Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 db csirkemell filé
15 dkg épp dióbél
só
bors
Kb 10 dkg fűszervaj
Fűszervaj:
25 dkg ráma margarin
25 dkg reszelt füstölt sajt
só
bors
Elkészítés:
Előző nap elkészítem a fűszervajat.
A margarint habosra keverem,hozzáadom a reszelt sajtot sót borsot.Jól kikeverem.
Alufóliára téve hengert formálok belőle felhasználásig hűtőbe teszem.
A csirkemelleket éles késsel felszúrjuk, sózzuk ,borsozzuk.A
fűszervajból vékony karikát vágok és a húsba teszem majd megtöltöm a
félbevágott dióbéllel.A szokásos módon panírozom(a nyílásnál duplán)majd
forró olajban kisütöm.
Kis pihentetés után szeletelve,sült hasáb burgonyával tálalom.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Hozzávalók:
1 kacsa, 5 liter jóféle száraz vörösbor, szalonna, gyömbér,
majoranna, hagyma, gomba, 3 m vékony acél drót, egy jó erős, 1,5 m
hosszú nyárs. Kevés konyak, vagy sör. Csípőfogó. 1 doboz fogpiszkáló.
Elkészítés:
A konyhakész állapotú kacsa belső üregét 35% hagymát, 50% gombát és 15%
almát tartalmazó keverékkel megtöltjük, melyet előzetesen kevés borssal,
sóval, gyömbérrel és majorannával ízesítettünk.Természetesen ügyeljünk
az összetevők megfelelő felaprítására is.
|
|
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
a piskótához:8tojás,8ek finomliszt,8ek cukor,1ek kakaopór,2dkg sütőpor,2-3narancs
a krémhez:2 tasak vanílíás puding pot,7dl tej,25dkg margarin,20dkg
porcukor,a tepsihez,margarin,2ek.prézli,a tetejére csokoládéreszelék.
Elkészítés:
a tepsit ki kenjük margarinnal megszörjuk a prézlivel,a narancsot
meghámozuk karikákra vágjuk és a tepsibe sorba lerakjuk,az összetevőkből
a kakaó nélkül pikóta tésztát keverünk,a felét a narancsokra öntjük a
másik felébe belekeverjük a kakaóport és a sárga tésztára
öntjük,előmelegített sütöben közepes lángon kb.20-25 percig
sütjük,közben elkészítjük a krémet,a fele cukorral habosra keverjük a
margarint a pudingot meg főzzük a maradék cukorbol tejből és a
pudingporbol,lagyonsra hütjük.kanalanként belekeverjük a vajkrémbe a
kihült piskótát kiboritjuk hogy a narancsos rész felülre kerüljön,meg
kenjük a krémmel és megszorjuk a csokoládéreszelékkel.hütöbe tesszük egy
órára.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
8 TOJÁS
20 DKG CUKOR
1 NARANCS
20 DKG LISZT
1 SÜTŐPOR
KRÉMHEZ
FÉL LITER TEJ
5 TOJÁSSÁRGÁJA
12 DKG CUKOR
4 DKG LISZT
2 VANILIÁS CUKOR
1 MARGARIN
RESZELT CSOKI
Elkészítés:
A TOJÁSOK SÁRGÁJÁT A CUKORRAL KIKEVERNI.HOZZÁADNI 1 NARANCS HÉJÁT ÉS
LEVÉT,20 DKG LISZTET, SÜTŐPORT , ÉS A TOJÁSOK KEMÉNYRE VERT HABJÁT.190
FOKON 30-40 PERCET SÜTNI.KETTŐBE VÁGNI HA KISÜLT.
KRÉM : A FÉL LITER TEJBEN 5 TOJÁSSÁRGÁJÁT 12 DKG CUKORRAL, 4 DKG
LISZTTEL, 2 VANILIÁS CUKORRAL SŰRŰRE FŐZNI.HA KIHÜL EGY HABOSRA KEVERT
MARGARINT ADUNK HOZZÁ, AMIT ELŐZŐLEG 20 DKG PORCUKORRAL KEVERÜNK KI.A
PISKÓTÁRA RÁSIMITANI A KRÉMET,LEHET RÁ NARANCSOT,VAGY AKÁR ZSELÉCUKROT
IS TENNI.MAJD A MÁSIK PISKÓTÁT,MAJD KRÉMET.A TETEJÉT CSOKIRESZELÉKKEL
MEGSZÓRNI.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg csiperke gomba
kevés olaj
kicsi fej fehérhagyma
4 db kockasajt
1 dl tejszín
1 db erőleveskocka
só
gyömbér
szerecsendió
fehérbors
petrezselyem
fokhagymakrém
1 evőkanál liszt
Elkészítés:
A gombákat viszonylag nagyobb darabokra szeletelem, az apróra vágott
hagymával és gyömbérrel, szerecsendióval meghintve megdinsztelem.
Megszórom liszttel, és kevés vízzel felengedem. Beleteszem a
kockasajtot, az erőleves kockát és felolvadás után felengedem vízzel.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg pulyka felsőcomb kis kockákra vágva
2 maréknyi zöldborsó
2 dl vörösbor
3 gerezd fokhagyma apróra
1 kiskanál majoranna
só
bors
olaj vagy zsír
Elkészítés:
A húskockákat feltesszük pirítani kis olajban/zsírban. Hozzászórjuk a
borsót, az apróra vágott fokhagymát, sót, borsot, a bort, majd lefedve
kb. 30 percig kis lángon főzzük. Tálalhatunk hozzá sült krumplit,
krumplipürét, rizst, tésztát.
Hozzávalók:
250 g lencse
egy fej hagyma
3-4 babérlevél
só
bors
pirospaprika
tejföl
1-2 ek. mustár
füstölt kolbász
Elkészítés:
A lencsét átválogatva, jól átmosva bő vízben felteszem, sózom, beleteszem a fej hagymát, a babérlevelet.
Mikor a lencse puha,teszek bele néhány darab kolbászt, és paprikás rántást csinálok, amibe teszek borsot is.
Miután berántottam, keverek bele mustáros tejföl.
Ettől igazán pikáns lesz!
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
darálthús
savanyúkáposzta
rizs
Elkészítés:
A húst meg kell dinsztelni a hagymával, olajjal, paprikával, borssal.
A savanyúkáposztát fel kell vágni apróra és megfőzni, a rizst is külön. 1 réteg káposzta,
1 réteg hús,
1 réteg rizs,
addig kell rakni amig elfogy, sütöbe felmelegiteni.
Hozzávalók:
2 db egész tojás
1 csupor kristálycukor (20 dg körüli)
1 evőkanál olíva olaj
1 csomag sütőpor
1 csupor víz (200 ml körüli)
finomliszt (amennyit felvesz L! később)
Ízlés szerintiek (fahéj, őrölt szegfűszeg, tört mandula, tört mogyoró, tört dió, reszelt citromhéj)
Mikrohullámú sütő és abba a sütőforma (tál,edény)
Elkészítés:
A kristálycukor felét karamelizáljuk, melegítéssel, állandó
kavargatással. Ha megfelelő langyos (inkább szinte forró-) vízzel -az 1
csupornyival- felöntjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
/maradék tojásfehérje felhasználásával/
nagyon finom!
3 tojásfehérje
10 dkg kristálycukor
10 dkg liszt
10 dkg dió
10 dkg mazsola
pár csepp citromlé
Elkészítés:
A tojások fehérjét a citromlével kemény habbá vertem, majd beleszórtam a
lisztet, a durvára tört diót, a lisztbe forgatott - előzőleg
megáztatott mazsolát.
20x20 cm-es szilikon sütőformába simítottam a masszát és lassú tűzön inkább szárítottam, mint sütöttem.
Miután teljesen kihűlt, hasáb-formájúra daraboltam.
Lehet sütni őzgerinc formában is, kinek hogy tetszik.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu