ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:
4 db csirkemell filé
15 dkg épp dióbél

bors
Kb 10 dkg fűszervaj

Fűszervaj:
25 dkg ráma margarin
25 dkg reszelt füstölt sajt

bors

Elkészítés:
Előző nap elkészítem a fűszervajat.
A margarint habosra keverem,hozzáadom a reszelt sajtot sót borsot.Jól kikeverem.
Alufóliára téve hengert formálok belőle felhasználásig hűtőbe teszem.

A csirkemelleket éles késsel felszúrjuk, sózzuk ,borsozzuk.A fűszervajból vékony karikát vágok és a húsba teszem majd megtöltöm a félbevágott dióbéllel.A szokásos módon panírozom(a nyílásnál duplán)majd forró olajban kisütöm.
Kis pihentetés után szeletelve,sült hasáb burgonyával tálalom.

Tovább 

Hozzávalók:
Hozzávalók:
1 kacsa, 5 liter jóféle száraz vörösbor, szalonna, gyömbér, majoranna, hagyma, gomba, 3 m vékony acél drót, egy jó erős, 1,5 m hosszú nyárs. Kevés konyak, vagy sör. Csípőfogó. 1 doboz fogpiszkáló.

Elkészítés:
A konyhakész állapotú kacsa belső üregét 35% hagymát, 50% gombát és 15% almát tartalmazó keverékkel megtöltjük, melyet előzetesen kevés borssal, sóval, gyömbérrel és majorannával ízesítettünk.Természetesen ügyeljünk az összetevők megfelelő felaprítására is.

Tovább 

 

Hozzávalók:
a piskótához:8tojás,8ek finomliszt,8ek cukor,1ek kakaopór,2dkg sütőpor,2-3narancs

a krémhez:2 tasak vanílíás puding pot,7dl tej,25dkg margarin,20dkg porcukor,a tepsihez,margarin,2ek.prézli,a tetejére csokoládéreszelék.


Elkészítés:
a tepsit ki kenjük margarinnal megszörjuk a prézlivel,a narancsot meghámozuk karikákra vágjuk és a tepsibe sorba lerakjuk,az összetevőkből a kakaó nélkül pikóta tésztát keverünk,a felét a narancsokra öntjük a másik felébe belekeverjük a kakaóport és a sárga tésztára öntjük,előmelegített sütöben közepes lángon kb.20-25 percig sütjük,közben elkészítjük a krémet,a fele cukorral habosra keverjük a margarint a pudingot meg főzzük a maradék cukorbol tejből és a pudingporbol,lagyonsra hütjük.kanalanként belekeverjük a vajkrémbe a kihült piskótát kiboritjuk hogy a narancsos rész felülre kerüljön,meg kenjük a krémmel és megszorjuk a csokoládéreszelékkel.hütöbe tesszük egy órára.

Tovább 

Hozzávalók:
8 TOJÁS
20 DKG CUKOR
1 NARANCS
20 DKG LISZT
1 SÜTŐPOR
KRÉMHEZ
FÉL LITER TEJ
5 TOJÁSSÁRGÁJA
12 DKG CUKOR
4 DKG LISZT
2 VANILIÁS CUKOR
1 MARGARIN
RESZELT CSOKI

Elkészítés:
A TOJÁSOK SÁRGÁJÁT A CUKORRAL KIKEVERNI.HOZZÁADNI 1 NARANCS HÉJÁT ÉS LEVÉT,20 DKG LISZTET, SÜTŐPORT , ÉS A TOJÁSOK KEMÉNYRE VERT HABJÁT.190 FOKON 30-40 PERCET SÜTNI.KETTŐBE VÁGNI HA KISÜLT.
KRÉM : A FÉL LITER TEJBEN 5 TOJÁSSÁRGÁJÁT 12 DKG CUKORRAL, 4 DKG LISZTTEL, 2 VANILIÁS CUKORRAL SŰRŰRE FŐZNI.HA KIHÜL EGY HABOSRA KEVERT MARGARINT ADUNK HOZZÁ, AMIT ELŐZŐLEG 20 DKG PORCUKORRAL KEVERÜNK KI.A PISKÓTÁRA RÁSIMITANI A KRÉMET,LEHET RÁ NARANCSOT,VAGY AKÁR ZSELÉCUKROT IS TENNI.MAJD A MÁSIK PISKÓTÁT,MAJD KRÉMET.A TETEJÉT CSOKIRESZELÉKKEL MEGSZÓRNI.

Tovább 

Hozzávalók:
50 dkg csiperke gomba
kevés olaj
kicsi fej fehérhagyma
4 db kockasajt
1 dl tejszín
1 db erőleveskocka

gyömbér
szerecsendió
fehérbors
petrezselyem
fokhagymakrém
1 evőkanál liszt

Elkészítés:
A gombákat viszonylag nagyobb darabokra szeletelem, az apróra vágott hagymával és gyömbérrel, szerecsendióval meghintve megdinsztelem. Megszórom liszttel, és kevés vízzel felengedem. Beleteszem a kockasajtot, az erőleves kockát és felolvadás után felengedem vízzel.

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg pulyka felsőcomb kis kockákra vágva

2 maréknyi zöldborsó
2 dl vörösbor
3 gerezd fokhagyma apróra
1 kiskanál majoranna

bors
olaj vagy zsír

Elkészítés:
A húskockákat feltesszük pirítani kis olajban/zsírban. Hozzászórjuk a borsót, az apróra vágott fokhagymát, sót, borsot, a bort, majd lefedve kb. 30 percig kis lángon főzzük. Tálalhatunk hozzá sült krumplit, krumplipürét, rizst, tésztát.

Hozzávalók:
250 g lencse
egy fej hagyma
3-4 babérlevél

bors
pirospaprika
tejföl
1-2 ek. mustár
füstölt kolbász

Elkészítés:
A lencsét átválogatva, jól átmosva bő vízben felteszem, sózom, beleteszem a fej hagymát, a babérlevelet.
Mikor a lencse puha,teszek bele néhány darab kolbászt, és paprikás rántást csinálok, amibe teszek borsot is.
Miután berántottam, keverek bele mustáros tejföl.
Ettől igazán pikáns lesz!

Hozzávalók:
darálthús
savanyúkáposzta
rizs

Elkészítés:
A húst meg kell dinsztelni a hagymával, olajjal, paprikával, borssal.
A savanyúkáposztát fel kell vágni apróra és megfőzni, a rizst is külön. 1 réteg káposzta,
1 réteg hús,
1 réteg rizs,
addig kell rakni amig elfogy, sütöbe felmelegiteni.

Hozzávalók:
2 db egész tojás
1 csupor kristálycukor (20 dg körüli)
1 evőkanál olíva olaj
1 csomag sütőpor
1 csupor víz (200 ml körüli)
finomliszt (amennyit felvesz L! később)
Ízlés szerintiek (fahéj, őrölt szegfűszeg, tört mandula, tört mogyoró, tört dió, reszelt citromhéj)
Mikrohullámú sütő és abba a sütőforma (tál,edény)

Elkészítés:
A kristálycukor felét karamelizáljuk, melegítéssel, állandó kavargatással. Ha megfelelő langyos (inkább szinte forró-) vízzel -az 1 csupornyival- felöntjük.

Tovább 

Hozzávalók:
/maradék tojásfehérje felhasználásával/
nagyon finom!


3 tojásfehérje
10 dkg kristálycukor
10 dkg liszt
10 dkg dió
10 dkg mazsola
pár csepp citromlé

Elkészítés:
A tojások fehérjét a citromlével kemény habbá vertem, majd beleszórtam a lisztet, a durvára tört diót, a lisztbe forgatott - előzőleg megáztatott mazsolát.

20x20 cm-es szilikon sütőformába simítottam a masszát és lassú tűzön inkább szárítottam, mint sütöttem.
Miután teljesen kihűlt, hasáb-formájúra daraboltam.

Lehet sütni őzgerinc formában is, kinek hogy tetszik.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu