Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
3 személynek:
3 egész csirkecomb (vagy egyéb csirkerészek)
50 dkg zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
5 evőkanál étolaj
3 közepes fej vöröshagyma
6 gerezd (normál méretű) fokhagyma
1 teáskanál reszelt gyömbér
késhegynyi nagyon erős őrölt paprika (el is maradhat)
2 csipet morzsolt majoránna
1 mokkáskanál őrölt fehérbors
1/2 mokkáskanál őrölt feketebors
2 mokkáskanál ételízesítő
csipetnyi só
kevés víz
Elkészítés:
A csirkehúst megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 db borjúnyelv
15 dkg gomba
3 dl tejfől
5 dkg vaj
bors,só
petrezselyem
Elkészítés:
A nyelvet sós,boros vízben puhára főzzük, kevés vvízben.
A megmosott gombát vékony szeletekre vágjuk, vajban megpiritjuk, majd meghintjük lisztel,
sózzuk,borsozuk, és hozzáadjuk a petrezselymet felengedjük a nyevlevével,
és jól elkeverjük,felforraljuk.
A nyelvet megtisztitjuk, felszeletejük, és a gombásmártással leöntjük.
Ha szeretjük a citromot esetleg levét a mártásba
tehetünk.
Rízst, vagy makaronit adhatunk hozzá.
|
|
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 db. narancs
3 db. kisebb alma
3 dl. tej
néhány csepp édesítő
petrezselyem,
rozmaring
és bazsalikom tetszés szerint
Elkészítés:
Csak össze kell turmixolni és már kész is!
Hozzávalók:
3-4 csirkemell filé
2 dl tejföl
1-2 gerezd fokhagyma
Só
Bors
Sajt (trapista, fürtölt)
Elkészítés:
A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, sóval, borssal ízesítjük -
állni hagyjuk. A tejfölbe belekeverjük a zúzott fokhagymát, és sóval,
borssal ízesítjük. Serpenyőbe kevés olajon hirtelen kisütjük a
csirkemelleket. Egy tepsit kivajazunk és belefektetjük a filéket. Ezután
ráöntjük a csirkemellekre a fokhagymás tejfölt, hogy mindenhol ellepje.
A reszelt sajtot a tetejére szórjuk, hogy befedje az egészet.
Hozzávalók:
1 l író
2 tojássárgája
2 ek liszt
5 dkg hámozott mandula , lapba vágva
10 dkg mazsola
1 citrom lereszelt héja és leve
1 ek cukor
1 tk őrölt fahéj
só
Elkészítés:
A megmosott citrom héját lereszeljük, és a fele citrom kifacsart levével együtt félretesszük.
Az írót egy fazékba öntjük, rászórjuk a lisztet, és állandó kevergetés mellett felmelegítjük.
Hozzáadjuk a mazsolát, a fahéjat, a citromhéjat és -levet és egy csipte sót.
Kevergetve addig melegítjük, míg egy viszonylag sűrű állagú levest kapunk.
A mandulát zsiradék nélkül egy serpenyőben, közepes lángon, aranybarnára pirítjuk.
A tojássárgákat a cukorral egy tálkában habosra kiverjük,
egy-két kanál levessel higítjuk, és az egészet hozzákeverjük a leveshez.
(Akinek savanyú, tehet hozzá még egy kis mézet, cukrot.)
A fazekat levesszük a tűzről, és a kész levest mély leveses
tálkákba merjük, majd mandulával megszórjuk (tetszés szerint tehető a
tetejére felvert tejszínhab is).
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Piskóta:
4 tojás
4 púpozott evőkanál cukor
4 púpozott evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
csipet só
Töltelék:
0,5 kg túró
400 ml tejszín
4 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
300 g eper (lehet más gyümölcs is)
Elkészítés:
A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral, a vaníliás cukorral és a
sóval felverjük, hozzáadjuk a sárgáját, a lisztet és a sütőport.
Pitetortaformában megsütjük és félre tesszük hűlni.
A tejszínt felhabosítjuk, hozzáadjuk a túrót, a cukrot és a vaníliás
cukrot.
Hozzávalók:
150g cukor
150g liszt/lehet rétesliszt is, akkor omlósabb a muffin
150g vaj/margarin
50g főzős kakaó
csipet só
fél csomag sütőpor
két tojás
a krémhez
vaniliás pudingpor
ízlés szerint 2-3 kanál cukor
3 dl tej
Elkészítés:
Először megfőzöm a pudingot, és hagyom kihűlni.
A cukrot kikeverem a tojásokkal,a puha vajjal, és a csipet sóval
egészen addig, amíg egy homogén krémszerű masszát nem kapok. A lisztet
jól összekeverem a sütőporral és a kakaóval, majd ezt a tojásos
masszához keverem.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
- félkész gnocchi (mert lusta vagyok magam elkészíteni:D),
- maradék felvágott, szalámi, ami van otthon,
- cukkini
- kaliforniai paprika
- reszelt sajt
- főzőtejszín
- bazsalikom (friss + morzsolt)
- apróra vágott petrezselyemzöld (a fagyóból)
- 2 gerezd fokhagyma összenyomva
- só
- bors
- delikát
- 1 ek liszt
Elkészítés:
1. A cukkinit, paprikát, szalámikat apró kockára vágtam.
2. Kevés olajon megfuttattam az összenyomott fokhagymát, rádobáltam a
felvágott szalámikat, kicsit pirítottam, majd hozzáadtam a felvágott
zöldségeket, sóztam, borsoztam, delikátoztam és 3-4 percig, gyakran
megkeverve sütögettem.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
6-8 brokkolirózsa
10 dkg vaj
10 dkg liszt
4 dl tej
1 tojás
5 dkg reszelt sajt
só bors
szerecsendió
Elkészítés:
A brokkolit néhány percig előfőzzük.A vajból lisztből tejből sűrű
besamelmártást készítünk.Sóval borssal reszelt szerecsendióval
fűszerezzük.Ha kicsit hűlt belekeverünk 1 tojást.Kivajazott
muffinformákat egyharmadig megtöltjük a krémmel,mindegyikbe állítunk egy
egy brokkolirózsát,majd rákanalazzuk a maradék mártást.Tetejét
megszórjuk reszelt sajttal,vajat morzsolunk rá és sütőben kb 20 percig
készre sütjük.
Hozzávalók:
80 dkg harcsafilé
10 dkg vöröshagyma
10 dkg burgonya
20 dkg tv paprika
20 dkg paradicsom
10 dkg cukkini
15 dkg padlizsán
4 dl paradicsomlé
1 dl olívaolaj
1 fej fokhagyma
5 dkg friss bazsalikom
1 db halászlékocka
só
bors
Elkészítés:
Olajat hevítünk külön serpenyőben a halnak, és külön a lecsónak.
Kevés harcsafilét felkockázunk, ezek majd a lecsóba kerülnek. A
többit sózzuk, borssal ízesítjük, és lassú tűzön mindkét oldalát
megsütjük.
A lecsóhoz felszeleteljük a hagymát, a paprikát, a cukkinit, a
padlizsánt, a burgonyát és a héjától megfosztott paradicsomot.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu