ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:


A pontyot megtisztítjuk, megmossuk, fejér, farkát, uszonyait levágjuk. A halhúst sűrűn beirdaljuk kétujjnyi szeletekre vágjuk, megsózzuk, letakarjuk, és a hűtőszekrénybe tesszük. A hagymát megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk.
A hal csontjait, a farkát és a fejét fazékba rakjuk, ráöntünk kb. 2 liter vizet és belerakjuk a hagymát.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg darált hús ízlés szerint
  • 1 mokkáskanál szárított kakukkfű
  • 1 mokkáskanál szárított rozmaring
  • 1 mokkáskanál szárított majoránna
  • fél dl vörösbor
  • 4 fél őszibarackbefőtt
  • 4 salátalevél
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 dkg vaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 4 zsömle
  • 4 mokkáskanál ketchup
Elkészítés:

A darált húst a kakukkfűvel, a rozmaringgal, a majoránnával, a borral összegyúrjuk, sóval, borssal fűszerezzük, és fél órára betesszük a hűtőbe.

Tovább 

 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csirkemellfilé
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • 4 salátalevél
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • fél kávéskanál fokhagymapor
  • 5 tojás
  • 2 evőkanál vaj
  • 4 szelet trappista sajt
  • 4 hamburger zsömle
Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, leszárítjuk, és csíkokra vágjuk, majd finomra ledaráljuk. A hagymát megtisztítjuk, és nagyon apróra összevágjuk, vagy a hús után ledaráljuk. A paradicsomot megmossuk, és szeletekre vágjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • A hamburgerzsemléhez:
  • 60 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 4 dkg cukor
  • 6 dkg Rama margarin
  • 1 kávéskanál só
  • 1 db tojás (kenéshez)
  • A hamburgerhúshoz:
  • 50 dkg darált hús
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojássárgája
  • bors
  • ételízesítő
  • petrezselyem
  • bazsalikom
Elkészítés:

A hamburgerzsemléhez az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A margarint meglangyosítjuk, majd az egészet összegyúrjuk a lisztel és a sóval.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 60 dkg marhahús
  • 30 dkg füstölt lapocka
  • 60 dkg fagyasztott tarkabab
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 4 db sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • 1 db zellergumó
  • 2 db hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 2 db babérlevél
  • cukor
  • tárkonylevél
  • borsikafű
  • őrölt kömény
  • fűszerpaprika - csípős és édes
  • zsiradék
  • tejföl
Elkészítés:

A marhahúst és a füstölt lapockát felkockázzuk, a hagymákat és a paradicsomot, paprikát szintén.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 20 dkg szárazbab
  • 20 dkg savanyú káposzta
  • 20 dkg lecsókolbász
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • ecet
  • babérlevél
  • 1 teáskanál pirospaprika
Elkészítés:

A babot egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap 1 liter vízben feltesszük főni. Sóval, babérlevéllel ízesítjük. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a kimosott savanyú káposztát és 5 percig pároljuk.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg tarkabab
  • 80 dkg füstölt sertéscsülök
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8-10 szem egész bors
  • 15 dkg fehérrépa
  • 15 dkg sárgarépa
  • 2 babérlevél
  • 10+3 dkg (2 evőkanál) liszt
  • 1 tojás
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • ecet vagy citrom
  • fél hegyes zöldpaprika
Elkészítés:

Előző este átválogatjuk a babot, megmossuk a csülköt, és külön-külön tálban, mindkettőt beáztatjuk hideg vízbe.

Tovább 

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
1 konzerv mexikói zöldségkeverék
burgonya
bors
1 gerezd fokhagyma
csipetnyi koriander

olívaolaj

Elkészítés:
Felkockázzuk a csirkemellet, majd olívaolajon puhára, kicsit pirítva megsütjük. Amikor félig kész a csirkemell, akkor adjuk hozzá a zöldségkeverékünket. Ízesítjük borssal, 1 gerezd zúzott fokhagymával, csipetnyi korianderrel, sóval.

A burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk és kisütjük.

A zöldséges csirkét a tányér közepére halmozzuk, a sült krumplit napsugarakként köré rendezve tálaljuk.

Tovább 

Hozzávalók

A krémhez

5 cl rum
35 dkg meggybefőtt
10 dkg mogyoró
10 dkg kristálycukor
20 dkg Rama
10 dkg kakaó
10 dkg porcukor
2 dl tej
10 dkg mazsola
A tésztához

12 dkg liszt
12 dkg porcukor
6 tojás

Elkészítés:
Elkészítés

1.Kikent és lisztezett tepsiben 6 tojásból közepesen meleg sütőben piskótalapot sütök. Lisztezett deszkára borítom.
2.A krémhez a tejet a cukorral és a kakaóval folytonos keverés közben forrásig hevítem.

Tovább 

Hozzávalók:
2 pohar fott rizs
3+1 dl tej
1,5 dl kokusztej
1 ek vanilia aroma (hazi)
fel pohar nadcukor
marek voros tozegafonya vagy mazsola
1 ek rizsliszt
keves fahej

Elkészítés:
A fott rizst tovabb fozzuk masfel pohar tejjel, amig egeszen puha nem lesz, hozzaontjuk a kokusztejet, cukrot, a rizsliszttel elkevert tejet(1 dl) vanilia aromat, igy is keverjuk a tuzon, beleszorjuk a tozegafonyat es poharakba osztjuk, megszorjuk fahejjal es hidegen talaljuk.
A rizslisztet elkeverjuk egy keves tejben es meg egyutt foztem egy kicsit a tobbivel.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu