpor, 6 dl tej, 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1 csomag babapiskóta, 2 dl málnaszörp, kevés piros ételszínezék (ezt ki is lehet hagyni).

Máz: 20 dkg porcukor, 1 citrom leve, 2 evőkanál olvasztott hűtött margarin, 1 evőkanál bonbonmeggy aroma.

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból 2 lapot sütünk.

Tovább 

Hozzávalók:
8 tojás
40+20-25 dkg cukor
8 ek. liszt
30 dkg darált dió
2 dl tej
2 cs. vaníliás pudingpor
35 dkg margarin
15 dkg csokoládé

Elkészítés:
A tojásfehérjéket 40 dkg porcukorral gőz fölött felverjük, majd bele a liszt és a dió, nyomózsákba kanalazzuk, zsírozott, lisztezett tepsibe kb. 8 cm hosszú rudakat nyomunk egymástól kb 1,5 cm-re, mert megnőnek.
160 fokon 12-14 perc alatt készre sütjük.

A krémhez a pudingot felfőzzünk a tejjel, majd forrón belekeverjük a tojássárgákat, hűlni hagyjuk.
A margarint kikeverjük a porcukorral, majd a két krémet összekeverjük.

Amikor minden kihűlt, összekevert állapotban van, a diós rudakra rányomjuk a krémet.


Ezután olvasztott csokiba mártjuk.

Tovább 

Hozzávalók:
Hozzávalók: 12 db vékony, sós palacsinta, 1 kis doboz (5 dkg) fekete kaviár, 1 csokor zöldhagyma, 10 dkg tejszín krémsajt, 1 teáskanál citromlé, 1 teáskanál konyak, a bundázáshoz liszt és tojás

Elkészítés:
A krémsajtot összekeverjük a citromlével és a konyakkal, majd hozzáadjuk a megtisztított és nagyon vékonyra karikázott zöldhagymát. A sajtos krémmel megkenjük a palacsintákat és elosztjuk rajtuk a kaviárt. Ezután a palacsintákat szorosan felcsavarjuk, és két végüket úgy hajtjuk össze, hogy ne bomolhassanak ki.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu