Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
30 dkg szűzpecsenye
5 dkg szalonna
2 dkg vaj
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
50 dkg aszalt szilva
1 ek fenyőmag (mandulaforgács)
1 erőleves kocka
1 dl vörösbor
só
bors
néhány szál petrezselyem, zeller, kapor
2 ek olaj
Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy kisebb edényben kiolvasztjuk a
zsírját. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A fokhagymát
megtisztítjuk, apróra vágjuk
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 pohár főtt rizs
10 dkg szósos darálthús (milánói v. spagetti)
1-2 tojás
10 dkg reszelt sajt
pici só
bors
olasz fűszerkeverék
panírhoz: liszt, tojás, morzsa
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, mintha rendes fasírtot
csinálnánk. Kicsi golyókat formázunk, bepanírozzuk és forró olajban
kisütjük.
Tanácsok:
Tapasztalatom szerint nincs szükség 2 pohár főtt rizsre csak 1-re. De
ezt készítés közben el lehet dönteni.
|
|
Hozzávalók:
a csirkemellhez
2 csirkemell
1 alma
2 sz sajt
1 fej lilahagyma
só
bors
1 tojás
kb. 20 dkg liszt
0,5 dl tej
zsemlemorzsa
olaj
a burgonyapüréhez
40 dkg burgonya
3 ek tejföl
1 ek margarin
só
bors
Elkészítés:
A csirkemelleket a laposabb, hosszanti oldalán megnyitjuk, egy kicsit megklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk.
Ebbe a nyílásba belehelyezünk egy-egy szelet sajtot, egy-egy szelet almát és egy-egy szelet lilahagymát.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 csirkecomb (alsó és felső vegyesen)
2 nagyobb körte
1 közepes hagyma
1 dl fehérbor
6 dkg vaj
a mázhoz:
1 tk őrölt gyömbér
2-3 ek házi sós paprikakrém
4-5 gerezd zúzott fokhagyma
só
frissen őrölt bors
Elkészítés:
A tisztított csirkecombokat sózzuk, borsozzuk.
A máz hozzávalóit elkeverjük és a húsra kenjük, amelyeket egy
tapadásmentes fedeles edénybe teszünk. Hozzáadjuk a kisebb darabokra
vágott vajat.
Hozzávalók:
1 nagy csirkemell
40 dkg cukkini
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1-2 ek tejföl/joghurt
1 marék vágott oregánó
só
bors
olaj
Elkészítés:
A csirkemellből szeleteket vágunk, kicsit kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk.
A húst kevés olajon pirosra sütjük.
A vöröshagymát, fokhagymát finomra, a cukkinit karikákra vágjuk.
A sütés után visszamaradt szaftban a zöldségeket megpároljuk (nem túl puhára).
1-2 ek tejfölt vagy joghurtot összekeverünk maréknyi frissen aprított oregánóval.
A mártást a párolt zöldséggel összekeverjük.
A sült csirkemell szeletekkel tálaljuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
40 dkg cékla
2 dkg torma
8 dl joghurt
2 dkg zabkorpa
só
őrölt kömény
Elkészítés:
A megtisztított nyers céklát és tormát lereszeljük.Hozzáadjuk a köményt a
sót jól összekeverjük majd turmixoljuk.Végül beletesszük a zabkorpát a
joghurtot és simára keverjük.
Azonnal fogyasztható
Hozzávalók:
25 dkg túró
200 ml habtejszín
100 ml tej
1 zacskó főzés nélkül készíthető vanília puding
vegyes bogyós gyümölcs
Elkészítés:
A túrót a fagyasztóba teszem. Amíg megfagy elkészítem a bogyós
részt.Málna-piros, ribizli-fekete,ribizli-áfonya-eper (vegyesen vagy
ízlés szerint) turmixolom. Tálba öntöm. A turmixba beleöntöm a
habtejszínt, tejet, hidegen kikeverhető pudingot és a fagyott túrót.
Alaposan összedolgozom, majd a masszát a gyümölcshúshoz adom.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 tojás
8 dkg cukor
2 evőkanál méz
2 evőkanál tejföl
5 dkg margarin
1 teáskanál szódabikarbóna.
Krém: 3 csomag málnaízű pudingpor, 6 dl tej, 20 dkg margarin, 20 dkg
porcukor, 1 csomag babapiskóta, 2 dl málnaszörp, kevés piros
ételszínezék (ezt ki is lehet hagyni).
Máz: 20 dkg porcukor, 1 citrom leve, 2 evőkanál olvasztott hűtött margarin, 1 evőkanál bonbonmeggy aroma.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból 2 lapot sütünk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
8 tojás
40+20-25 dkg cukor
8 ek. liszt
30 dkg darált dió
2 dl tej
2 cs. vaníliás pudingpor
35 dkg margarin
15 dkg csokoládé
Elkészítés:
A tojásfehérjéket 40 dkg porcukorral gőz fölött felverjük, majd bele a
liszt és a dió, nyomózsákba kanalazzuk, zsírozott, lisztezett tepsibe
kb. 8 cm hosszú rudakat nyomunk egymástól kb 1,5 cm-re, mert megnőnek.
160 fokon 12-14 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a pudingot felfőzzünk a tejjel, majd forrón belekeverjük a tojássárgákat, hűlni hagyjuk.
A margarint kikeverjük a porcukorral, majd a két krémet összekeverjük.
Amikor minden kihűlt, összekevert állapotban van, a diós rudakra rányomjuk a krémet.
Ezután olvasztott csokiba mártjuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Hozzávalók: 12 db vékony, sós palacsinta, 1 kis doboz (5 dkg) fekete
kaviár, 1 csokor zöldhagyma, 10 dkg tejszín krémsajt, 1 teáskanál
citromlé, 1 teáskanál konyak, a bundázáshoz liszt és tojás
Elkészítés:
A krémsajtot összekeverjük a citromlével és a konyakkal, majd hozzáadjuk
a megtisztított és nagyon vékonyra karikázott zöldhagymát. A sajtos
krémmel megkenjük a palacsintákat és elosztjuk rajtuk a kaviárt. Ezután a
palacsintákat szorosan felcsavarjuk, és két végüket úgy hajtjuk össze,
hogy ne bomolhassanak ki.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu