ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:
3 személynek:

3 egész csirkecomb (vagy egyéb csirkerészek)

50 dkg zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
5 evőkanál étolaj
3 közepes fej vöröshagyma
6 gerezd (normál méretű) fokhagyma
1 teáskanál reszelt gyömbér
késhegynyi nagyon erős őrölt paprika (el is maradhat)
2 csipet morzsolt majoránna
1 mokkáskanál őrölt fehérbors
1/2 mokkáskanál őrölt feketebors
2 mokkáskanál ételízesítő
csipetnyi só
kevés víz

Elkészítés:
A csirkehúst megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük.

Tovább 

Hozzávalók:
2 db borjúnyelv
15 dkg gomba
3 dl tejfől
5 dkg vaj
bors,só
petrezselyem

Elkészítés:
A nyelvet sós,boros vízben puhára főzzük, kevés vvízben.

A megmosott gombát vékony szeletekre vágjuk, vajban megpiritjuk, majd meghintjük lisztel,

sózzuk,borsozuk, és hozzáadjuk a petrezselymet felengedjük a nyevlevével,
és jól elkeverjük,felforraljuk.

A nyelvet megtisztitjuk, felszeletejük, és a gombásmártással leöntjük.


Ha szeretjük a citromot esetleg levét a mártásba

tehetünk.

Rízst, vagy makaronit adhatunk hozzá.

Tovább 

 

Hozzávalók:
1 db. narancs
3 db. kisebb alma
3 dl. tej
néhány csepp édesítő
petrezselyem,
rozmaring
és bazsalikom tetszés szerint

Elkészítés:
Csak össze kell turmixolni és már kész is!

Hozzávalók:
3-4 csirkemell filé
2 dl tejföl
1-2 gerezd fokhagyma

Bors
Sajt (trapista, fürtölt)

Elkészítés:
A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, sóval, borssal ízesítjük - állni hagyjuk. A tejfölbe belekeverjük a zúzott fokhagymát, és sóval, borssal ízesítjük. Serpenyőbe kevés olajon hirtelen kisütjük a csirkemelleket. Egy tepsit kivajazunk és belefektetjük a filéket. Ezután ráöntjük a csirkemellekre a fokhagymás tejfölt, hogy mindenhol ellepje. A reszelt sajtot a tetejére szórjuk, hogy befedje az egészet.

Tovább 

Hozzávalók:
1 l író
2 tojássárgája
2 ek liszt
5 dkg hámozott mandula , lapba vágva
10 dkg mazsola
1 citrom lereszelt héja és leve
1 ek cukor
1 tk őrölt fahéj


Elkészítés:
A megmosott citrom héját lereszeljük, és a fele citrom kifacsart levével együtt félretesszük.
Az írót egy fazékba öntjük, rászórjuk a lisztet, és állandó kevergetés mellett felmelegítjük.
Hozzáadjuk a mazsolát, a fahéjat, a citromhéjat és -levet és egy csipte sót.
Kevergetve addig melegítjük, míg egy viszonylag sűrű állagú levest kapunk.
A mandulát zsiradék nélkül egy serpenyőben, közepes lángon, aranybarnára pirítjuk.
A tojássárgákat a cukorral egy tálkában habosra kiverjük, egy-két kanál levessel higítjuk, és az egészet hozzákeverjük a leveshez. (Akinek savanyú, tehet hozzá még egy kis mézet, cukrot.)
A fazekat levesszük a tűzről, és a kész levest mély leveses tálkákba merjük, majd mandulával megszórjuk (tetszés szerint tehető a tetejére felvert tejszínhab is).

Tovább 

Hozzávalók:
Piskóta:
4 tojás
4 púpozott evőkanál cukor
4 púpozott evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
csipet só
Töltelék:
0,5 kg túró
400 ml tejszín
4 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
300 g eper (lehet más gyümölcs is)

Elkészítés:
A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval felverjük, hozzáadjuk a sárgáját, a lisztet és a sütőport. Pitetortaformában megsütjük és félre tesszük hűlni.
A tejszínt felhabosítjuk, hozzáadjuk a túrót, a cukrot és a vaníliás cukrot.

Tovább 

Hozzávalók:
150g cukor
150g liszt/lehet rétesliszt is, akkor omlósabb a muffin
150g vaj/margarin
50g főzős kakaó
csipet só
fél csomag sütőpor
két tojás
a krémhez
vaniliás pudingpor
ízlés szerint 2-3 kanál cukor
3 dl tej

Elkészítés:
Először megfőzöm a pudingot, és hagyom kihűlni.
A cukrot kikeverem a tojásokkal,a puha vajjal, és a csipet sóval egészen addig, amíg egy homogén krémszerű masszát nem kapok. A lisztet jól összekeverem a sütőporral és a kakaóval, majd ezt a tojásos masszához keverem.

Tovább 

Hozzávalók:
- félkész gnocchi (mert lusta vagyok magam elkészíteni:D),
- maradék felvágott, szalámi, ami van otthon,
- cukkini
- kaliforniai paprika
- reszelt sajt
- főzőtejszín
- bazsalikom (friss + morzsolt)
- apróra vágott petrezselyemzöld (a fagyóból)
- 2 gerezd fokhagyma összenyomva
- só
- bors
- delikát
- 1 ek liszt

Elkészítés:
1. A cukkinit, paprikát, szalámikat apró kockára vágtam.
2. Kevés olajon megfuttattam az összenyomott fokhagymát, rádobáltam a felvágott szalámikat, kicsit pirítottam, majd hozzáadtam a felvágott zöldségeket, sóztam, borsoztam, delikátoztam és 3-4 percig, gyakran megkeverve sütögettem.

Tovább 

Hozzávalók:
6-8 brokkolirózsa
10 dkg vaj
10 dkg liszt
4 dl tej
1 tojás
5 dkg reszelt sajt
só bors
szerecsendió

Elkészítés:
A brokkolit néhány percig előfőzzük.A vajból lisztből tejből sűrű besamelmártást készítünk.Sóval borssal reszelt szerecsendióval fűszerezzük.Ha kicsit hűlt belekeverünk 1 tojást.Kivajazott muffinformákat egyharmadig megtöltjük a krémmel,mindegyikbe állítunk egy egy brokkolirózsát,majd rákanalazzuk a maradék mártást.Tetejét megszórjuk reszelt sajttal,vajat morzsolunk rá és sütőben kb 20 percig készre sütjük.

Tovább 

Hozzávalók:
80 dkg harcsafilé
10 dkg vöröshagyma
10 dkg burgonya
20 dkg tv paprika
20 dkg paradicsom
10 dkg cukkini
15 dkg padlizsán
4 dl paradicsomlé
1 dl olívaolaj
1 fej fokhagyma
5 dkg friss bazsalikom
1 db halászlékocka

bors

Elkészítés:
Olajat hevítünk külön serpenyőben a halnak, és külön a lecsónak.

Kevés harcsafilét felkockázunk, ezek majd a lecsóba kerülnek. A többit sózzuk, borssal ízesítjük, és lassú tűzön mindkét oldalát megsütjük.


A lecsóhoz felszeleteljük a hagymát, a paprikát, a cukkinit, a padlizsánt, a burgonyát és a héjától megfosztott paradicsomot.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu