ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:
1 tojás
2.5 dl tej
5 dkg vaj
25 dkg cukor
5 dkg kakaó
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor

Elkészítés:
A vajat,a tojást és a cukrot habosra keverjük,majd hozzáadjuk a 2.5 dl tej FELÉT,a kakaót és jól összekeverjük.Majd hozzáadjuk a lisztet,benne a sütőporral.Ha szükséges (ha kemény marad a tészta) adjuk hozzá a többi tejet is!Majd tepsibe öntjük és megsütjük,amíg kemény nem lesz.

Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- édesítő ízlés szerint
- 2 tojás
- rumaroma
- fahéj
- kakaópor (cukrozatlan)
- kávé (ez nélkül is csuda fincsi)

Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, a sárgát összekeverjük a túróval, a rumaromával, a kávéval és az édesítővel. A fehérjét kemény habbá verjük, majd lágyan belekeverjük a túrós masszába. Ezennel kész is, már csak a tálalás a feladat, a kehelybe teszünk egy réteget, megszórjuk fahéjjal és kakaóval, mégegy réteg, még kakaó és fahéj, és így tovább...

Tovább 

 

Hozzávalók:
4 db libacomb
40 dkg vöröshagyma
5 dkg fokhagyma
2 dl étolaj
80 dkg tarkabab
20 dkg árpagyöngy
20 dkg lecsópaprika
10 dkg paradicsom
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg paradicsompüré
10 dkg libazsír
Fűszerek (ízlés szerint): kakukkfű, rozmaring, delikát, őrölt bors, babérlevél, Erős Pista, őrölt kömény

Elkészítés:
A libacombokat a fűszerekkel bedörzsöljük. 2 gerezd apróra vágott fokhagymát és 10 dkg szeletelt vöröshagymát szórunk rá, szorosan lefedjük és 2 napig a hűtőben érleljük.
A babot 1 nappal a főzés előtt beáztatjuk.
A megmaradt hagymát apróra vágjuk, a libazsíron üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott lecsópaprikát és paradicsomot, a csipetnyi Erős Pistát, a maradék fűszereket, végül a paradicsompürét amivel tovább pirítjuk.

Tovább 

Hozzávalók:
2 evőkanál napraforgóolaj
50 dkg sovány sertéshús
8 zellerszár
1 fej vöröshagyma
4,5 dl almabor vagy almalé
1 db babérlevél
30 dkg hosszúszemű rizs
9 dl alaplé
3 kemény, lehetőleg piros héjú alma
10 dkg dióbél

feketebors

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 160 fokra.

Egy tűzálló edényben felmelegítjük az olajat, és beletesszük a kockára vágott húst. 5 perc alatt barnára pirítjuk

Tovább 

Hozzávalók:
5 tojás
75 dkg óvári sajt
25 dkg füstölt sajt

Elkészítés:
A sajtokat megreszeljük és hozzáadjuk a tojásokat.Robotgéppel összedolgozzuk úgy hogy tésztakeménységű masszát kapjunk.Gyúrótáblára tesszük-amit azért kissé belisztezünk.4-5 mm vastagságúra kinyújtjuk,derelyevágóval csíkokra vágjuk.Kés segítségévelóvatosan sütőlemezre tesszük,előmelegített sütőben 8-9 perc alatt készre sütjük.

Hozzávalók:
40 dkg patisszon
20 dkg paradicsom
15 dkg reszelt trappista sajt
2 kávéskanál margarin
1 dl tejföl
1 cs,kapor

őrölt bors

Elkészítés:
A patisszont lehámozzuk és ujjnyi vastagságúra vágjuk,enyhén sós vízben megfőzzük.A paradicsomot vékonyan felszeleteljük,majd kivajazott jénai tálba a patisszonnal rétegezzük.A tejfölt elkeverjük az apróra vágott kaporral,borsozzuk,ráöntjük a lerakott zöldségekre.Sajttal megszórjuk és forró sütőben a sajt pirulásáig sütjük.

Tovább 

Hozzávalók:
20 dkg liszt, 1 dkg élesztő, só, 10 ek. langyos víz

Elkészítés:
Az élesztőt egy csészében elmorzsoljuk, 2 ek langyos vízzel elkeverjü, hozzávegyítünk egy púpozott ek. lisztet és fél óráig langyos helyen kelesztjük. A megmaradt lisztet átszitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, beletesszük a megkelt élesztőt és csipet sót, utána vízzel jól összedolgozzuk, míg sima, rugalmas tésztát kapunk. Cipóba formáljuk, letakarjuk, langyos helyen kelesztjük.

Tovább 

Hozzávalók:
2 ek olaj, 1 kiskanálnyi reszelt vöröshagyma, 1 kis doboz paradicsompüré, őrölt bors, szárított rozmaring, oregano, bazsalikom.

Elkészítés:
Az olajon aranysárgára pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, és 2x annyi vízzel, mint a püré, felhígítjuk (2 konzerves doboz víz). A fűszerekkel ízesítjü, 3-4 percig forraljuk.

Hozzávalók:

50 dkg csirkemellfilé

1 evőkanál olaj
10 dkg bacon
10-15 dkg gomba szeletelve
1 fej vöröshagyma
2 sárga paprika
2-3 db paradicsom
mexikói zöldségkeverék
őrölt bors
bazsalikom
oregánó
A körethez:
hasábburgonya

Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágtam, a hagymát felkarikáztam, a paradicsomot is felszeleteltem.

A szalonnát apró kockákra vágtam, kevés olajon kissé sütöttem, rátettem a csirkecsíkokat, a hagymát, a gombát (vargányát használtam), fűszereztem, kissé sóztam.

Tovább 

Hozzávalók:
30 dkg kicsontozott csirkecomb
30 dkg sertéscomb

bors
5 dkg liszt
2 dl olaj
csipetnyi ételízesítő
1 dl tejföl
csipetnyi majoránna
főtt zöldborsó
A rizsropogóshoz:
20 dkg rizs
8 dkg húsos szalonna
1 kis fej vöröshagyma
3 dkg vaj
5 dkg liszt
1 dl tej
2 tojás

bors
5 dkg zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A csirkecombokat kisebb darabokra, a sertéscombokat szeletekre vágjuk.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu