ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Katicás tündértorta

Hozzávalók
  • A red velvet tésztához
  • 10 dkg vaj
  • 12,5 dkg cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál kakaó
  • 1 teáskanál piros ételfestékpor vagy 1 evőkanál folyékony
  • 1 dl tej
  • csipet só
  • A krémhez
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • A díszítéshez
  • marcipán vagy fondant katicák
Elkészítés

A vajat a cukorral habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, simára keverjük.

Tovább 

Citrusos birskoszorú

 

Hozzávalók
  • 4 dkg mazsola
  • 1 vaníliarúd kikapart magja
  • 1/2 dl rum
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 birsalma
  • 40 dkg liszt
  • 5 dkg friss élesztő
  • 10 dkg porcukor
  • 1 dl tej
  • 1/2 dl édes fehérbor
  • 1 teáskanál só
  • 0,1 g sáfrány
  • 4 tojássárgája
  • 10 dkg vaj
  • A mázhoz
  • 40 dkg porcukor
  • 1 citrom leve
  • 2 dl édes fehérbor
  • 1 citrom
  • 1 narancs
Elkészítés

Addig forraljuk a mazsolát a rummal és a vaníliamaggal, amíg kicsit meg nem dagad a gyümölcs.

Tovább 

 

Gesztenyés habcsóktorta

 

Hozzávalók
  • Hozzávalók 2-4 személyre
  • 3 tojásfehérje
  • csipet só
  • 15 dkg porcukor
  • 1/2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1/2 teáskanál ecet vagy citromlé
  • a krémhez:
  • 25 dkg Maroni fehérarany gesztenyepüré
  • ízlés szerinti mennyiségű cukor
  • 1/2 dl tej
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1-2 evőkanál rum
  • a tetejére: tejszínhab, reszelt csokoládé
Elkészítés

A habcsókréteghez a tojásfehérjét verni kezdjük a sóval. Ha már tartása van a habnak, apránként hozzáadjuk a cukrot, a keményítőt és az ecetet.

Tovább 

Mákos mandarintorta

Hozzávalók
  • Hozzávalók 26 cm-es tortaformához
  • a mákos piskótához:
  • 3 tojás
  • 7 dkg cukor
  • 5 dkg darált mák
  • 3 dkg liszt
  • 1/2 kávéskanál sütőpor
  • a krémhez:
  • 50 dkg natúr joghurt
  • 5-6 evőkanál cukor
  • 15 g zselatin
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 3 dl tejszín
  • 3 mandarin
  • a díszítéshez:
  • 1,5 dl tejszín
  • 6-7 mandarin
  • 1 teáskanál mák porcukor
Elkészítés

A sütőt 180 fokra melegítjük, a tortaforma alját sütőpapírral béleljük.

Tovább 

Kata szelet

Hozzávalók
  • Hozzávalók 25 x 35 cm-es süteményhez
  • a tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 3-4 evőkanál tejföl
  • a töltelékhez:
  • 1 kész tésztalap összetörve (a tésztánál felsoroltakból)
  • 2 dl tej
  • 1 teáskanál házi (vagy 1 tasak) vaníliáscukor
  • 10 dkg puha vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csapott evőkanál sötét kakaópor
  • 2 púpozott evőkanál pikáns lekvár
  • 1 dl rum
  • a tetejére:
  • 2 tojásfehérje
  • csipet só
  • 15 dkg porcukor
  • csokoládéreszelék vagy tortadara
Elkészítés

A tésztához a lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport összemorzsoljuk a zsírral.

Tovább 

Ribizlis-csokoládés muffin  

 

Hozzávalók
  • Hozzávalók 20-24 darabhoz
  • 4 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 3 kisebb vagy 2 nagyobb banán
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 15 dkg csokoládélencse
  • 2-3 maroknyi ribizli
Elkészítés

Megolvasztjuk, majd visszahűtjük a vajat. Villával összetörjük a banánokat. Felolvasztjuk az étcsokoládét.

Előmelegítjük 180 fokra a sütőt. (Légkeverés esetén 160 fok is elég.)

Habosra keverjük a tojásokat a cukorral, beledolgozzuk a vajat és a tejfölt, a banánpépet, majd az étcsokoládét.

Tovább 

Konfitálás

Elkészítés

Manapság gyakran találkozunk a konfitálással. Magyarországon is nem alaptalanul ismerős a francia konyhából világkarriert befutott konyhatechnikai eljárás. Régebben disznóvágás után húst tartósítottak hasonló módon, zsírban lesütve. Bizonyára sokan emlékeznek még a zsír alól kibányászott hússzeletek omlós, kicsit száraz állagára és remek ízére.


A zsírban való lesütés célja a tartósítás volt, ennek megfelelően elég sok vizet sütöttek ki a húsból, hogy kevésbé legyen romlékony.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 20 dkg háztartási keksz
  • 1 dl feketekávé /lefőzve/
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 12,5 dkg sütőmargarin
  • 5 dkg durvára vágott dió vagy mazsola
  • kókusz
Elkészítés:

A kávét a margarinnal és a cukorral felfőzzük. A kekszet darabokra törjük, és a tűzről levett szirupba tesszük, majd beleszórjuk a diót vagy mazsolát ízlés szerint. Egy darab fóliát megszórunk kókuszreszelékkel, és ráhelyezzük a langyos masszát. Őzgerinc formájúra alakítuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 50 dkg darált keksz
  • rum vagy rumaroma
  • 20 dkg olvasztott sütőmargarin
  • kevés darált dió
  • kevés tejszín
  • kakaópor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 15 dkg olvasztott sütőmargarin
  • rum vagy rumaroma
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • A tetejére:
  • tortabevonó
Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összekeverem. Két sütőpapír között kinyújtom, és az összekevert krémmel megtöltöm, majd feltekerem. Tortabevonóval bevonom a tetejét.

Tovább 

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 25 dkg darált keksz
  • 25 dkg darált dió
  • 25 dkg porcukor
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 1 dl mogyorós cappuccino
  • 0,5 dl rum vagy mandulaaroma
  • A krémhez:
  • 25 dkg sütőmargarin
  • 25 dkg porcukor
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 6 kocka étcsokoládé
  • (ha szeretnénk színes krémet, szükségünk lesz piros ételszínezékre)
Elkészítés:

A kekszet, a darált diót, a porcukrot, a kakaóport, a cappuccinót és a rumot összedolgozzuk, alufóliára kinyújtjuk.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu