Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1.5 kg csirke
15 dkg liszt
15 dkg kokusz
2 dl olaj
1 mangó
2 tojás
Pác
2 gerezd fokhagyma
só
2 EK öszibarack lekvár
1/2 dl rum
3 db lime vagy citrom 2 db
Elkészítés:
El készítjük a pácot és és a darabokra vágott csirkét jól megmossuk és
lecsurgassuk. Egy nagy tálba tesszük, és ráöntjük a pácot.
Három nagy tálat előveszünk:
1,) A lisztet kétfelé osztjuk,1 KK sót,és fehér borsot jól összekeverünk.
2.) A lisztet, majd a kókuszt,
3.)A felvert tojást, 2 EK olajat
A serpenyőben felmelegítjük az olajat, és a csirkét sorban bepanírozzuk.
A meg maradt limet felszeleteljük, a mangót is meg hámozzzuk, vékony szeletekre vágva diszítjük a tálat.
Hozzávalók:
2 személynek:
1 db karalábé zöldjével
1 db krumpli
2 szelet bacon
4 db garnélarák
petrezselyem
tej
főzőtejszíin
fehérbor
só
őrölt feketebors
marhahúsleveskocka
őrölt pirospaprika
olívaolaj
chiliszósz
Elkészítés:
A karalábét, a krumplit és a hagymát megpucolom, kockára vágom, a leveleket darabolom. Kisebb leveleket félreteszek.
A garnélákat olívaolaj, pirospaprika, bors és chili keverékében marinálom.
Egy edényben olívaolajon megdinsztelem a zöldségeket, vágok bele
petrezselymet, majd adok hozzá 4 dl vizet, fűszerezem, elkezdem főzni.
|
|
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg liszt
1 tojássárgája
2 evőkanál cukor
10 dkg vaj
1 evőkanál hideg víz
csipet só
A hozzávalókat egy keverőtálba mérem és gyors mozdulatokkal
tésztává gyúrom. Kinyújtom és kivajazott tortaformába teszem úgy, hogy
legyen egy 3 centis pereme is a tésztának. 180 fokra előmelegített
sütőben elősütöm. Kb. 6 perc. Amíg a tészta sül, elkészítem a
tölteléket.
Túrós töltelék:
50 dkg túró
1 kis pohár tejföl (200 g)
10 dkg cukor
1/4 teáskanál vaníliaőrlemény (vagy 2 zacskó vaníliás cukor)
1 citrom reszelt héja (bio/kezeletlen citrom legyen)
3 tojás sárgája
3 evőkanál mazsola
3 evőkanál búzadara
Elkészítés:
A búzadara kivételével a hozzávalókat egy keverőtálba teszem és
összekeverem.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 avokádó
2 banán
6 kivi
méz ízlés szerint
Elkészítés:
A hozzávalókat megtisztítjuk, felkockázzuk, és turmixgépben ízlés szerint édesítve krémesre keverjük.
Hozzávalók:
Tésztához:
6 tojás
6 evőkanál zabpehelyliszt
6 evőkanál szőlőcukor /vagy más édesítő/
1/2 sütőpor
2-3 evőkanál víz
Töltelékhez:
1 kg alma
édesítő ízlés szerint
5 dkg margarin
fahéj
Krémhez:
1 liter tej
3 csomag vaníliás pudingpor
édesítő ízlés szerint
15 dkg margarin /alacsony zsírtartalmú/
Tetejére:
2 csomag tejszínhabpor
3 dl tej
1 habfixáló
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütök,amit a tepsiben hagyok kihűlni.
Az almát meghámozom,magházát eltávolítom,vékonyra szeletelem.
Hozzávalók:
50 dkg alma
10 dkg marcipán lereszelve
fél citrom leve és reszelt héja
12,5 dkg vaj
3 tojás
fél rúd vanília kikapart magja
15 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
késhegynyi fahéj
esetleg pár csepp mandulaaroma (átlátszó)
Elkészítés:
Az almákat megpucoljuk, kimagozzuk, nyolcadokra vágjuk és megforgatjuk citromlében.
A vajat a cukorral és a reszelt marcipánnal kikeverjük, majd
hozzáadjuk a vaníliát, a sót és a tojásokat.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Kevés olajon üvegesre párolom az apróra vágott vöröshagymát és a kb. fokhagymagerezd nagyságú, lereszelt gyömbért. Amikor a hagyma már üveges, hozzáteszem a kockára vágott, hámozott sütőtököt, pár percig pirítom.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A sütőtököt és a zellergumót megtisztítva felkockázom. Lábosba teszem, felöntöm a tejjel és a húslevessel. Sóval, borssal, őrölt fahéjjal és korianderrel fűszerezem. Húsz percig főzöm, majd összeturmixolom. A sült gesztenyéket meghámozom és a tányérokba teszem, mert levest ezzel tálalom.
Hozzávalók:
A sütőtököt megtisztítom és feldarabolom (amennyiben bio, mehet bele héjjal együtt!), a paradicsomot és a zöldhagymát megmosom, majd felszeletelem. Olívaolajon megdinsztelem a zöldhagymát az apróra vágott chilivel együtt, majd hozzáadom a sütőtököt, végül a paradicsomot és a fűszereket. Tíz percig fedő alatt hagyom párolódni, majd hozzáöntök némi vizet, de nem túl sokat, hiszen jön még hozzá a kókusztej is.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Minden összetevőt a turmixgép poharába halmozom, 2-3 perc alatt erős fokozaton krémesítem. Jól záródó üvegben 4-5 napig is tárolható hűtőszekrényben!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu