ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:
1.5 kg csirke
15 dkg liszt
15 dkg kokusz
2 dl olaj
1 mangó
2 tojás

Pác
2 gerezd fokhagyma

2 EK öszibarack lekvár
1/2 dl rum
3 db lime vagy citrom 2 db

Elkészítés:
El készítjük a pácot és és a darabokra vágott csirkét jól megmossuk és lecsurgassuk. Egy nagy tálba tesszük, és ráöntjük a pácot.

Három nagy tálat előveszünk:

1,) A lisztet kétfelé osztjuk,1 KK sót,és fehér borsot jól összekeverünk.

2.) A lisztet, majd a kókuszt,

3.)A felvert tojást, 2 EK olajat

A serpenyőben felmelegítjük az olajat, és a csirkét sorban bepanírozzuk.

A meg maradt limet felszeleteljük, a mangót is meg hámozzzuk, vékony szeletekre vágva diszítjük a tálat.

Tovább 

Hozzávalók:
2 személynek:
1 db karalábé zöldjével
1 db krumpli
2 szelet bacon
4 db garnélarák
petrezselyem
tej
főzőtejszíin
fehérbor

őrölt feketebors
marhahúsleveskocka
őrölt pirospaprika
olívaolaj
chiliszósz

Elkészítés:
A karalábét, a krumplit és a hagymát megpucolom, kockára vágom, a leveleket darabolom. Kisebb leveleket félreteszek.

A garnélákat olívaolaj, pirospaprika, bors és chili keverékében marinálom.

Egy edényben olívaolajon megdinsztelem a zöldségeket, vágok bele petrezselymet, majd adok hozzá 4 dl vizet, fűszerezem, elkezdem főzni.

Tovább 

 

Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg liszt
1 tojássárgája
2 evőkanál cukor
10 dkg vaj
1 evőkanál hideg víz
csipet só

A hozzávalókat egy keverőtálba mérem és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrom. Kinyújtom és kivajazott tortaformába teszem úgy, hogy legyen egy 3 centis pereme is a tésztának. 180 fokra előmelegített sütőben elősütöm. Kb. 6 perc. Amíg a tészta sül, elkészítem a tölteléket.
Túrós töltelék:
50 dkg túró
1 kis pohár tejföl (200 g)
10 dkg cukor
1/4 teáskanál vaníliaőrlemény (vagy 2 zacskó vaníliás cukor)
1 citrom reszelt héja (bio/kezeletlen citrom legyen)
3 tojás sárgája
3 evőkanál mazsola
3 evőkanál búzadara

Elkészítés:
A búzadara kivételével a hozzávalókat egy keverőtálba teszem és összekeverem.

Tovább 

Hozzávalók:
1 avokádó
2 banán
6 kivi
méz ízlés szerint

Elkészítés:
A hozzávalókat megtisztítjuk, felkockázzuk, és turmixgépben ízlés szerint édesítve krémesre keverjük.

Hozzávalók:
Tésztához:

6 tojás
6 evőkanál zabpehelyliszt
6 evőkanál szőlőcukor /vagy más édesítő/
1/2 sütőpor
2-3 evőkanál víz

Töltelékhez:

1 kg alma
édesítő ízlés szerint
5 dkg margarin
fahéj

Krémhez:

1 liter tej
3 csomag vaníliás pudingpor
édesítő ízlés szerint
15 dkg margarin /alacsony zsírtartalmú/

Tetejére:

2 csomag tejszínhabpor
3 dl tej
1 habfixáló

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütök,amit a tepsiben hagyok kihűlni.

Az almát meghámozom,magházát eltávolítom,vékonyra szeletelem.

Tovább 

Hozzávalók:
50 dkg alma
10 dkg marcipán lereszelve
fél citrom leve és reszelt héja
12,5 dkg vaj
3 tojás
fél rúd vanília kikapart magja
15 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
késhegynyi fahéj
esetleg pár csepp mandulaaroma (átlátszó)

Elkészítés:
Az almákat megpucoljuk, kimagozzuk, nyolcadokra vágjuk és megforgatjuk citromlében.

A vajat a cukorral és a reszelt marcipánnal kikeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliát, a sót és a tojásokat.

Tovább 

Hozzávalók:

  • fél sütőtök
  • 1 fej vöröshagyma
  • kis darab friss gyömbér
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 dl narancslé
  • 1/2 l zöldségleves
  • 1/2 dl tejszín
  • 1/2 dl tejföl
  • őrölt chili
  • kevés tökmag
  • kevés olaj
Elkészítés:

Kevés olajon üvegesre párolom az apróra vágott vöröshagymát és a kb. fokhagymagerezd nagyságú, lereszelt gyömbért. Amikor a hagyma már üveges, hozzáteszem a kockára vágott, hámozott sütőtököt, pár percig pirítom.

Tovább 

Hozzávalók: Elkészítés:

A sütőtököt és a zellergumót megtisztítva felkockázom. Lábosba teszem, felöntöm a tejjel és a húslevessel. Sóval, borssal, őrölt fahéjjal és korianderrel fűszerezem. Húsz percig főzöm, majd összeturmixolom. A sült gesztenyéket meghámozom és a tányérokba teszem, mert levest ezzel tálalom.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A sütőtököt megtisztítom és feldarabolom (amennyiben bio, mehet bele héjjal együtt!), a paradicsomot és a zöldhagymát megmosom, majd felszeletelem. Olívaolajon megdinsztelem a zöldhagymát az apróra vágott chilivel együtt, majd hozzáadom a sütőtököt, végül a paradicsomot és a fűszereket. Tíz percig fedő alatt hagyom párolódni, majd hozzáöntök némi vizet, de nem túl sokat, hiszen jön még hozzá a kókusztej is.

Tovább 

Hozzávalók:

  • kb. 2-2,5 dl mennyiséghez:
  • nagyjából 8-10 dkg rukkola
  • 3-4 dkg frissen reszelt kemény sajt (pl. Grana padano)
  • 4 dkg őrölt mandula
  • 1/2 lime frissen facsart leve (1 teáskanál citromlével is helyettesíthető)
  • 2-3 levél bazsalikom
  • 2 evőkanál tökmagolaj
  • frissen őrölt színes bors
Elkészítés:

Minden összetevőt a turmixgép poharába halmozom, 2-3 perc alatt erős fokozaton krémesítem. Jól záródó üvegben 4-5 napig is tárolható hűtőszekrényben!

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu