Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 tojás
2.5 dl tej
5 dkg vaj
25 dkg cukor
5 dkg kakaó
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A vajat,a tojást és a cukrot habosra keverjük,majd hozzáadjuk a 2.5 dl
tej FELÉT,a kakaót és jól összekeverjük.Majd hozzáadjuk a lisztet,benne a
sütőporral.Ha szükséges (ha kemény marad a tészta) adjuk hozzá a többi
tejet is!Majd tepsibe öntjük és megsütjük,amíg kemény nem lesz.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- édesítő ízlés szerint
- 2 tojás
- rumaroma
- fahéj
- kakaópor (cukrozatlan)
- kávé (ez nélkül is csuda fincsi)
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, a sárgát összekeverjük a túróval, a
rumaromával, a kávéval és az édesítővel. A fehérjét kemény habbá verjük,
majd lágyan belekeverjük a túrós masszába. Ezennel kész is, már csak a
tálalás a feladat, a kehelybe teszünk egy réteget, megszórjuk fahéjjal
és kakaóval, mégegy réteg, még kakaó és fahéj, és így tovább...
|
|
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 db libacomb
40 dkg vöröshagyma
5 dkg fokhagyma
2 dl étolaj
80 dkg tarkabab
20 dkg árpagyöngy
20 dkg lecsópaprika
10 dkg paradicsom
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg paradicsompüré
10 dkg libazsír
Fűszerek (ízlés szerint): kakukkfű, rozmaring, delikát, őrölt bors, babérlevél, Erős Pista, őrölt kömény
Elkészítés:
A libacombokat a fűszerekkel bedörzsöljük. 2 gerezd apróra vágott
fokhagymát és 10 dkg szeletelt vöröshagymát szórunk rá, szorosan
lefedjük és 2 napig a hűtőben érleljük.
A babot 1 nappal a főzés előtt beáztatjuk.
A megmaradt hagymát apróra vágjuk, a libazsíron üvegesre pirítjuk,
hozzáadjuk az apróra vágott lecsópaprikát és paradicsomot, a csipetnyi
Erős Pistát, a maradék fűszereket, végül a paradicsompürét amivel tovább
pirítjuk.
Hozzávalók:
2 evőkanál napraforgóolaj
50 dkg sovány sertéshús
8 zellerszár
1 fej vöröshagyma
4,5 dl almabor vagy almalé
1 db babérlevél
30 dkg hosszúszemű rizs
9 dl alaplé
3 kemény, lehetőleg piros héjú alma
10 dkg dióbél
só
feketebors
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 160 fokra.
Egy tűzálló edényben felmelegítjük az olajat, és beletesszük a
kockára vágott húst. 5 perc alatt barnára pirítjuk
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
5 tojás
75 dkg óvári sajt
25 dkg füstölt sajt
Elkészítés:
A sajtokat megreszeljük és hozzáadjuk a tojásokat.Robotgéppel
összedolgozzuk úgy hogy tésztakeménységű masszát kapjunk.Gyúrótáblára
tesszük-amit azért kissé belisztezünk.4-5 mm vastagságúra
kinyújtjuk,derelyevágóval csíkokra vágjuk.Kés segítségévelóvatosan
sütőlemezre tesszük,előmelegített sütőben 8-9 perc alatt készre sütjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
40 dkg patisszon
20 dkg paradicsom
15 dkg reszelt trappista sajt
2 kávéskanál margarin
1 dl tejföl
1 cs,kapor
só
őrölt bors
Elkészítés:
A patisszont lehámozzuk és ujjnyi vastagságúra vágjuk,enyhén sós vízben
megfőzzük.A paradicsomot vékonyan felszeleteljük,majd kivajazott jénai
tálba a patisszonnal rétegezzük.A tejfölt elkeverjük az apróra vágott
kaporral,borsozzuk,ráöntjük a lerakott zöldségekre.Sajttal megszórjuk és
forró sütőben a sajt pirulásáig sütjük.
Hozzávalók:
20 dkg liszt, 1 dkg élesztő, só, 10 ek. langyos víz
Elkészítés:
Az élesztőt egy csészében elmorzsoljuk, 2 ek langyos vízzel elkeverjü,
hozzávegyítünk egy púpozott ek. lisztet és fél óráig langyos helyen
kelesztjük. A megmaradt lisztet átszitáljuk, közepébe mélyedést
készítünk, beletesszük a megkelt élesztőt és csipet sót, utána vízzel
jól összedolgozzuk, míg sima, rugalmas tésztát kapunk. Cipóba formáljuk,
letakarjuk, langyos helyen kelesztjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 ek olaj, 1 kiskanálnyi reszelt vöröshagyma, 1 kis doboz paradicsompüré, őrölt bors, szárított rozmaring, oregano, bazsalikom.
Elkészítés:
Az olajon aranysárgára pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét,
és 2x annyi vízzel, mint a püré, felhígítjuk (2 konzerves doboz víz). A
fűszerekkel ízesítjü, 3-4 percig forraljuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé
1 evőkanál olaj
10 dkg bacon
10-15 dkg gomba szeletelve
1 fej vöröshagyma
2 sárga paprika
2-3 db paradicsom
mexikói zöldségkeverék
őrölt bors
bazsalikom
oregánó
A körethez:
hasábburgonya
Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágtam, a hagymát felkarikáztam, a paradicsomot is felszeleteltem.
A szalonnát apró kockákra vágtam, kevés olajon kissé sütöttem,
rátettem a csirkecsíkokat, a hagymát, a gombát (vargányát használtam),
fűszereztem, kissé sóztam.
Hozzávalók:
30 dkg kicsontozott csirkecomb
30 dkg sertéscomb
só
bors
5 dkg liszt
2 dl olaj
csipetnyi ételízesítő
1 dl tejföl
csipetnyi majoránna
főtt zöldborsó
A rizsropogóshoz:
20 dkg rizs
8 dkg húsos szalonna
1 kis fej vöröshagyma
3 dkg vaj
5 dkg liszt
1 dl tej
2 tojás
só
bors
5 dkg zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkecombokat kisebb darabokra, a sertéscombokat szeletekre vágjuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu