ételrecept: Gyömbéres-zöldborsós csirke

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
3 személynek:

3 egész csirkecomb (vagy egyéb csirkerészek)

50 dkg zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
5 evőkanál étolaj
3 közepes fej vöröshagyma
6 gerezd (normál méretű) fokhagyma
1 teáskanál reszelt gyömbér
késhegynyi nagyon erős őrölt paprika (el is maradhat)
2 csipet morzsolt majoránna
1 mokkáskanál őrölt fehérbors
1/2 mokkáskanál őrölt feketebors
2 mokkáskanál ételízesítő
csipetnyi só
kevés víz

Elkészítés:
A csirkehúst megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. A hagymát apró kockára vágjuk. A fokhagymát is apróra vágjuk, vagy fokhagymaprést használunk.

Egy nagyobb lábosban felhevítjük az étolajat, és a hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a gyömbért és 4 gerezdnyi fokhagymát, jól elkeverjük, és belerakjuk a húsdarabokat. Fehéredésig pirítjuk, majd kb. 2 dl vízzel felöntjük, beletesszük a fűszereket, és fedő alatt félig megpároljuk. Közben pótoljuk a folyadékot, ha szükséges.


Ha már félig puha a hús, ráöntjük a zöldborsót, és az ételt készre főzzük. A befejezés előtt kb. 5 perccel belepréseljük a megmaradt 2 fokhagymagerezdet, és reszelünk bele egy kis gyömbért is.


Kockára vágott sült burgonyával vagy majoránnás párolt rizzsel tálaljuk.

Címkék: gyömbéres-zöldborsós csirke

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu